Reklama

Reklama

Anthony

(neoficiální název)
  • USA The Kindred (více)
Trailer

Obsahy(1)

Amanda na smrtelné posteli žádá svého syna Johna, aby pro ni něco udělal. Má zničit všechny laboratorní poznámky z jejího posledního experimentu. Na jejím pohřbu John potká Melissu, která tvrdí, že je největší fanynka jeho matky. Spolu s ní a některými přáteli jde John do domu Amandy, aby splnil svůj úkol. V domě je čeká výsledek nevydařeného experimentu - sklep obývají podivná monstra. (Hans.)

(více)

Recenze (19)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď sa experiment vymkne z rúk, nemôže z toho vzniknúť nič iné ako zdegenerované slizké potvory (trochu mi pripomínali príšerku z Xtro). Nádherná ukážka zlatých osemdesiatych rokov. Stačí vypnúť mozog a vychutnať si perfektné masky, gore a jednu akčnú scénu za druhou. Najviac sa mi páčila pasáž, kde sa infikovaná slečinka zmenila na nepoznanie, dokonca jej narástli žiabre, alebo keď sa ďalšia holčina prepadla do šachty s tým najväčším mutantom. Hviezdička dolu za pomalší rozjazd, ale približne od polovice to nabralo na obrátkach a nenudil som sa ani chvíľu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě nezaráží, že jsem o tomhle kousku nikdy neslyšel. The Kindred je totiž jeden z mnoha béčkových sci-fi hororů na téma "genetický pokus se vymkne kontrole a hrstka odvážných se pouští do boje s jeho následky." Podobných filmů jsou mraky, jenže tenhle se řadí k tomu lepšímu, poněvadž vyniká pěknou atmosférou a povedenými maskami. Je tu spousta malých i větších zrůdiček, z nichž většinou vidíme jenom chapadla, ale i ta se starají o slušné napětí, třeba v podobě melounu (!) na zadnim sedadle vozu. Dále nechybí hodně slizu a jedna parádní transformace člověka v obojživelníka. Steiger hraje až třetí housle, čtvrtá hvězda udělena hlavně za demoliční finále plné monster. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vše začalo jako Ostrov dr. Moreaua, následně se příběh přehoupl do klonu Věci, Vetřelce, X-tro....především vizuálně, jelikož nejde o mimozemskou hrozbu, nýbrž mutanty, co vznikli během podivných experimentů. Tyhle ještě nepočítačové slizké filmy miluji a oceňuji skvělou práci trikařů a maskérů. Snímek sice nedrží napětí po celou dobu, ale ani výslovně nenudí. Jakmile dojde ke střetu s Anthonym, nastane šťavnatá jízda do pekla...tedy do sklepa. Fajnové sci-fíčko! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když si někdo chce hrát na boha a genetický experiment se zvrhne... Dr. Moreau by jistě mohl vyprávět... The Kindred je velmi sympatické sci-fi béčko, jakých se v osmdesátých letech vyrojily tisíce... Ale na rozdíl od mnohých se skvělou atmosférou a velmi dobře udělanými maskami, i když z monster jsou velmi často vidět jen chapadla... Nevadí, i tak jsem byl více než spokojen... Děkuji Bloodymu za tip... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem poprvé slyšel, když na něj byla napsána recenze na horror cz., sehnal si ho, ale jaksi jsem na něj pozapomněl. Není ani moc divu, protože The Kindred rozhodně nepatří mezi věhlasné osmdesátková scifi hororová béčka, přestože nejde vůbec o špatný film. Zápletka sice není nikterak originální (genetické pokusy, které se zvrtnou – to už tady několikrát bylo), nicméně po trošku pomalejším rozjezdu nám tvůrci nabídli docela slušnou atmosférickou jízdu, poctivé gumovité monstrum a škálu „bizarních“ situací. Po první třetině si mě děj získal zcela na svou stranu a já si tu hodinu a půl docela užil. Vše je tak asi jasné, že bylo velice důležité, jak si povede samotné monstrum (monstra) na kterém to celé vlastně stojí. A tady to taky nebylo vůbec špatné. „Anthony“ se činí jen co je pravda a přestože nejde o žádného krasavce, tak si pro nás připraví několik velice zajímavých chuťovek. Nejprve uvidíme jen jeho mrštná chapadla (viz pes či scéna ve voze), ale později se nám ukáže celý. Kromě něj je zde však ještě několik dalších monster, které svou chvilkovou účastí rovněž obohatí duši hororového fanouška. Ona proměna Amandy Pays, patří k vrcholu a labužníci jí určitě ocení. Velký problém však nastával ve chvílích, kdy mezi sebou vedli dialogy jednotlivé postavy. To už tak záživné nebylo. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sympatický osemdesiatkový monster/body horor, ktorý sa síce poriadne rozbehne až zhruba niekedy po hodine deja, no vďaka na svoju dobu výborným trikom to stojí za to a finále je parádna jazda, na ktorej som sa ja osobne dobre bavil. Osemdesiate roky sú z pohľadu hororového žánru snáď nevyčerpateľnou studnicou bizarných nápadov a vždy, keď si už po nejakom čase myslím, že z tohto obdobia mám všetko zásadné napozerané, objaví kúsok sa ako je Kindred, ktorý ma presvedčí o tom, že tom tak zďaleka nie je... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatková, vzorová ukážka experimentátorského hororu, ktorý sa môže pochváliť s výnimočne vydarenou poslednou dvadsaťminútovkou. Jak gore a triky, tak pulzujúce napínavé scény, možno priradiť k tomu lepšiemu, čo v tejto dekáde vzniklo. Problém je však v tom, že pokiaľ sa k tomuto všetkému dostaneme, musíme sa prebrodiť značnou kalužou nudy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejen Henrietta bývá ukryta ve sklepě, ale může tam být i Anthony, krásnej monstráček i se svými malinkými klony. A všichni čekají, až se k nim dostaví potrava v podobě party vědců, kteří se chtějí vynasnažit pohnout s experimentem, který započala matka jednoho z nich. Naprosto béčková jízda bez jediného počítačového efektu, vše je děláno mechanicky a rozpohybovaná monstra plná slizu mají úžasné masky. Oujééééje, tohle prostě musí každý milovník těchto poctivých ručních efektů ocenit. Pak tu máme i jednu transmutaci ženy v rybu a já jsem se vyloženě kochal. Jen je trochu škoda, že nedostali více prostoru zrůdy a mutanti doktora Lloyda, který je ukrývá ve sklepě své laboratoře a na plátně se mihnou na chvíli jen v úvodu filmu. Každopádně můžu již po mnohokráte s nostalgickou slzou v oku prohlásit : zlaté osmdesátky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný, některé scény jsou skvělé (hlavně ta s tou transformací - kvůli které jsem tenhle horor vlastně objevil), ale to nezachraňuje to, že celý ten film je dost nudný a strašně utahaný. Ani postavy mě moc nezaujaly a z toho příběhu jsem popravdě čekal, že vypadne víc. Prostě mě to moc nezaujalo. 2* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatický scifi-horor, s viacmenej originálnou myšlienkou, s dobrými efektami a velmi dobrými maskami. Príbeh má tempo od začiatku po koniec, nudiť sa nebudete. Za negatívum by som považoval pár klišé, veľa scén v tme a pár nelogizmov. Hodnotenie: 65% ()

