Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

maeb 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyla tak nechutně přeslazená limonáda a hlavní roli nehrál Robin Williams....tak by se na to dalo i dívat. ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Škoda, toho slabého hodnotenia, Pretože ide o výborný film, slušne spracovaný so skvelým hudobným sprievodom od majstra soundtracku Jamesa Hornera. ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Čekal jsem nějakou rodinnou taškařici a místo toho se mi dostalo zajímavého dramatu a zamyšlení nad nesmrtelností. Sice začátek filmu je poněkud nedržící pohromadě a strašně těžko se v něm orientuje, ale až z druhou polovinou jsem pochopil, že to tak přesně má být. Protože jde právě o to, jak se cítí někdo, kolem koho všichni umírají a on zůstává pořád stejný a sám. A tenhle pocit to ve mně vyvolalo. A film by měl být především o pocitu. Aspoň podle mě.... Nový a zajímavý pohled na něco, co už tady několikrát bylo. Ale na dobrý film to bohatě stačí, když to někdo umí. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud někoho baví filosofické žvásty a plané tlachání, filmy statické a bez jakékoli akce, tak si to skutečně užije. Divák, který se hodlá u filmu bavit utře nos, stejně jako já, protože já se nudil a od 50 minuty jen konec filmu přejel. Stupidní hovadina, kterou mohli natočit v divadle. Hluboce podprůměrný film, který u mne naprosto propadl. Takže nakonec na celém snímku bylo jen to, že se tam poslouchala Rusalka Antonína Dvořáka. ČT2 090119 11946/12550 ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Tady bych si dovolil se s hodnocením hodně trhnout. Jestli mám nějakou výtku (kromě už tradičně příšerného českého názvu), tak trochu k atmosféře (nezaškodilo by přitvrdit) a hlavně k délce. Něco přes dvě hodiny mi prostě přišlo málo, protože co vyprávět určitě ještě bylo. Krásně je to vidět na poslední zhruba půlhodině, kdy se zařadí mnohem vyšší rychlost, "aby se to stihlo". Ovšem jinak - Robin Williams je borec od začátku do konce, zbylí herci taky nejsou marní a příběh je prostě odvaz. Slabších pět, ovšem být to tříhodinový trochu dramatický epos, asi by mi nestačila stupnice (co by, kdyby...:)). ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

To jsem vážně zvědav, jestli lidstvo někdy dojde až do této fáze robotizace. Roboti budou vypadat jako lidi a začnou myslet jako lidi. Nakonec utratí všechny peníze, aby se stali lidmi. Takže roboti pak přestanou existovat. Ale možná někteří roboti se nebudou chtít stát lidmi. A také se možná někteří lidé budou chtít státy roboty. Uff to bude zamotané. Dávám tři hvězdy. ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Toto je první a poslední film, u kterého jsem naplno brečel. Nevím proč, ale v tu chvíli to na mě strašně dolehlo. Bylo mně 15 a pamatuju si, že máma navrhovala, abych šel k psychologovi, protože není normální bulet u takovéhle kraviny :-D ()

Katka232 odpad!

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy Pozitronový muž od Asimova nemůžu hodnotit jinak. Veleúspěšné dílo, bylo neskonale zprzněno. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Tento film ani svým nápadem nenabízí nic nového. Příběh o robotovi, kterého si pořídí jedna rodinka, která logicky zestárne a robot si bude říkat, proč i já nezestárnu a nevypadám jako člověk? Stane se z něho Robin Williams. Příběh je ale neuvěřitelně protažený a zpracováním hodně nudný a dětský. Lidskou podobu Robina Williamse si však moc neužijete. Ta totiž bohužel přijde zhruba krátce ke konci. Snímek tedy rozhodně není dobrý. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Hvězda za Robina Williamse.Jinak mě takovýhle Sugarmovies dokažou akorát nasrat.Columbus je citlivka,ok.Svojí pravou tvář a sexualitu předvedl v Mrs. Doubtfire a je vidět,že byl ve svejch!U toho měl zůstat.Nebo s tim řemeslem praštit radši! ()

Andreas17 

všechny recenze uživatele

**+ Především rodinný film, který bych ale nezařadil mezi dětskou zábavu a dospělého jedince nenaplní. Kdo by na něj měl tedy koukat? Zřejmě jen žánroví fanatici nebo dospělí s duší dítěte :-). Jako oddychovka OK, ale pro mě nezáživné. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Andy ujde dlouhou cestu, od robota, který plní úkoly své nové rodiny, až po téměř úplné polidštění. Zajímavý film o vztahu k umělé inteligenci, ale jsou na toto téma i lepší snímky. Tady to je až moc milé a sladké a na mě i až moc dlouhé. Robin Williams nezklame, občas i pobaví, ale i tak to je maximálně o fous lepší průměr. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Nevím, jaké všechny emoce může tenhle film v kom vzbudit a na kolik lidí působil stejně jako na mě. Mnohem dřív než jeho jsem však znal originál jménem - Dvěstěletý člověk od Isaaca Asimova. A tenhle film je snad první, u kterého můžu s čistým svědomím říct, že ne že by se rovnal předloze. On je lepší než předloha. Je lidštější a zároveň vtipnější. Opravdu SMEKÁM před tvůrci, jenž udělali z poslání pro roboty poslání pro lásku, i před Robinem Williamsam, který dal do role (původně dost sobeckého) robota srdce i duši. Tímhle filmem pro mě (mnohem méně zajímavá) předloha jednoduše skončila. MAXIMÁLNÍCH 5* ()

Reklama

Reklama