Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za posvěcenými zdmi jedné z nejproslulejších prominentních škol - Ivy League - existuje tajná organizace s názvem "Lebky". Jen pár vyvolených je vybráno, aby se stali členy organizace, která připravuje budoucí prezidenty a uspějí v ní jen ti nejlepší, nejbohatší - prostě elita. Pro Luka McNamaryho je pozvání, aby se stal členem této prestižní organizace splněným snem. Brzy je však překvapen sílou a bohatstvím klubu. Po několika podivných incidentech a záhadné sebevraždě jeho nejlepšího přítele, začne Luke pátrat po pravdě, kterou ve skutečnosti organizace skrývá. Dochází mu, že se ocitl uprostřed zlověstného a velmi záhadně propojeného společenství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Falcor 

všechny recenze uživatele

Mládežnický film na ohrané téma. Přijmeme Tě k nám, do elity, dostaneš privilegia ostatním nedostupná, takže očekáváme Tvoji loajalitu za každou cenu. Půjdeš prostě s námi, nebo proti nám. Potom ale my půjdem proti Tobě. Nemá-li člověk nic jiného na práci, tak u TV obrazovky může v poklidu sledovat, jestli ti hodní studenti nakonec opravdu zvítězí nad těmi zlobivými. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. Dalo by se říct, že po celých sto minut se je na co koukat a navíc nevíte, kdo je na čí straně, kdo se přetvařuje a koho okolnosti jen omylem vtáhnou dovnitř. Docela povedené dílko, které jen příliš brzy zahodí dobře rozjetou nejistotu hlavního hrdiny a vrhne jej rovnou do akčnějšího pátrání a následného rozuzlení. Mírně nadprůměrný thriller, který diváka určitě neznechutí. Spíše naopak. [říjen 2005] ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 - Ptakovina o svobodnych zednarich na americkych universitach, co by si jako detektivka nevidelala ani na slanou vodu - takovych der a lapsu... Ale tolik krasnych chlapcu, aby clovek v jinych filmech pohledal.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Palo Chodec nikdy nevedel hrat ..... scenaristicky nic moc, a rezisersky je to podpriemerna rutina ...ani to na seba nezarobilo pozeram : 15 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Luke (Joshua Jackson) je výborný student, skvělý sportovec, prostě jednička. Pochází ale z neúplné rodiny, proto nemá peněz nazbyt, a vyčkává až ho pro jeho schopnosti osloví tajemné společenství zvané Lebky (chlubívá se tím, že za jeho zdmi bylo založeno CIA či že vychovávají budoucí senátory a prezidenty). Po přijímacích rituálech je Luke v sedmém nebi, ale jenom než je jeho nejlepší přítel zasebevražděn (dobrej výraz ne?). Na vlastní pěst se pouští do pátrání, které ukazuje dovnitř celé organizace... Těžko říct co chtěl Rob Cohen natočit, pokud film pro teenagery tak se mu to povedlo. Pokud to měl být thriller s politickou zápletkou tak už to je horší. Možná teenegrovský film s politicikou zápletkou, hmm? Konec se mu také moc nevyvedl, ale jinak jde o docela zajímavé podívání s pěknou hudbou Randyho Edelmana a krásnou Leslie Bibb :) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Rob Cohen udělal velmi zajímavý a napínavý film. Pravda je, že se to tváří trošku vážněji než jaké to opravdu je a celkově ten film má vizáž teen thrilleru, ale to mně vůbec nevadí. Relativně originální příběh a mladí Joshua Jackson a můj oblíbenec Paul Walker, který se moc do role "skoro padoucha" nehodil. Jednoznačně nejlepší scénaristický kousek, který kdy John Pogue udělal. Člověka trošku děsí, když si představí, že ta pointa nen tak nereálná. Filmově, příběhově, herecky - výborné. Hudba naprosto skvělá! Maličkým škraloupem je nepříliš jasný konec. Nicméně jsem zvědavý, jestli další dvě pokračování mají alespoň poloviční kvalitu. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi líbí pro své mysteriózno. Je to takový studentský thriller s pro diváky sympatickými herci. Druhá polovina už sice nemá pro diváky takový drive, přece jen je ale tento film vzhledem k prostředí, ve kterém se odehrává, pro mě poměrně atraktivní. ()

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru se jedná o silně nadprůměrný snímek, celkově pak jde o slušnou napínavou oddychovku z prostředí vysokoškolských tajných klubů, což je docela zajímavý námět a vždy jsme si s klukama na koleji říkali, že je škoda, že něco takového není na našich univerzitách... a nebo to bylo tím, že jsme rozhodně nepatřili mezi elitu ;-) *** a 1/2 ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který neurazí, ale ani nijak zvláště nepotěší. Mnohokrát ohrané schéma jedince proti systému je tentokrát našroubeno na prostředí univerzity a tajného spolku, jehož moc sahá až do nejvyšších míst a policie. Sympatický mladý hrdina, jenž získává body u diváků kvůli faktu, že se jedná o chudého sirotka mezi bohatou elitou. Předvídatelný a ničím nepřekvapující snímek. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Priemerný "kolejový" triler s dvomi výraznými teen hviezdami. Prepletené, tajomné, napínavé. Dobré spomienky. Ale či by som si ho dokázal pozrieť dnes znovu, tak to neviem. ()

Yvan 

všechny recenze uživatele

Priemerný film, nič originálneho. Američania majú nejakú záľubu natáčať o rôznych vysokoškolských členstvách. Už som toho prejedený. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Bambuli dávám za menší osvětu. Film jinak působí dost trapným dojmem. Všechno to zas vyjde bez jakéhokoliv zádrhelu spolu s jedním pokusem o šokující zvrat. Bože, jak je ten svět jednoduchý! ()

KKain 

všechny recenze uživatele

nekomplikovaný děj + režisérsky dobře řemeslně odvedená práce + trošku slabší scénář = příjemný thiller tak akorát na zabití nudného večera ()

Reklama

Reklama