Reklama

Reklama

Mercante di Venezia, Il

Krátkometrážní / Drama
Itálie, 1911, 19 min

Scénář:

William Shakespeare (divadelní hra)

Recenze (3)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Shakespearův Kupec benátský v 10 minutách má teatrální herectví a minimum výpravy, tedy z Benátek není moc vidět, ale kolorování je docela pěkné (v jedné scéně se šaty Shylocka mění ze zelené na fialovou a zpět) a je to hezká rarita. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Kolorovaná italská adaptace Shakespearovy komedie... Je zajímavé, jak tvůrci z filmového dávnověku dokázali dvou a půl hodinovou konverzačku vměstnat do kratičkého němého filmu... Bohatá výprava ale divadelní herectví a nepřirozené barvy, přesto má tento snímeček svůj půvab a minimálně ze studijních důvodů stojí za podívání. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Výprava 8/10/// PLUS: výprava a hudba na dobré úrovni, kolorováno MÍNUS: délka zhlédnuté verze je 9 minut a 26 vteřin, snímek tedy pravděpodobně nebyl celý/// Shrnutí: Zhlédnuto především ze studijních důvodů, ale také ve snaze vidět první záběry pravých Benátek ve filmu. Dá se předpokládat, že film byl skutečně natáčen v Benátkách, nicméně na interiérových scénách to není úplně poznat - výprava evokuje studiové dekorace. Zahrála si tu dnes většině diváků zapomenutá herečka Francesca Bertini a režíroval Gerolamo Lo Savia./// Celkem 66%/// ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama