Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Chris Parkerová se rozhodne přijmout místo chůvy na předměstí Chicaga. V té době se její nejlepší přítelkyně Brenda rozhodne utéct z domova. Zcela bez peněz pak prosí Chris, aby pro ni přijela. Ta však nechce své svěřence nechat samotné, a proto se rozhodne vzít je s sebou. Naloží je do auta a vydá se na cestu do neznáma. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Cival 

všechny recenze uživatele

Překvapivě snesitelné. Uslintané rodinné poselství nakonec neiritruje tolik, jak by se dalo předpokládat, Columbus se vybičoval k poměrně svižnému režijnímu pojetí a scénář neupadá do velikých trapností. Pasáž s Babysitting Blues je navíc vyloženě dobrá a Elizabeth Shue v každé sekndě k nakousnutí. Možná až moc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $34,368,475Tržby Celosvetovo $-║ Svižná dobrodružná jazda pestúnky s detmi naprieč nočným "nebezpečným" mestom, kde o zábavu nie je núdza. Toto veru Chrisovi Columbusovi sadlo, 80.roky a ich ľahkosť prevedenia je nádherne z toho cítiť. /80%/ ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak v prvé řadě musím říct že tento film jsem až do ted ještě nikdy neviděl. Možná tenkrát v osmdesátých letech, či někdy na začátku devadesátých by mě to šíleně bralo? Ale dnes už mi to nic neříká. Jedná se pouze o průměrnou a levnou zábavu z produkce pro změnu TV Prima nic víc nic míň. Za druhé film má opravdu příšerný dabing- to je jedna hvězdička ihned automaticky dolů. Děti Brad a Sára-to byla ubohost sama o sobě a Brenda-jako V. Žilková (nakopal bych ji do pr.e.e) ! To vše mi zkazilo celkový dojem z tohoto filmu téměř po deseti minutách od začátku filmu! Keci jako: Líbí se ti Mike opravdu? Půjdeš na záchod? Atd. atd. mě až neuvěřitelně vytáčeli. A za třetí pubertální vtípky a keci v podání Brada a toho druhého mladého (jméno teď zrovna už nevím, ale tuším že Derryl) už dnes bohužel nejsou také pro mě.. Tak trochu co mě na tomto filmu bralo byla ta stará klasická hudba šedesátých let blues, rock, pop atd, ale i ta filmová v některých částech filmu nebyla vůbec špatná. Za tu ta jedna hvězdička, druhá za toho hustého a podivného kamioňáka s hákem mýsto ruky. Za 2* tedy tak akorát a to jsem byl ještě hodně povolný... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie, kterou když jsem viděl poprvé, tak se mi velmi líbila, ale to mi bylo 8 let. O deset let později už pocit není pocit tak ohromující jako tehdy, ale podívám se na tenhle snímek velmi rád. Jedna z prvních hlavních rolí pro Elisabeth Shue. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Snad první film, který jsem viděl na Nově, když začala vysílat. Tehdy v cca 14 letech film tak akorát, ale i teď dost příjemné oddechové noční dobrodružství se sympatickou holkou na hlídání, skvělým "Tak zpívám blues" a titulními The Crystals. Asi nejlepší film Chrise Columbuse. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Místy úlet, místy trapnost, chvílemi docela dobré. Film hodně pozměňuje celkem raritně udělaný dabing, zajímavým hlasem přispěl jinak neznámý Michal Krb. Nejvíc hláškuje malá Maia Brewton v roli Sáry, na které se dost vyřádila dabérka Klára Šumanová. Dějově poměrně velká blbost, ve které mě nejvíc rozčilovala akustika pod střechou černé autodílny. Už v roce 1994 se šidil dabing, Jan Přeučil a Tonda Navrátil každý asi osm postav. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Mám rád nebezpečí." "To byste měl hlídat děti." I když dějově hrozně náhodná (spíše jen - často doslova okatě náhodný - slepenec samostatných scén vycházejících ze základní premisy hlídačka a děti v nočních nesnázích, než ucelená dějová zápletka) snůška scén, je to hrozně milé, chytlavé a v nejednom okamžiku prudce zábavné. Ať už nečekanými hláškami, klasickou osmdesátkovou atmosférou nebo hlavní hrdinkou. Elizabeth Shue má boží... šálu. A svetr. "Neserte holky na hlídání." ()

