Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Trpělivý a laskavý chicagský psychiatr dr. Judd Stevens se jednoho dne stává podezřelým z vraždy. Nejprve byl zavražděn jeho pacient, který byl ubodán přímo na ulici a na sobě měl kabát, který si od doktora vypůjčil, později téhož dne byla brutálně zavražděna také jeho sekretářka. Případ vyšetřuje rázný poručík McGreavy se svým mladším kolegou Angelim. McGreavy má se zřejmě se Stevensem nevyřízené účty z minulosti a nyní je nejen přesvědčen o lékařově vině, ale také odhodlán dostat ho za mříže... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý, leč bohužel méně známý film se zajímavě nebondovským Rogerem Moorem a nepřekvapivě skvělými Steigerem a Gouldem. Příběh je možná trochu omšelý, ale díky syrovému podání natolik zajímavý, že vás donutí dívat se až do konce. Ačkoliv jeden ze závěrečných zvratů možná uhodnete během sledování (ale moc bych na to nevsázel), na závěr filmu, na poslední dlouhý záběr, budete vzpomínat ještě dlouho. Mrazilo mě z toho, jak je uvěřitelný a nemilosrdný. Dal bych snad pět hvězd... No možná časem, až se mi tuhle věc podaří znovu vidět. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chcete mi říct, že byl pan Boyde zavražděn ??" - "No, pokud ne, dostal by se do Guinessovky za nejdokonalejší sebevraždu.." ;) Není Forbes jako Forbes, většina si totiž vybaví spíš známý americký magazín než režiséra u nás bohužel nepříliš známých kousků.. Nicméně Bryan Forbes, který mě tentokrát opravdu hodně namlsal, s výbornou adaptací krimi výsostného cynika Sidneyho Sheldona, která staví zejména na skvostném hereckém trojlístku Moore, Steiger, Gould, by nejspíš v žebříčku zmiňovaného magazínu nejvýznamnějších britských filmových umělců figuroval i tak hodně vysoko.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Bryan Forbes /Seance on a Wet Afternoon, King Rat, Raging Moon/ teda skoncil hodne biedne. Roger Moore ako agent 007 bol fajn, lebo bondovky boli vtipne, akcne, ba dokonca aj suboj sa nasiel a nahanacka. Moore ale hrat nevedel, a tym trpi cely film. Nezachranil to ani herecky chameleon Rod Steiger /In the Heat of thwe Night, Giu la Testa/. Tempo je dobre, na urovni, ale film am prilis predvidatelny dej, malo napatia a ako hovorim, herecky je na tom Moore Biedne a sam Steiger to cele proste neutiahne : 65 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda záveru, ktorý akoby do predchádzajúceho filmu ani nepasoval. Pretože dovtedy ide o podarenú atmosferickú podívanú, ktorá vťahuje do deja stále viac a viac. Psychiater-samotár stojí nielen voči tajomnému vrahovi, ale aj voči polícii. Inak, Steiger zahral tak arogantného vyšetrujúceho poliša, že som mu ho žral aj s navijákom, keďže by som mu najradšej rozmlátil ksicht. Ale aj Roger Moore výborne sadol na rolu, na rozdiel napríklad od bondoviek. Keď sa do príbehu zapletie mafia, stráca to šťavu. Scéna, kde kápo bezdôvodne fyzicky masíruje psychiatra, nedáva logiku. Záverečný odstrel detto. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Mám rád Rogera Moora, ale tenhle film se nepovedl. Přitom to mohl být velmi slušný thriller o jednom psychiatrovi, kterého se snaží někdo zabít. Jenže tvůrci to trochu přehnali a scénář je strašně přeplácaný. Vtipná figurka starého soukromého detektiva a mafie, která chce Moora z absurdního důvodu zabít, film zabily. Mrzí mě to. ()

Reklama

Reklama