Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Johnny mohl být jedním z nejlepších hráčů kulečníku, kdyby se jeho trenérem nestal Joe, jehož jediným cílem bylo vyždímat z talentovaného mladíka co největší balík. Teď je Johnnymu třicet a má po krk Joea i jeho špinavostí. Dá mu tvrdě najevo, aby se od něj držel dál, a na přání přítelkyně Tary si najde „skutečnou“ práci. Joe se však chce pomstít a s pomocí nového chráněnce Brada obere v riskantní hře o velkou částku Johnnyho bratra Dannyho. Johnny musí bratrovi pomoci sehnat peníze na zaplacení dluhu a jediné co umí opravdu dobře je kulečník. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Také jsem kdysi honil koule po stole, ale pak jsem zjistil, že mé tágo a dvě koule je lepší využít k sexu na kulečníkovém stole. S kulečníkem to sice nemá mnoho společného, když do díry padalo výhradně tágo, ale zase mi to šlo lépe než křídování, bržděný strk či buzar. Co se týká filmu, tak ten je vcelku pohodový, ale hrozně ho sráží předvídatelnost děje. I průmerně bystrý divák, tedy já, se totiž bez většího snažení orientuje v ději přibližně o 15 minut dopředu, takže to podstatné představuje několik bravurních šťouchů, pár kulečníkových podvůdků a samozřejmě manažerská hádka mezi protřelým podvodníkem a kulečníkovým panicem lež dolarovým milionářem. Je to celé sice trošku neoriginální, ale kdo má rád podivné pohyby koulí po stole, tak si v tom své určitě najde. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kulečník mám rád, a také je to jeden z důvodů proč jsem na tenhle film vůbec koukal, jináč by mě to ani nenapadlo, protože jinak by to byl šedivý průměr průměrů, co se příběhu týče. Tady je ale nádherně vidět, že do použité, tisíckrát zmixované kostry příběhu se stále dá co inovovat a stále je co přidávat, tak originálně, že z toho vyplyne nakonec film, který nezaujme svým příběhem, čímž by měl, ale hlavně tím, oč v samotném příběhu jde, a to je kulečník, klasický kulečník, a pohled na lidi, kteří to švihají jedna báseň. Přiznám se, že jsem se na film těšil ze zájmu, že bych se třeba i trošičku přiučil :) Nepřiučil, čuměl jsem s votevřenou pusou a němý zíral na ty kousky, co tam předváděli. Hodně to pak film samotný zvedá, protože tohle je občas napínavější, než kdejaká akční scéna. Pomalu se ale odbéřu od pole profesionálů a vrátím se k tomu svému zaflusanému baru, ve kterém stojí ten mohutný, křivý, špinavý a děravý stůl, a rozložím koule na stůl, protože jen tak zapomenu na to, co jsem právě viděl, a budu se oddávat radosti, kterou mi tenhle film zkazil, protože mi ukázal něco, kam nikdy nezajdu, a ono je to možná lepší, protože pak by mě mohli potkat takové patálie jako hlavního hrdinu zde v tomto filmu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Herecké obsadenie slušné, hlavne čo sa týka vedľajších postáv, no to filmové spracovanie jedna veľká katastrofa. Miestami som mal dojem, že pozerám na nezáživnú inscenáciu. Dejová linka tiež nenadchla - príšerná nuda. Jediné výraznejšie pozitívum vidím naozaj iba v tom gulečníku. Podpriemer. 40/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kulec můžu a i když tento snímek nepřináší nic rafinovaného, ani výjimečného, po celou dobu jsem se velice dobře bavil a utekl mi jako voda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad celkom pohodový film o parte hráčov gulečníku, z ktorých ten najnadanejší využíva svoje schopnosti, aby obral v zapadlých kluboch o prachy menej schopných hráčov. Behom filmu sa jeho situácia samozrejme skomplikuje a vo finále bude musieť hrať o všetko. Štandardný hráčsky koncept. Namiesto gulečníku si dosaďte karty, kolky, piškvorky, čokoľvek. Film do tohto konceptu nič nové neprináša, ale našťastie ho podáva celkom funkčne. Hlavným problémom je herecké obsadenie. Hlavný hrdina vyzerá ako kópia Bena Afflecka, ale Phillip Glasser nemá ani jeho herecký talent ani charizmu. A to platí o celej jeho parte, takže som nemal príliš veľkú chuť im fandiť. To jak tá nevýrazná parta ťahá neustále film do priemeru dobre vidno v scénach v ktorých sa raz za čas objaví nejaká väčšia hviezda a napätie hneď hustne a vy sa zrazu neviete dočkať, čo bude ďalej. Walken ako bohatý dôchodca, ktorý rád podporí hlavného hrdinu, Palminteri ako zmrd v pozadí, Schroder ako hlavný súper atď. Ale to sú len krátke momenty v tomto celkovo priemernom filme. 