5150 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodová americká komedie 80. let a zároveň režijní debut Chris Columbuse. Ten prokázal velký cit pro práci s dětskými herci a vlastně i v jeho následujících filmech hrají děti důležitou roli (SÁM DOMA, MRS. DOUBTFIRE - TÁTA V SUKNI). Herecké obsazení lze jen pochválit a tím nemyslím pouze krásku Elisabeth Shue a tři dětské herce, ale také herce vedlejších postav (Penelope Ann Miller jako Brenda, Vincent D'Onofrio jako automechanik "Thor" nebo George Newbern jako sympaťák Dan). Celkový dojem nakonec vylepší i pestrý písničkový doprovod ("Then He Kissed Me" od The Crystals, "Just Can't Stop" od Percy Sledge, atd.). ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Typická 80-ková komédia s nadržanými/zamilovanými pubertiakmi a množstvom bizarných príhod. Pre Columbusa to bol dobrý tréning na Sám doma, niektoré scény ho veľmi pripomínali. Pre mňa ale až príliš ujetý príbeh, keď sa problémy neustále nabaľujú jeden na druhý a aj keď som zo začiatku pristúpil na túto dobrodružnú hru, postupom času to už prekročilo únosnú mieru (špeciálne scéna na skle) a už som len očakával koniec tohto dobrodružstva. Elisabeth je k nakousnutí, no vo svojich 24 rokoch vyzerá skôr na 30 než na 17, tú stredoškoláčku jej proste neuveríte. Ten starý problém US produkcie, obsadzovať do úlohy teenagerov o 10 rokov starších hercov... Nenáročná zábava, ktorá neurazí, ani nenadchne. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Pravá, nefalšovaná 80tkovská teen zábava made by Chris Columbus. K tomu ako bonus krásna Elisabeth Shue. 75% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tento film mám nesmírně rád, protože patří opět do té mé pověstné skupinky VHSkových dokola opakujicích snímků mých dětských let. Dnes jsem si ho po několika letech sjel znovu a lépe strávit večer snad ani v mým případě už nešlo. Díky nostalgii, která se každou minutou jen více prohlubovala jsem se opět vrátil v čase a bylo to opravdu super. Mé hodnocení proto berte trochu s rezervou, protože to asi přímo na 5 hvězdiček obecně není, ale v mých očích je to můj kult dětství a tak nemůžu ani hodnotit jinak. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale nemůžu si pomoct, novější verze od Disneyho mi sedla více, a to mám přitom osmdesátkovou atmosféru a ten styl natáčení docela rád. Je to místy trochu temné, ale vždy se to zhoupne do pozitivní atmosféry. A tak mě nejvíce překvapilo, jaký byl Vincent D'Onofrio chlap, hubený a namakaný. Herci byli na své role až moc staří. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Kouzelná komedie s stejně kouzelnou Elisabeth Shue. Film nepostrádá jemný humor i sympatické herce. Pokud už máte dost filmů, kde tělesné tekutiny tečou proudem, pak určitě Noční dobrodružství. Vtipné, ale přesto vkusné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzstva pri opatere deti zas niekto prelozil ako Nocni Dobrodruzstvi. Stacilo by klasicka Chuva, alebo Chuva a jeji trable, proste aby to suviselo s filmom. No nic, Chris Columbus je svetoznamy ako reziser kultovych filmov Home Alone 1 a 2, a na komedie ma talent. Vyborna vec, kde ide o to, ze 17 rocna Chris Parkrova je chuva, ozve sa jej kamoska ze usla z decaku pravdepodobne a ze nema prachy. preto chuva nevaha a ide ... perfektny namet na film, s kopou dobrodruzstva, cesta do neznama je genialna, fascinujuca a inspiratvna. Obycajne dialogy prevladaju, to dodrzuje aj tento film, herecky vladne hlavne genialna Elisabeth Shue, zvysok hercov musim pozriet, kto tam vlastne hral. Oddychova podivana a perfektna zabava, a som rad, ze nemam s Karlosom80 o5 nic spolocne . 85 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pred pätnástimi rokmi by som bol z tochto filmu nadšení ale teraz už nie . Elizabeth Shue je sexi. A teraz vyzerá strašne .No neviem mala by zo sebou niečo robiť.Film je zábavný, ale je tam zlý dabing . Preto som nedal viac hviezd. 6/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Typická Columbovská režie, která mi neuvěřitelně sedí. Trochu rodinná, ale především teenagerovská komedie, spousta typických Columbovských postaviček...týpek s hákem, se zbraní, dědek bydlící v telefonní budce....bavil jsem se. A taková spousta známých tváří, které jsem roky neviděl....Keith Coogan, Maia Brewton (ano, otravná Shelly ze seriálu Parker Lewis), George Newbern a další. A potitulková scéna. 4*. ()

Reklama

Reklama