Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Pro tebe je čas nekonečný..." Romantická robotická sci-fi "sága" o touze nebýt jen strojem. Hodně emotivní. "Raději zemřu jako muž, než žít celou věčnost jako stroj!" ()

Lord Fuck 

všechny recenze uživatele

Úžasný průřez života jednoho robota. A Oskarovi bych rád vzkázal aď do tý zdi jenom nečumí, ale aď do ní i bouchne hlavou, třeba se mu rozsvítí co je dobrej film! ()

BLADER 

všechny recenze uživatele

Tak, no, videl som aj lepšie filmy. Aj keď to najprv vyzerá, že Andrew atď bude opäť len raz nejaký srandovný príbeh o jednom robotovi medzi ľuďmi, postupne sa to vyvinie v niečo viac a pomaly zistíme, že Andrew bol možno viac človekom, ako niektorí skutoční ľudia. Celkom pohodový, nenápadný film. Čistý priemer. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Assimovská adaptace robotího příběhu v tradičně Columbovském rodinném hávu s notnou dávkou emocí všech druhů a cukrovinek kupodivu u mě zafungovala. Těchnická úroveň včetně trikové stránky a masek byla na hodně slušné úrovni, vybrat dobráckou Robinovu tvář byl výborný tah stejně jako povolat Hornera s jeho notičkama. Mně se to líbilo napoprvé i potom po letech úplně stejně, příjemně pobavilo a dojalo a navíc přineslo zajímavý pohled na podstatu a smysl lidství - 80 % ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Slavné dílo Isaaca Asimova řadím mezi to nejlepší, co kdy napsal (kromě Nadace, tu řadím na samotný vrchol jeho tvorby). Byl jsem hodně zvědav, co s tím udělají filmoví tvůrci. Doufal jsem, že se toho chopí někdo zajímavější a upřímně jsem se bál, co z toho Columbus vytvoří. Naštěstí se nestalo nic tak hrozného. Naopak jsem byl mile překvapen. Děj plyne skoro stejně jako v knize až na to, že se tvůrci vyhnuli zcela právnickým otázkám, soudům a dalším medializováním některých problémů, který Andy ve svém životě řeší. Velmi mě nadchnul výkon Robina Williamse, který se na tu roli přesně hodí. Ještě bych vyzdvihl efekty, které nebyly přepálené a přesto oddávaly nádech budoucnosti. Největším problém je ovšem ve zkratkovitosti příběhu a jeho délce. Začátek plyne skvěle a přirozeně, ale od druhé půlky se vše zrychlí a na žádné morální poselství a lidské otázky nezbude tolik času, kolik by bylo potřeba. Tady si myslím,že úroveň filmu jde značně dolů. Celkově jsem ale spokojen a rozhodně bych ho doporučoval. 85% ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s mnohými, kterým vadila přeslazená varianta původní skvělé literární klasiky žánru. Nicméně i tak docela tleskám, pro mě tento film byl příjemným překvapením. ()

Brodyman 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu tak nízké hodnocení! Opravdu výborný film, s chytrým dojemným příběhem. Komentáře jako, až příliš sladké, za ty peníze bych čekal že to bude lepší... vnímali jste opravdu ten film? Můj názor? Hezké, chytré, dojemné, trochu sci-fi.. zkrátka všechno co by takový rodinný film na tohle téma měl mít. EDIT: Scéna, kde Andy poslouchá Měsíčku na nebi u mě dokonce vykouzlila slzu na tváři, což se v mém případě u filmů stává jen velmi zřídka. ()

Honziss 

všechny recenze uživatele

Přeslazenost? Tak určitě. Ale... komu to vadí? Tolik z nás má stejný problém jako Andrew. A přitom jsme lidmi... ()

mazzarek 

všechny recenze uživatele

Ach ty city. Zbytečně to pokazilo celkový dojem z filmu. Od začátku upgrade na nejhorší zvíře, které může existovat jsem se začal nudit. Škoda toho konce, jinak bych dal 4*. Nejlepší scénka Mohl by jsi prosím otevřít okno? Rád pomůžu. Teď skoč. Hop, hop. Né, ven z okna. Jedna hvězda za Měsíčku na nebi. ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, co k tomu víc dodat? Zanechá ve vás snad všechny druhy pocitů, až je vám líto, že i vy doma nemáte robota ... vlastně ne robota, ale Andyho :) ()

elimS 

všechny recenze uživatele

90% - komentář 20ti slovy: Příjemný film o citech a lásce v podání robota. Líbil se mi příběh zasazený do několika generací rodiny. Závěr hezký a dojemný. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Spravil jsem si chuť. Jsem příjemně překvapený - velice dobře zpracovaná povídka od Asimova - Pozitronový muž. Trošku té rodinné přeslazenosti tam sice je, ale dá se to lehce odpustit. Výborný Platt a Williams. Spielbergova Umělá inteligence se vedle Columbova zpracování krčí zmlácená v rohu. ()

Reklama

Reklama