Reklama

Reklama

Princové a princezny

  • Francie Princes et princesses (více)

Obsahy(1)

Dvojice vynalézavých a zvědavých dětí se každý večer schází v opuštěném kině. S pomocí starého promítače dokážou vytvořit zcela jiný svět a stát se hrdiny příběhů, které si sami vytvořili... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Michel Ocelot se už řadu let pokouší vytvořit protiváhu americké animované produkce v duchu mainstreamové popkultury a vycházející z klasické disneyovské grotesky. Víceméně se mu to daří, ovšem s tím, že z komerčního hlediska jsou pochopitelně jeho výsledky limitované. Tehnle kousek považuji za Ocelotův majstrštyk - nejoriginálnější, myšlenkově nejhutnější a výtvarně nejpozoruhodnější. Plošková siluetová animace je, víc než kterýkoli jiný Ocelotův film, inspirovaná dílem Němky Lotte Reiniger. Film, který pomáhá rozvíjet fantazii a poetiku všech, kteří se nechtějí spokojit se stokrát viděným. S tímhle filmem budou mít ovšem problém všichni, kteří vyrostli na Gumídcích nebo želvách ninja a stačí jim to. Celkový dojem: 95 %. Snímeček pro fajnšmekry. Dobrý český dabing. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nádherné pohádky, jemně vyprávěné, bez násilí a brutality. Animace dokonalá! V jednoduchosti je krása. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabšie 4 hviezdy dávam predovšetkým za originálne poňatie a podarené rozprávkové epizódy. Animácia je jednoduchá, pripomínajúca čínske divadlo, resp. veľmi staré nemecké animáky ešte z nemej éry (Dobrodružstvo princa Achmeda a ďalšie) - uznávam, že si na ňu treba nejaký čas zvykať. Škoda aj toho, že animák nemá jeden kontinuálny dej, ale sa skladá z príbehových epizód, v ktorom si deti (mládež?) pomocou akéhosi počítača vymýšľa vlastné rozprávky o princoch a princeznách. Väčšinou sú epizódy naozaj podarené - napr. tá zo starovekého Egypta, z budúcnosti alebo zo stredoveku. Najslabšia je záverečná - s nekonečným bozkávaním a divným koncom, v ktorej sa snaží o vtip, ale veľmi jej nevychádza. ()

hyena1 

všechny recenze uživatele

Rozhodne neobvykle dilko... Velmi originalni, jak po dejove strance, tak po te animacni. Kazdy ze samostatnych pribehu obsahuje presne to, co ma pohadka obsahovat, a dohromady vytvari genialni filmarsky pocin. ()

lumi3r3 

všechny recenze uživatele

Skvost, v ktorom sa o prvenstvo bije forma s obsahom. Na míle vzdialené od trendovej animovanej produkcie. Po farebnom Kirikou a pluralitnom Azur et Asmar sa Ocelot k siluetám vracia v Dragons et princesses (2010). ()

Reklama

Reklama