Reklama

Reklama

Rychle a zběsile

  • USA The Fast and the Furious (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brian je jako tajný policista nasazen na pozorování party vedené charizmatickým Dominikem, který je doslova blázen do nelegálních závodů, pořádaných většinou v noci na periférii Los Angeles. Závody ale nejsou jediným zdrojem financí. A to je hlavní důvod, proč chce Brian získat jeho důvěru. V poslední době se totiž množí záhadná přepadení kamionů a policie i FBI chtějí znát pachatele dřív, než řidiči vezmou zákon do svých rukou. Hlavním podezřelým je právě Dominik. Brianovi trvalo pěkně dlouho, než se mu podařilo alespoň trochu se k němu přiblížit. Postupem času mu Dominik začíná důvěřovat a zaměstná ho i přes odpor ostatních členů party ve své dílně. Brianův realistický úsudek začíná zamlžovat rostoucí přátelství k Dominikovi a láska k jeho sestře Mie. Protože Brian ví, že se chystá zátah policie, prozradí Mie, že je policajt. Spolu se snaží Dominika přesvědčit, aby akci vzdal... (TV Nova)

(více)

Recenze (818)

Lenii 

všechny recenze uživatele

První díl Fast/Furious je prostě jeden z filmů kánonu filmů, které musí každý fanda filmů rychlých aut, akce, napětí a trochy té "autařské romantiky" vidět. Je to super nápad, skvělý příběh i ztvárnění, ale k dokonalosti tomu přece jen něco málo chybí. Nemluvě po tom, co uvidíte díly následující. Ale nejde jinak než 4 hvězdy - 85% ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Možná béčkové, ale v tehdejší době nové, neokoukané a zakládající nový trend v mnoha oblastech. Spousta prvku z filmu bylo použito v počítačových hrách, které se ze slávy FF snažily trošku těžit. Nejnápadnější je pak závod s vlakem. Co ale kvituju nejvíc, že se příběh motá kolem lidí, posedlých rychlostí a ne kolem aut samotných. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Film určený hlavne pre nadšencov rýchlych aut, pretože príbehovo je to dosť jednoduché a celé je to len o autách a pretekoch s hromadou adrenalínu. Ja medzi týchto nadšencov síce nepatrím, ale film bol pozerateľný a to hlavne kvôli sympatickej trojke Walker, Diesel a Brewster. Toto bol môj prvý film, ktorý som videl s Paulom Walkerom a myslím, že táto rola bola preňho ako ušitá. Spojil svoju prácu s tým, čo nadovšetko miloval - rýchle autá. /65%/ ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Možná si nezaslouží úplně ty celé 4 hvězdičky, ale kdybych měla spočítat kolikrát jsme si to doma pouštěli na VHSku, tak se asi těžko dopočítám. Pro tu nostalgii a úžasnou husí kůži tvořící hudbu jich tolik musím nechat. Je to prostě taková kultovka, která mě zaujala převážně svým příběhem policajta, co se kvůli přátelům vydá na zcestí, neboť "Dlužím Ti nadupanou káru" 75% ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Fuj.U týhle sračky počínaje a v podstatě celý sérii konče,propadám tomu největšímu pokrytectví v mých ubohých filmových znalostech.Tohle se vážně nedá.Pointovat velkejma kozama a přepíčenejma namrdanejma kárama,to je i pro děti nebezpečně trapný!!! ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Skvělá originální jednička. Dobře zvládnutá akce, která má hlavu a patu, není točená nelogickým a trapným stylem, ikdyž se i zde najde pár béčkových sekvencí, ale dají se přehlédnout a z filmu jsem si odnesl parádní zážitek. ()

PATWIST 

všechny recenze uživatele

Prvá časť legendárneho filmu o nelegálnych nočných závodoch so zaujimavo vytuningovanými autami. Pár slovami: Závody, vytuningované autá, trocha akcie, romantiky a humoru. Pretekár Brian sa chce dostať k skupine zlodejov, ktorý v noci kradnú kamióny počas jazdy. Pri unikaní z pouličných pretekov pred policajtami pomôže utiecť aj Dominicovi. Neskôr sa Brian zamiluje do jeho sestry Miy, Brian si aj kvôli tomu nahovára a je presvedčený že Dominic s nočnými vykrádačkami nemá nič spoločné, lenže opak je pravdou a oni nevedia kto vlastne Brian v skutočnosti je. V podstate najmä vďaka tomuto filmu si mnoho ľudí obľúbilo tuning v tej podobe. V porovnaní s pokračovaniami filmu je tu viac pretekov a všeobecne pohľadov na vytunené vozy ale o to menej akcie. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Začiatok veľmi známej a dnes už takpovediac nekonečnej série (uvidíme koľko pokračovaní ešte strihnú bez Walkera). Prvé Rýchlo a zbesilo má svoju kvalitu. Ide vlastne o celkom slušnú akčnú detektívku, kde síce autá hráju dôležité, ale zatiaľ stále len druhé husle. Tu sa zrodila oslava tuningu a nekonečné preradzovanie :D . Celkom dobrá zábava, nič prelomové, ale podarené + dušu pretekára pohladí jeden pekný monológ, ktorý je tak dobrý, že sa dostal aj do záverečných titulkov ešte raz. PS: Technařská rave party na "Púštnych válkach", vidno, že tento film je pekne starý :D ()