5/10. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekal a byl jsem velmi příjemně překvapen. Jelikož jsem dneska hodnotil i Newmanovu "barvu peněž" z podobného prostředí, neubránil jsem se drobnému srovnání. Možná se v kulečníkových bláznech nedá říct, že bychom sledovali kdo ví jaké herecké výkony a není tam tak žádný charakter, který by vyloženě dílko táhnul (až mi dokonce přišlo, že některé scénky a rozhovory mladšího bratra s kamarády si tvůrci klidně mohli ušetřit, na druhou stranu to bylo zajímavé zpestření v podobě komediálních okamžiků snímku - především hláška o plavání se silikony u závěrečných titulků), rozhodně ale nechybí určitá dávka napětí a hlavně nehrozí nějaké delší okamžiky, kdy bychom snad měli mít tendence netrpělivě pohlédnout na hodinky - příběh hezky šlape, záběry ze samotných her jsou fajn. Hvězdičku navíc z prvotních tří si zasloužilo vkusné jazzové hudební podkreslení - samozřejmostí pak bylo pořádné hrábnutí do zkreslených kytar, došlo-li na herní lámání chleba po malinko klišovitém monologu o lví suverenitě herce Christophera Walkena, kterému mimochodem malinká rolička, kterou dostal, sedla jako ulitá. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem fanda kulečníku, Chazza Palminteriho + Christophera Walkena a thrillerového žánru, tak jsem prostě tenhle film chtěl vidět. Dočkal jsem se odlehčené skoro až komedie, která nabídla pár super šťouchů i nějáký ten příběh. Palminteri si skoro vůbec nezahrál, tudíž nechápu to označení pro hlavní roli, dle mého názoru byla jeho postava přehnaně drsňácká, nejspíš jen ona měla svými výhružkami budit atmosféru thrilleru, jinak nevím co jiného by ji mělo představovat. Film je dobrý, krátký, a pro kulečníkáře určitě motivační a přínosný, ale ti, jenž kulečníku moc neholdují, tak si asi nepříjdou na své. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kulečník miluji tak jsme věřil v kvalitní film s touto tématikou.. jenže to se nestalo. Kulečníková hra, triky i střih paráda + přidáme pár podvůdků a je to zajímavý film.. ale.. Herci nic moc nepředvedli, scénář vcelku předvídatelný. Co mě dost pobavilo bylo jak Johnnymu zlomili ruku a zrovna mu zlomí ruku, kterou nehraje, ale má na ní tágo (zlomit mu tu druhou tak by neudělal předpokládám ani strk) + to krásné ,,z mrtvých vstaní,, kdy před zápasem ani netrefí kouli, v průběhu nějaká ta chyba a nakonec si povodí profíka a ten ho ještě dostane na profi turnaj.. Nevím no kulečník dobrý, příběh průměrný, herci mizerní... zvažoval jsem 4z5, ale dávám průměrné 3z5. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Muj oblibeny kulecnik ve filmovem zpracovani, ktere je dosti podarene. Pribeh nadejneho mladika Johnnyho, ktery si za sveho trenera zvoli hamizneho parchanta na ktere ho se vykasle. Jako pomstu si zvoli obrat Johnnyho bratra, tudiz takova situace ma za nasledek nevyhnutelny stret. 60% ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Fajn film, skvělá zábava. Sice trochu ujetý a nevychytaný,ale šlo tu o něco jiného. Skvělý triky, přesně na tohle jsem se těšil:-) Hrát hru o 50 000 dolarů?! -Sou to všichni blázní, kulečníkoví blázni!:-) ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že je film založen na reálném pozorování hráčů jejichž osudy byly přeneseny na plátno. Protože za větší mínus jsem považoval to, že se film odehrává jakoby "podle učebnice", která by radila, jak napsat podobně laděný film (dost podobné jsou např. filmy o pokeru). Ale i přesto, že jsem si trošku politoval, že film nenabízí nic nového... Se mi filmík líbil. Asi proto, že já ten "pořád stejnej scénář" mám prostě rád. Dobře jsem se bavil. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jedno velký prázdný kulový nic. Převážnou část z toho fakt tvoří to, jak koule mizí v dírách. Hmmm. Ta jedna * za Alison Eastwood, to bude asi duvod, proč jsem to stáhnul. ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Od tohoto diela som síce nič neočakával, ale ako jedno hubka to ušlo. Príbehovo zďaleka nie dokonale, herecky dajme tomu dostačujúce a réžia tiež ušla. HOD:55%.PS: jedno pozretie a dosť! ()

