Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

xargos 

všechny recenze uživatele

Vzpomněl jsem si na knížku "Lidštější než lidé". Robin Williams excelentí, ostatně jako téměř vždy. Neuvěřitelně lidský příběh, který připomněl, co znamená být člověkem a co do tohoto pojmu nepatří - a že těch nepatřičností lidé dělají... Smekám před tvůrci a nemůžu jinak než plný počet. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

I když znám spoustu jiných a i lepších filmů, přesto tomuto nemohu dát míň, jak 5*. Ano, k 100% dokonalosti mu něco chybí, přesto je to snímek originální a svým způsobem jiný než šablony současného komerčního filmu. Krapet podobné mi k němu přijdou akorát Forrest Gump a Benjamin Button. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh podle ještě lepší povídky, který je ale tak příšerně přeslazený, že Spilbergův AI je oproti tomu horor. Samotné ztvárnění Andrewa je navíc tak příšerně papundeklové, že to muselo vypadat staře už ve své době. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Vynikající Asimova kniha Kybernetický muž se roku 1999 dočkala neméně skvělé filmové adaptace. Isaac Asimov definoval tři zákony robotiky a je používal téměř v každé knize. Do Kybernetického muže je také použil, který je kromě toho příběhem mnoha generací. I proto nespadá vyloženě do žánru sci-fi, ale váže se na něj především rodinný prvek. Možná i proto je dobře, že režie se ujal Chris Columbus (SÁM DOMA, HARRY POTTER...) a ne nějaký režisér, který se vyloženě vyžívá ve sci-fi. Do hlavní role Andrewa obsadil Robina Williamse, kterému takové role doslova sedí. Sám si jej již vyzkoušel ve filmu MRS. DOUBTFIRE - TÁTA V SUKNI. K němu obsadil Sama Neilla známého z Jurského parku do role jeho pána. Další role již obsadil neznámými herci. Asimovu knihu pojal ryze jako rodinný film o nesmrtelném robotovi, který má city a touží se stát člověkem. Do filmu bylo vloženo spousta peněz a je to také znát. Andrew coby robot a především ta robotka jsou překrásní. Nádherné je i zpracování měst v budoucnosti. Filmem se táhne i taková přeslazenost, která je střídána emotivním vyobrazením smrtí hlavních hrdinů. Kdyby Isaac Asimov viděl tento film, byl by jistě na Columbuse hrdý, jelikož se jedná o krásnou poklidnou rodinnou sci-fi podívanou. [11027. hodnocení, 294. komentář, 72%] ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Spíš než scifi nebo drama je to romantický film, ale to nijak nevadí. Co naopak vadí, je šílená stopáž. Předlohu neznám. 7/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, čo ma prekvapil zo všetkých stránok. Najviac ma chytilo spôsob spracovania tematiky, ktoré síce nie v takej podobe, ako je to zobrazené, ale v inej „určite raz príde“. Sci-Fi, kde sa prejavuje silná romantika s neodpustiteľnou drámou. Silné technické a ľudské argumenty, ktoré uvidíme vo filme, budú aktuálne čoraz viac a viac v blízkej budúcnosti. Vo filme jednoznačne dominujú Robin Williams a Embeth Davidtz, ktorí podali excelentný výkon. Herecké výkony ostatných akoby vedľajších postav (Sam Neill, Oliver Platt) je taktiež nadpriemerný. Film, na ktorý sa dá znovu a znovu podívať. P.S.: Je mi tak trošku ľúto, že len tak málo ľudí pochopilo krásu a unikátnosť tohto majstrovského diela. Osobné hodnotenie: 93% (*****) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jako sci-fi mi to nepřišlo. Tak je tam robot, co chce být člověk, no. To je toho. Já chtěl vidět sci-fi. Místo toho sem viděl nějakou romanťárnu, kde si Robin Williams nechal přidělat bowden mezi nohy, aby se mohl při-connect-it k tý ženský. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem snímek viděl, aniž bych tušil, že se jedná o zpracování povídky (rozpracované do podoby románu) Isaaca Asimova (román společné s Robertem Silverbergem), podruhé jsem film viděl po přečtení povídky a oproti předloze je zpracován více rodinně a romanticky (rozvoj vztahu) a některé části jsou změněny (např. tvorba orgánů, závěr), ale základní myšlenku film dodržuje a rodinné zpracování filmu sedí. Jedna z nejlepších neakčních sci-fi. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny film,klobuk dole,az doslo k slzam,ale smutny,pri sledovani som si este viac uvedomil,aky krehky je zivot cloveka,v jeden den tu sme a o pat minut uz moze byt koniec,ako rychlo utecie zivot,ani sa nenazdame a lezime na smrtelnej posteli,no bohuzial je to tak,ale dost bolo mojich myslienok,Robin Williams bol uzasny,pribeh krasny,efekty a masky perfektne a reziser Chris Columbus uz viackrat dokazal,ze svoju pracu robi skvelo...:-) ()

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

Nejdelší film na světě. Kdyby to bylo sestříhaný na polovinu, tak bych dal trojnásobný hodnocení, ale kvůli tý rozvleklý nudě nemůžu. 2/10 ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujímavý a plnohodnotný film pre celú rodinu. film má bohužiaľ jediný no o to závažnejší nedostatok. To čio sa malo brať ako vážna téma v oblasti budúcej psycholóhie ľudstva sa napustilo komédiou a hluchými pasážami spätými s rodinými problémami. No v každom prípade nutnosť pre dospievajúce deti. Podla mňa ovšem. 80% ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Na dobu, na několik opětovných shlédnutí je film Chrise Columbuse úspěšným nadprůměrným snímkem. Ale nedá se mu upřít sladká a idealistická část s prvky Hollywoodu. I přes tyto neduhy má však kouzlo, příjemnou dějovou linii a námět. Ještě dnes se pobavím, což není zcela totožné s prvním shlédnutím, kdy byl film TOP tohoto druhu, ale oněch 13 let toho zase tolik nezměnilo. ;-) Je pravda, že prvky v něm ukryté, týkající se vývoje, byly místy přehnány či nevysvětleny (z technologického hlediska), což může někdy vyvolat otázky, ale o tom tento snímek není. Je prostě krásnou ideou. ()

B.e.n.Q 

všechny recenze uživatele

Kéž by bylo víc filmů, jako je právě tenhle. Miluji tyhle rodinné / dojemné filmy. Do toho skvělý Robin Williams a navíc krásný soundtrack. Ideální kombinace :) ()

chaotic 

všechny recenze uživatele

Doják jako kráva! On je totiž živý, chápete to? Stárne, myslí, cítí, dýchá, trpí, ale hlavně... miluje. A aby bylo vše náležitě podpořeno, angažovali Hornera v začátku mindfuck období á la "Perfect Storm" a "Beautiful Mind"!!! ()

Reklama

Reklama