Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Ve snímku má malou roli zpěvačky Shannon Lee, dcera Bruce Leeho, jemuž byl snímek věnován. (Rominator)
  • Roli režiséra snímku Green Hornet ztvárnil Van Williams, představitel hlavní role ve stejnojmenném seriálu Green Hornet (od r. 1966). (Salem)
  • Při natáčení jedné scény v Honkongu šlo hlavnímu představiteli (herec J. S. Lee) doopravdy o život. Okolo celého štábu se totiž začaly shromažďovat houfy skalních fanoušků předčasně zesnulého Bruce Leeho a po Jasonovi Scott Leem po několika minutách začali házet kameny. Kvůli velkým nepokojům musela být přivolána policie. (Lynette)
  • Herec Jason Scott Lee (ve filmu Bruce Lee) se nikdy až do začátku natáčení tohoto filmu žádnému bojovému umění nevěnoval. Po natočení snímku se však rozhodně bojovým uměním nepřestal vyhýbat, ba naopak - i v soukromém životě se jim nadále věnuje až do dnešních dnů. (Lynette)
  • Ve scéně, kdy Bruce Lee (herec J.S. Lee) bojuje v ringu s jeho úhlavním nepřítelem, který mu předtím způsobil těžké zranění zad (ve filmu), hercům doopravdy při natáčení bojových scén tekla krev. Krev, kterou na hercích v této scéně diváci vidí, je skutečná. (Lynette)
  • Herec Jason Scott Lee byl roku 1994 nominován na cenu MTV MOVIE AWARD v kategorii "nejlepší průlomový výkon". (Lynette)
  • Příprava na roli Bruce Leeho byla tak tvrdá a náročná, že jeho představitel Jason Scott Lee se po natočení filmu přiznal, že chtěl z projektu předčasně odstoupit. (Lynette)
  • Hlavní představitel se na hlavní roli legendárního Bruce Lee připravoval velmi tvrdým tréningem - 7 týdnů před kamerovýma zkouškama začal sám trénovat Jeet Kun Do a když dostal roli, další 4 měsíce trénoval s bývalým žákem Bruce Leeho a to s Jerrym Poteetem (často pracuje jako filmový poradce a odborník přes bojová umění). (Lynette)
  • Herec Jason Scott Lee byl režisérovi tohoto snímku doporučen jiným známým režisérem a to Michaelem Mannem, u kterého předtím Jason neuspěl v castingu roku 1991 na film Poslední Mohykán. (Lynette)
  • Při natáčení tohoto filmu byla přítomná žena Bruce Leeho Linda, aby se do filmu nedostalo nic, co by mohlo poškodit jméno mrtvé legendy... (matestlust)
  • V jednej scéne sa Bruce Lee (Jason Scott Lee) so svojou ženou Lindou (Lauren Holly) pozerajú v televízii na úvodné intro zo seriálu Kung Fu (od r. 1972), s Davidom Carradinom v hlavnej úlohe, ktorú mal údajne stvárniť on sám a rovnako aj koncept seriálu bol jeho nápadom. (Piri)

Reklama

Reklama