Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Trošku až moc "sladká" sci-fi s pěknými momenty a maskami. Upřímně, čekala jsem od tohodle filmu trochu víc. Spielbergova A.I. s podobným námětem a morálním problémem je rozhodně lepším dílem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlas se Smilefacem - jestli v podobném stylu natočí "Já, Robot", pak opravdu bude Isaacu Asimovovi, skutečnému géniovi robotiky a sci-fi vůbec, věčná sláva. Už se nemůžu dočkat, až si přečtu Pozitronic Mana...Výtvarná stylizace (včetně efektů, samozřejmě) mě opravdu vzala, stejně jako romantické části příběhu, které mně osobně nějak přeslazené nepřišly. A jaká jiná může být hudba Jamese Hornera, než nádherná? ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Taková trochu romantická rodinná sci-fi, občas poněkud přeslazená, ale celkově je to příjemná podívaná s výbornými maskami robotů. Hlavně ta tančící a zpívající robotka je dobrá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA $58,223,861║Tržby Celosvetovo $87,423,861║ Chris Columbus sa pustil do dosť odvážneho projektu, ktorý si ide skôr v takých vážnejších rodinných osnovách a témach. Kde nie je až toľko veľa priestoru na úderné komické vsuvky ako v iných jeho projektoch. Takže na nejaký väčší komerčný úspech ani nebola šanca v rámci prevedenia filmu. Obsadenie dosť dobré a technická  stránka priam výborná. Však aj mali na to dosť tučný rozpočet na danú dobu.  Hudba od Jamesa Hornera príjemná, upokojivá, nadnášajúca. Príbeh emočne dokáže slušne zasiahnúť. Pekný film. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dobrý Robin Williams a Oliver Platt. Film je trochu moc uměle prodlužován a šlo by ho jistě o dost zkrátit a vyznění by bylo možná více zajímavé. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který na mě udělal velký dojem ! Nechápu nízke hodnocení. Člověk by se měl nad tímto filmem více zamyslet, pak by možná viděl i něco jiného, než jenom, jak nektěří říkají, to "klišé" a "sentimentalitu" !!!! ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Uslzené spotvoření jedné z mých nejoblíbenějších povídek. Ty dvě hvězdy jsou za mé dva oblíbené herce a za těch pár fragmentů, co zde z Asimova zůstalo... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších amerických rodinných filmů. Jestli v sobě máte aspoň trochu zdravého cynismu, tak tenhle film si rozhodně NECHTE ujít a radši civte do zdi. Pobavíte se stokrát víc. 20% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Na to, aby byl důstojnou Asimovovou adaptací, je film příliš americky rodinně cukrkandlový. Přimhuřuji nad tím zrak díky tradičně výbornému Robinu Williamsovi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby tuhle látku nedostal Columbus, mohlo to být vážně něco! Vše ostatní, kdyby bylo úplně stejné, jen kdyby holt to nedostal ten nenápaditý všeuměl, co jakýkoliv námět přemění v stejně bezkrevnou podívanou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

průměrný rodinný film, který neurazí, ale ani moc nepobaví. Robin williams je sice dobrý, ale jelikož se ve filmu objeví až někdy v polovině, tak ta první půlka trošku nudí a je taková mdlá, ale po příchodu williamse se to zlepší a pak už se to s přibívajícím časem jenom zlepšuje, ale na čtyři hvězdičky to bylo moc dlouhý a mělo to dost nudnou první polovinu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na motivy povídky Isaaca Asimova. Jen mám trochu problém se zařazením snímku, je to sci-fi? Z části určitě ano, je to drama? Také trošku, je to romantická komedie? Komedie jen chvilkama, romantiky tady také moc není, je to snad rodinný film? I to je možné. Opravdu nevím kam film zařadit, jak už se tady někdo pokouší zavést žánr Tarantinovka, co takhle Columbusovka? ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Robin je mi vážně nesympatický. Nemyslím tím, že by byl aspirant na nejšerednějšího herce planety a přilehlého vesmíru to nee, detailní záběr na jeho krásné oči mě vždycky rozněžní, ale vadí mi ty jeho role ve filmech. Kompletně všechny ty až příliš dramaticky nudné slaďárny. Stále stejný, unylý výraz v obličeji, neustále utrápený nad životem, doplněné uvzdychaným hudebním doprovodem ... tydlencty typické, americké filmy, u kterých si plačky přijdou na své fakt, fakt nemusím. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Procítěné dílo Robina Williamse. Nemůžu si pomoct. Chris Columbus cíleně hraje na sentimentální notu a na mě toto zjevně zabírá a plně jsem se do filmu zažral. Další důkaz toho, že Robinovy role zůstanou nesmrtelné...90% ()

Reklama

Reklama