Reklama

Reklama

Americký ocásek 2

  • Česko Americký ocásek 2: Fievel na Divokém západě (více)

Obsahy(1)

Myšák Fievel a jeho rodina se před časem přistěhovali z Ruska do New Yorku. Často sní o legendárním psím šerifovi Wylie Burpovi, kterému ve svých představách v boji s kočičí přesilou zachránil život. Rodina Fievela strádá a je často napadána kočičím gangem, vedeným R.Waulem. Ten je chce přesvědčit k cestě na Západ, kde pro něj budou pracovat, nakonec je vláká do pasti a stanou se potravou pro celou kočičí partu. Musí proto ostatní kočky krotit, aby se zatím k myškám chovaly vlídně. Fievelův kamarád kočičák Tiger je zdrcen odjezdem své lásky Kitty, která se rozhodla odjet na Divoký Západ. Myšky se nakonec rozhodnou odjet tam vlakem. Tigerovi nechají vzkaz, ten ale vlak nestihne, a tak jede dostavníkem, z kterého však vypadne a je nucen bloudit rozpálenou savanou. Fievel se z dlouhé chvíle potuluje po vagonech a objeví kočičí doupě, kde vyslechne strašlivý plán kočičáka R.Waula. Je jím přistižen. R.Waul jej propustí, protože nechce v myškách vyvolat paniku. Bojí se však prozrazení, a tak za odcházejícím Fievelem pošle hnusného pavouka. Ten ho před očima rodinky shodí z vlaku a myšák je opět sám... (TV Nova)

(více)

Recenze (11)

danecek24

všechny recenze uživatele

49. Zlatý Glóbus za rok 1991 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "Dreams To Dream" - Hudba a text James Horner, Wilbur Jennings ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá myší pohádka se ve 2. dílu stylizuje do westernu, což atraktivitě určitě přidává; zběsilé tempo a zákruty přímočarého (v plánu kočičího zloducha poněkud vachrlatého) příběhu přestávají bavit až v unáhlené akční přestřelce v závěru. Za zmínku znovu stojí výborná ruční animace plná nápadů. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Když se Západ ukáže jako zklamání, pořád se ještě dá sbalit skromný majetek a zamířit…na Západ. Restart amerického snu myší rodiny tentokrát jako western, využívající tradiční motivy jako podvodník lákající osadníky či starý odepsaný šerif nepatřící ještě do starého železa. Zde podceňovaný film má přitom vtip (výcvik kočky na psa) i plno atrakcí (honička ve vlaku i pod vlakem, různá pronásledování psy a kočkami nebo doupě škorpióna), a když se slanobýl, symbol a klišé westernu, jen tak mimochodem příhodně přikutálí a nabere hlavního hrdinu, aby ho odvezl coby obvyklý dopravní prostředek, přičemž k tomu hraje slavná a od bratří Bluesových ještě povýšená znělka seriálu Rawhide , musím dát ***** Zmíněná scéna: https://www.youtube.com/watch?v=RH3pufE8Sb8 ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Animovaný film, ktorý poteší malých. Priemerné pesničky a neinšpirujúca animácia postáv nerobia z toho pamätihodný snímok. Podľa príbehu Charlesa Swensona, založeneého na charakteroch vytvorených Davidom Kirschnerom. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Opět pěkná animace. Trochu se opakuje motiv cestování, tentokrát na Západ, což odpovídá průměrným hodnocením jiných. Já přidávám hvězdu za podařenou western parodii, u které se nebudete nudit ani vy (pár mrknutí ze známých klasik pro dospělé). děti ocení humor i trochu toho napětí. Stejně vydařené jako jednička. ()

Reklama

Reklama