Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební dokument se zaměřuje na punkovou scénu v Los Angeles kolem roku 1980. Ve snímku účinkují kapely Alice Bag Band, Black Flag, Catholic Discipline, Circle Jerks, Fear, Germs a X. (Epistemolog)

Recenze (8)

whack 

všechny recenze uživatele

Film o Los Angelskej punkovej scéne rokov 1980-1981. Vidíme koncerty kapiel ako Black Flag, Germs, X, The Bags, Circle Jerks, Catholic Discipline, Fear a rozhovory s ich členmi. V roku 1981 policajný šéf LAPD poslal úradom list s upozornením, že film nesmie byť v Los Angeles uverejnený. Možno aj preto sa z neho onedlho stal kult. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Dokument v pravým slova smyslu. Chronologicky se v něm ukáže pár písniček z koncertů několika punkových kapel, potom krátký živý rozhovory u nich doma (nebo ve zkušebně - což je pro někoho doslova doma) a do toho zlomky rozhovorů s fanoušky a lidmi okolo (manažerka kapely, vyhazovači). Pokud jste fanoušci těchle kapel, bude to pro vás pecka, pokud jsou vám ukradený, může to být chvilkama dost útrpný. Ale rozhodně je to autentickej vhled do atmosféry jedný doby, místa a subkultury. Navíc je to točený na film, takže se na to dobře kouká. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Teda kapely Alice Bag Band a Catholic Discipline jsem do teď neznal a musím říct, že jsem o nic nepřišel. Opravdu úděs. I když Alice Bag Band to s písní Gluttony na konci aspoň rozjeli. Germs tady předvádí hodně špatně zahraný koncert a jejich frontman Darby Crash je totálně sjetej. No, asi za půl roku po dotočení to zabalil, když se předávkoval heroinem. Už když Darby čte na začátku prohlášení o natáčení, tak mu to jde ze všech těch punkerů nejhůře. X se zpěvačkou s českými kořeny jsou v pohodě, Black Flag se sympatickým Portorikáncem Ronem jsou srdcovka, Circle Jerks s uřvancem Keithem taky a FEAR? Totálně hype koncert, kde ve vzduchu poletuje násilí. Pecka. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Dost unikátní dokument v tom, že vznikl přímo v době, kterou dokumentuje. Film je to vlastně režisérsky dost ambivalentní, režisérka se dění skoro vůbec neúčastní, jen sleduje hudební vystoupení a naslouchá výpovědím. Skvělá vystoupení (Alice Big Band, X) střídají děsná a kultovní (Germs). Všechny výpovědi mimo pódium jsou zábavné a zajímavé - musím vypíchnout Claudea Bessyho a jeho názorový sloupek o hudebním žánru New Wave. Velkým plusem jest, že dokument se nezaobírá pouze hudebníky, ale vyslýchá širší scénu - producenty, fanoušky a groupies. A díky filmu jsem objevil kapelu X s Exene Cervenkovou a "punkovým Chuckem Berry" Billy Zoomem. tududu. ()

me_george 

všechny recenze uživatele

Chybí mi větší napojení na dobu předtím a potom, také do hloubky se asi moc nejde. Základní představu o vzniku punku ale dokument dá. ()

shawoman 

všechny recenze uživatele

Svědectví části lokální subkultury z LA začátku osmdesátých let dokládá, že správně znevýhodněná a izolovaná může tvořit i ta nejhnusnější pakáž. A to, čemu se dnes říká „punk“, byla v počátcích jen šmejdská (a svépomocná) lokální kultura delikventské pakáže. Scény v LA, DC, NY, Chicagu nebo Seattlu sice byly propojené, ale ne unifikované. Takhle krásná odporná imbecilita, jejíž šarm ještě navyšuje, že někde v tomtéž městě najdeme Beverly Hills, nutně přitahovala blazeované obrýlené intoušky z univerzit a zástupce velkovýroben snadno stravitelné zábavy, takže sice nakonec nevyhnutelně padla, ale aspoň vznikla. Dnes? Máme youtube. ()

Reklama

Reklama