Murysek 

všechny recenze uživatele

No už si nepamatuji, mezi čím jsme se tenkrát rozhodovali v kině na co zajdeme, ale Rychle a zběsile vyhrálo tak nějak spíš náhodou. A byli jsme nakonec moc rádi, celý film jsme seděli jak přikovaný, vzpomínám si, že jsem popcorn dojídal až cestou domů. Doma jsem potom vzal svoje angličáky, lepidlo, papír, modelínu, tavnou pistoli, vše co bylo po ruce a tunil jsem. Od té doby jsem ho viděl ještě párkrát, ale hodnocení zůstává. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 53%, Audience Score - 74% | FDb.cz - 78,7% | Možná nás fandové F&F umučí, ale my tuhle sérii nemáme rádi. (až na díl číslo 5 a díl číslo 7:) To se potvrdilo tím, že začala takto... Sešli se naší antioblíbenci a předvedli (ne)herecké výkony. A tak začala jedna z nejznámějších sérií všech dob... Krásné ženy, závodní fára, kamarádi a předvádění se. Tímto se dá shrnout první díl. A jen jedna, dvě dobré scény nemůžou zachránit průměrný zbytek... 55% ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

"Vačo fe! Vačo vačo fe! Vačo, mačo, pačo fe! Vačo, mačo pačo fe! VAČO, MAČO, PAČO FEE!" Jak můžete vidět zde, soundtrack je fakt nadupanej. Nebudu se tady s nikým hádat o tom, že Paul Walker nebyl nikdy herec ale "jenom" řidič - i když dokonalej. Pro mě je to srovnatelný, jako kdyby dělal někdo film o dobrým programátorovi CNC, dali tu roli mě, co by programátorovi CNC a všichni by mě chválili za to, jak skvěle jsem v tý filmový sérii programoval CNC. A že si všechno odřídil jako závodní jezdec sám? NO A CO? To dělal v osmdesátých letech Belmondo taky. A jaký má tenhle frantík filmy!! ... ... ... Nejde tomuhle filmu upřít fakt, že díky němu vznikla hra - Need for speed Undreground. Za to moc děkujeme. Byl to obrovský skok v sérii NFS. Další klad je Vin Diesel, kterej dostal prostor zase jinak než v Černočerné tmě. Ohledně zápletky se nemá cenu bavit - ta je tady - z nedostatku jiných výrazů řekněme primitivní. Vtipný hlášky? Ty má dneska každej. Na tom film nepostavíte. Ale co šlapalo skvěle? To byly samy auta. Scény s nadupanýma kárama jsou nadčasový, takže z původního snížení na 3 hvězdy (nebudu tentononc) zvedám zpět na 4. Správnej počet pro tenhle film. (Navzdory faktu, že hlavní hrdina je NEHEREC) ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Je docela zajímavé porovnávat toto a poslední rychle a zběsile, kromě obsazení (i když teď už bohužel jen částečného) to nemá opravdu nic moc společného. Jsem docela rád, že se film vydal směrem, kterým se vydal, protože mě ty novější rychle a zběsile baví více. Každopádně i toto má svoje kouzlo, jen to občas působí jako parodie (možná proto byl film superfast tak skvělý, protože tohle se paroduje samo). 84% ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele

Teď už v podstatě taková ta 2000s klasika. Nejedná se o žádný filmový veledílo, ale o totálně dobovej akčňák, s obrovskou duší. 80% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Need for Speed, tak se jmenuje hra, za kterou bláznili mnozí a já nebyl výjimkou. Jde ale i o stejnojmenný název filmu. Rob Cohen ovšem natočil na podobné téma zcela jiný film a odstartoval tak předlouhou filmovou sérii. Hlavní roli hrají auta. Ale jaká. Vytuněná do nejmenších detailů, kolem postávají krásné holky, plno frajírků a samozřejmě hraje stylová hudba. Tvůrci se naštěstí nedrželi čistě jen těchto prvků a mysleli i na jakýs takýs příběh. Sice ne zrovna originální, ale alespoň něco. Partička samozřejmě krade i auta, přetváří je v autodílně a pouliční závody jsou při tom jen jakási třešnička na dortu. Jsem si jist, že se najdou zarytí fanoušci obdobných filmů. Svůj náboj to má, hlavně ty závody a tuning aut. Jenže za mě je film trochu jasný. Jak konec, tak nepříliš originální děj a nakonec i ty prvoplánově naaranžované holky u luxusních aut, borci se šátky na hlavě, co mluví jako idioti. Ale tyhle témata svého času táhly. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Taková akční oddychovka, která má celkem slušné tempo, spoustu rychlých aut a sexy holek a k tomu dva hlavní hrdiny - Vin Diesela a Paula Walker. Od samé infiltrace a dilema, na čí straně vlastně jsem, se nejedná o nic nového či překvapivého, ale na dvě hodiny solidní zábavy to nakonec přeci jen přinese. Za mě lepší tři hvězdičky. ()

Související novinky

Dwayne Johnson hvězdou dalšího Rychle a zběsile

Dwayne Johnson hvězdou dalšího Rychle a zběsile

01.06.2023

Svět Rychle a zběsile nedávno rozšířil již desátý film (nepočítaje spin-off Hobbs a Shaw), na jehož konci se diváci dočkali poněkud nečekaného překvapení. Pakliže jste ještě desítku v kině neviděli a… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Justin Lin opouští desáté Rychle a zběsile

Justin Lin opouští desáté Rychle a zběsile

27.04.2022

Týden od spuštění první klapky na připravovaném desátém snímku ze série Rychle a zběsile přichází poměrně šokující zpráva. Režisér Justin Lin (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 9) končí a na… (více)

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

Reklama

Reklama