Reklama

Reklama

Byla jednou pěkná banka a několik zločinců, kteří ji chtěli vyloupit... Lupič Dee Bishop a jeho banda se pokusí vykrást banku v městečku Val Verde. Šerif Johnson však muže zajme a soudce je za jejich zločin odsoudí k smrti. Když se v blízkém San Antoniu o chystané popravě dozví Mace Bishop, rozhodne se mladšího bratra zachránit za každou cenu. Na cestě do Val Verde si proto počká na kata, jenž má vykonat rozsudek. Právě od něj si „vypůjčí” šaty a v přestrojení pak odsouzencům pomůže utéct přímo zpod šibenice. Jako rukojmí si s sebou Dee Bishop vezme krásnou Marii Stonerovou, do níž je zamilován stárnoucí šerif July Johnson. Bude to on, kdo povede trestnou výpravu za uprchlíky, kteří mají namířeno na území texasko-mexických hranic, kde neomezeně vládnou tlupy banditů, tzv. bandoleros... Slavný western natočil klasik amerického filmu Andrew V. McLaglen (Shenandoah). Působivost příběhu stojí na hereckých výkonech hlavních představitelů: James Stewart v roli Mace Bishopa, Dean Martin jako jeho povedený bratříček Dee, Raquel Welchová v úloze Stonerové a George Kennedy v postavě stárnoucího a tvrdohlavého šerifa Johnsona. (Česká televize)

(více)

Recenze (93)

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Western byl v mnohém výborný, základní zápletka, znělka se mi vryla do hlavy, charakteristické postavy. Škoda sentimentálních dialogů. Mrzela mě závěrečná rozhodující přestřelka kdy se "zkušení hoši" vrhali beze zbraně jako lumíci mezi hejno banditů a ještě se divili když na ně vytáhli banditi bouchačky. I přes všechny nedostatky mám pro tento western slabost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ta banka tam stála. A já taky. A jinak tam nebyl vůbec nikdo. A tak mě napadlo ..." Já jsem tedy už několikrát stál sám před bankou a ani jednou mě nenapadlo tasit kolt a jít inkasovat. Já jsem totiž stejnej poctivej blbec jako šerif Johnson. A za takovejma se žhavý typy jako paní Stonerová ani neohlídnou. Ty potřebujou svý grázlíky jako jsou bratři Bishopovi. Tak už to příroda zařídila a s tou já polemizovat nebudu. Jen mě tak napadlo, že koupit paní Stonerovou za 5 krav a jednu pušku byl skvělej obchod. Do toho bych šel. A do Bandolera klidně znovu taky, protože je to dost sympatickej western. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Western z období úpadku zájmu publika o tento žánr,kdy se výroba klasických westernů přesouvala do Evropy a vznikl fenomén tzv. spaghettiwesternů.V USA se točilo výrazně méně snímků než o desetiletí dříve,na druhou stranu přestaly mít tak šablonovitý charakter a byly znát pokusy o inovace a nové pohledy na fenomén "divokého západu".Bandolero má tradiční formu,ale postavy jsou prokleslenější,nikoliv černobílé.Dalším kladem jsou slušné herecké výkony.Celkový dojem 50%, příznivci žánru mohou bez obav přidat dalších 10-20%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Až doteraz som nikde nemal možnosť zhliadnuť tento western s J.Stewartom. Jedno sa musí nechať - J. Stewart má úžasné charizma. Jeho modré oči výrazne ladia s prachom krajiny a tmavými, mŕtvymi očami bandoleros. Pekné oči a charizma sami o sebe nestačia, ale našťastie tu aj všetky ostatné zložky filmu pekne zapadajú do seba. Najviac oceňujem dobrý príbeh s nečakanými zvratmi, hlavne v závere, hudbu a miestami dobrý , netypický prístup k akčným scénam, kde podobne ako v Divokej bande nieje núdza o strely do chrbta. 80%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasický (nebo spíše "standardní"?) americký western s dobře naloženým Jamesem Stewartem a krásnou Raquel Welch, které ani mnohadenní útrpné putování mexickou pouští neporuší komplexní make-up, "maybellineovské" řasy a neskutečně objemné havraní vlasy. :-) Jj, působí dnes už mírně naivně, upovídaně a toporně. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Film sa odohráva po občianskej vojne, no bankovky, ktoré trčia z Bishopovej (James Stewart) tašky, pochádzajú z 20. storočia. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v dedine Alamo, ktorá bola postavená pre natáčanie rovnomenného filmu z roku 1960. Natáčalo sa tiež v Brackettville, štát Texas. (m.a.t.o.)
  • Príbeh sa odohráva v malom mestečku zvanom Val Verde. Fiktívna krajina s rovnakým názvom figuruje tiež vo filmoch Komando (1985) a Smrtonosná pasca 2 (1990). (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Reklama

Reklama