TO 

všechny recenze uživatele

Tento film znám pod názvem Anthony. Je o příšerách žijících ve sklepě starého domu. Byl to experiment šíleného doktora (Steiger) a ženy která nyní umírá a tak chce aby její syn s experimentem skoncoval, ten i s přáteli přijede do domu, kde nastane boj s příšerami ...ty vypadají jako vetřelec, ale s hromadou dlouhých chapadel, jsou malý i obrovský. Je to velmi dobrý horor, který se mi líbí i dnes(***), ale před 15lety jsem ho opravdu žral (*****). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo nakonec docela příjemné překvapení. Kindred se rozjíždí velice pomalu jako velice nudné lékařské drama, kde si mladý doktor pozve partu přátel do domu, aby vypátral osud matčiných experimentů. První hodinu to stojí za starou belu, ale poslední půlhodinka je parádní. Monstrum začne za pomocí chapadel útočit po celém domě, celý příběh začíná dávat smysl, efekty jsou na takhle neznámý film překvapivě na úrovni a nakonec je to ve finále i pořádně napínavé. Nebýt zbytečně utahané první hodiny, dal bych i více. PS: Ve vedlejší roli je Rod Steiger, který se ale herecky zrovna nepřetrhl. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Typicky hovadné béčko z 80-tych rokov. Vedec príde do domu po svojej matke aby tam pátral po jej kuchárskych receptoch na úžasné torty s príchuťou zmutovaných morských príšer. V dome je samozrejme schovaný aj chápadlovitý, mäsožravý produkt jej experimentov, takže vedátor aj s so svojimi kolegami sa nebude nudiť. Nudiť sa nebude ani divák, pravda ak výsostne nervá na tom aby bol film akýmkoľvek spôsobom inteligentný či nebodaj umelecky hodnotný. Jediné čím sa Kindred pokúša zaujať diváka sú podarené, riadne slizké monster efekty. Nebyť ich, bola by to fakticky prachbiedna sračka, ale keď z dyne vyletí hromada chápadiel a zaryjú sa žene do ksichtu divák musí uznanlivo pokyvovať hlavou. Nechýba ani šialený doktor čo stvára šialené experimenty v rámci svojich šialených plánov. Je to blbosť, ale sú tam slizké chápadlá a to sa ráta. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl po tomhle noční můry:-) Vzpomínám si moc dobře. A dnes jsem tenhle slizkej horor po letech hledání (nevěděl jsem jak se to jmenuje, kdo tam hraje, pouze to, že se to tenkrát na videokazetě německy dabovaný a zároveň i česky:-), jmenovalo Anthony) našel!!! Takže dnes, po více než dvaceti letech, jsem to shlídl zas.. Nezklamalo mě to, nečekal jsem, že u toho budu jásat, ale i tak jsem byl zabaven. Tou nostalgií... Co se týče přímo filmu, je hezký sledovat, jak každej herec hraje hlavní roli:-) Tedy, jak se každej tváří a mluví, jako kdyby hrál hlavní roli. Prostě typický hororový Béčko z tý doby. Sice je to klišé, ale nemůžu jinak, je to prostě tak. Šílenej vědec, opuštěnej dům, tma, malý slizký vetřelci...i větší... chapadla, prostě samej sliz a hnus :-) Ale dobrý... Beru to. Dá se na to mrknout i dneska..když to vezmete jako hororovou klasiku.. Vrchol filmu - jednoznačně Melissina proměna... ty žábry... perfektní hororová scénka! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Toto sme kedysi mali na VHSke. Ako krpec som par minut, konciacich scenou z auta zahliadol v noci, cez skaru pootvorenych dveri. Tu noc a par dalsich som moc dobre nespal. ;) Vtedy sa to na starej VHSke volalo Anthony, a tak som si to z detstva chcel vybavit. Klasicka priserkovska horrorovka z 80tych, ktora okrem zvlastnej hudby a na sucasnu dobu uz cajickovskymi maskami, neoslovi. Nostalgia. ;) ()

Reklama

Reklama