Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film oceněný Zlatým Glóbem a třemi cenami Emmy. Příběh podle skutečných událostí ze života The Rat Pack, umělců seskupených původně kolem Humphrey Bogarta a Franka Sinatry. Kromě Sinatry do Rat Pack patřili ještě Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford a Joey Bishop. Film kromě jiného přibližuje podporu těchto umělců americkým demokratům před prezidentskými volbami v roce 1960, která napomohla ke zvolení J. F. Kennedyho do úřadu prezidenta USA. Režisér Cohen pomalu rozplétá zamotanou síť milostných avantýr tehdejší hollywoodské smetánky a odkrývá pozadí některých rozporů, ke kterým mezi členy Rat Packu především v souvislosti s podporou Kennedymu docházelo. (dopitak)

(více)

Recenze (7)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jako nezaujatý divák neznalý jakéhosi Rat Packu bych film asi hodnotila o hvězdičku lépe. Paradoxní, že? Snímek věnovaný určité slavné osobnosti si přece nejvíc užije právě ten, kdo má tuto celebritu rád. Bohužel v tomto u mě tento televizní film tvrdě narazil. Ray Liotta nevypadá vůbec, skutečně vůbec jako Frank Sinatra. Kdybych si celou dobu neopakovala, že to má být Frankie Boy, asi bych si myslela, že hraje svou postavu z Mafiánů po deseti letech. Sama nevím, co přesně mi vadilo, jsou to spíš takové jemné náznaky, jenže přesně ty dělají ze Sinatry Sinatru. Ten jeho kouzelný úsměv, styl, jakým se choval k ženám, charisma, mimika, "nakřivo" nasazený klobouk (všimněte si, že skutečnému Sinatrovi vždy klobouk lehce padá na jedno - nejčastěji pravé - oko). A i když věřím, že se Ray Liotta snažil vložit do své role vše, celou dobu vypadal... zase jen jako Ray Liotta. U Sammyho Davise už tato proměna dopadla něco líp, i když se odvažuji tvrdit, že byl skutečný Sammy ještě o něco lepší tanečník a větší šílenec na podiu. Zdaleka nejlepší práci ale odvedl Joe Mantegna. Od první vteřiny v kasinu jsem v něm Deana Martina skutečně viděla a při jeho vystoupení na podiu jsem se bavila, jako kdyby se psala šedesátá léta a já byla v Sands. Tím se vlastně dostávám k největšímu kladu celého filmu; totiž že řada scén je skutečná, jen "okopírovaná" ze starých záznamů. Ano, hlavně zpěvem se sice herci svým předlohám nevyrovnali, přesto je příjemné slyšet čas od času nějaký dialog, který skutečně v podání "Krysí smečky" znám. Škoda jen, že hudebních scén nebylo v tomto filmu víc a že se místo toho scénárista pokusil zaměřit na nejasné a neprokazatelné spojení Franka Sinatry s mafií. Byť závěrečná scéna, kde byl Frankie v depresi z toho, že ho Jack Kennedy zradil, kterou následovalo krásně melancholické One for My Baby, byla moc hezká. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako drama nepříliš zajímavé či působivé. Na hudební film tu je zase poměrně málo hudebních výstupů. Snímek The Rat Pack je tak na půl cesty od každého. A je to obrovská škoda. Kdyby to býval Cohen dotáhnul aspoň do jednoho konce, mohl jsem si udělat pěkný výlet zpět o 50 let... Jo, a Dean Martin je zahrán opravdu skvěle, jako by to byl on sám. To samé mohu říct i o Sammy Davisovi. Liotta mě však v podání Franka poněkud zklamal. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ve scénách, kde je Ray Liotta z profilu nebo má sluneční brýle, je k nerozeznání s Mistrem Sinatrou. Jen ty jeho oči mohou za to, že nevypadá vůbec jako Frank. Gesta, účes, pohyby - vidíme Franka. A pochopitelně chybí Frankův nezaměnitelný hlas. Po právu oceněný Don Cheadle, který si Sammyho střihl s velkou pompézností a grácií rovnou "originálu". Dějově trochu slabší, užvaněné, ovšem hudebně opravdu grandiózní a už jen kvůli tomu to stojí za to. U nás naprosto neznámý film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

nemam rad Ray Liottu, nie je to dobry herec ..... cosi mi hovori Ret Pek, a to nemusim Bogarta, ani Sinatru. Potom tam este patrili nejake preslavene drzky ... ale film je to nudny, dlhy a mna ani velmi nazaujimaju milostne avantyry hollywoodskej smotanky .....to je uz prazaklad cireho bulvaru, a ten neznsama. Rovnako aj tento film ciry priemer, nic vynimocne : 50 % ()

danecek24

všechny recenze uživatele

56. Zlatý Glóbus za rok 1998 - cena (1) - *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Don Cheadle + nominace (1) - Nejlepší herec ve vedlejší roli - Joe Mantegna ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodně přimhouřil oči, tak je The Rat Pack v podstatě dobrý film. Teď ovšem pochopitelně přijdou "ale". Scénáristicky je to zkrátka slabota, sice oceňuju snahu trochu osvítit události okolo Kennedyho kandidatury na prezidenta a jak do toho byl zapleten Sinatra s mafií atd. Ale u tohoto filmu jsem se nemohl zbavit pocitu, že je nám vše podáváno hodně sterilně a ne tak úplně takříkajíc "na plnou hubu". Co mě vyloženě nasralo byla část s přinapitou "Marilyn" a idiotským vtipem, kde se Barbara Niven jako MM splete a řekne, že její manžel byl ten co napsal "Death of a mailman" místo "salesman", což si troufnu tvrdit je něco, co by pravá Marilyn nikdy neřekla ze dvou důvodů a to sice, že Death of salesman četla (dokonce existuje fotka kde ji čte) a že nebyla vůbec hloupá, jak jí hollywood rád líčí. Dále bych měl ještě přípomínky k obsazení, které je místami dost zvláštní, čímž myslím již zmíněnou Barbaru Niven jako Marilyn Monroe nebo Williama Petersena jako JFK. Jinak ale spokojenost a trio Liotta, Mantegna a Cheadle předvedli nezapomenutelné výkony. ()

jednaveta 

všechny recenze uživatele

Pekelně intenzivní sestava (Liotta jako Sinatra, Petersen jako JFK, Deborah Kara Ungerová jako Ava Gardnerová) ve zběžné televizce, která dělá ze Sinatry poněkud přehnaně klíčovou postavu v kauze mafiánského nákupu volebních hlasů pro Kennedyho. ()

Reklama

Reklama