DöN 

všechny recenze uživatele

Mars Callahan je v realnom zivote uspesny poolovy hrac. On a Chris Corso (ktory s nim napisal scenar) sa raz stretli v poolovej herni, zacali spolu hrat snaziac sa jeden druheho oblafnut. Po krutej a nerovnej hre (ani jeden neprezradi kto vlastne vyhral) sa stali najlepsimi priatelmi. Po vymene gansterskych historiek z ich predosleho hrania poolu, sa rozhodli napisat scenar zalozeny na ich spolocnych skusenostiach a pozorovaniach. Po dvoch tyzdnoch bol scenar hotovy, no trvalo dalsich desat rokov kym sa dostal na velke platno. ||||| ||||| Vo filme neboli pouzite kamerove triky, ani specialne efekty na ziadnen z uderov vo filme. Vsetky "trick shots" (okrem tej Christophera Walkena s ciernou) boli prevedene legendou biliardu Robertom LeBlancom, ktoreho je mozne vidiet vo filme ako profesionalneho hraca "Bobbyho LeBlanca". ||||| ||||| Posledny film Roda Steigera ktory hral majitela herne Nicka (v NY siltovke s okuliarmi). ()

tahir 

všechny recenze uživatele

Priemerny pribeh z prostredia poolovych herni, kto je fanusik tohto sportu nech si da hviezdicku alebo aj dve navyse. ()

Thundler 

všechny recenze uživatele

Pořádně sem nevěděl do čeho jdu, ale byl sem mile překvapen :) Kulečník mám rád a tohle bylo přesně moje gusto ;) ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

KULEČNÍK.....no a čo teraz? Len preto, že ktosi "čosi" okolo kulečníka nakrútil, tak tu jeden za druhým kydajú štyri hviezdy. A ja sa pýtam ....ZA ČO ??? Bolo to nominované na Oscara? Sú tu dáke excelentné herecké výkony? Má to super príbeh? Takto možem pokračovať ďalej a jednoducho ten film je o POOLe a nič viac. Podpriemerné béčko o ničom....BAJKA chabého príbehu, hereckých výkonov o ktorých škoda reči a semo-tamo dáka guľa sa objaví na stole. Film ktorý vám nedá .....nič ()

RAPTTTOR 

všechny recenze uživatele

Barva peněz a Kameňák, to jsou dva filmy, které se tady snoubí a popravdě žádná velká „řachanda“ to teda není. Kulečník mám rád a „Texaský expres“, který se tu hraje obzvlášť. Nicméně děj kterak hloupý Honza k rozumu a bohatství přišel jsme vyděli už všichni. Pár docela dobrých vtipů i triků tu je a… to je asi všechno. Co mě osobně pobavilo nejvíc jsou ty strhující akční scény(rozuměj rvačky), kam se hrabe Bruce Lee! :-) Pokud mohu doporučit, tak raději koukněte na film Rozstřel ()

Reklama

Reklama