Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hennessy nenávidí násilí a odmítá se připojit k radikální podzemní organizaci IRA. V rozvířené atmosféře pouličních nepokojů a výtržností přijde nešťastnou náhodou o život jeho žena a dítě. Teď je jeho jediným cílem odplata. Bude jeho ďábelský plán rychlejší než členové organizace nebo policie? (Rodriguez)

Recenze (2)

woody 

všechny recenze uživatele

Hennessy (výtečný Rod Steiger) je severo-irský demoliční expert. Jsou zde nějaké náznaky, že patřil k IRA, ale nyní žije šťastně se svou rodinou. Až do osudné chvíle, kdy se jeho žena a dcerka připletou do demonstrace, jejíž potlačení Brity se zvrhne v masakr. Hennessy po pohřbu odlétá do Londýna s jediným cílem: při slavnostním zahájení vyhodit celou Sněmovnu lordů a s nimi i britskou královskou rodinu do povětří! Jde po něm IRA i policie... Stylová anglická 70's kriminálka s teroristickým nádechem. Sice je hodně vidět jasná inspirace s o dva roky starším Šakalem a australský televizní režisér Don Sharp vskutku není Zinnemann. Většina filmu je chvílemi až utahaná, někdy nelogická a moc naivní, ale strhující vyvrcholení vše nahrazuje. A ten drsný závěr, wow. Přesto to na více jak 3* nemá. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi najdementnejsi film o pomste a IRA zaroven. Fakt nechapem, jaxa mohli tieto dva atributy spojit. Lee Remick /Medusa Touch/ a Rod Steiger /Waterloo, In the Heat of the Night/ tu boli doslova zbytocni, Dona Sharpa teda napadli spatne veci : 30 % ()

Reklama

Reklama