Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Asimovův dvěstěletý člověk Andrew předčil mé očekávání, co se zpracování týče, ale romatické sci-fi to rozhodně být nemělo. Citlivý měl být Andrew, což Robin Williams zvládl na jedničku, ale jeho životní příběh takový být neměl. ()

yazik 

všechny recenze uživatele

Vynikající dílo, které na mne udělalo opravdu dojem, proto jsem byl velmi nečekaně překvapen jeho nízkým hodnocením. Skvěle zahrané od R. Williamse... ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Čo nás robí ľudmi? Čím sa líšime od zvierat alebo vecí? Sme viac ako iné živé alebo neživé existencie? Tento film na to zrejme neodpovie...no prinúti Vás zamyslieť sa nad tým. Úžasný film s famóznym Robinom Williamsom ktorý sa v tejto roli našiel a vynikajúcim Samom Neillom. Pre mňa to bol zážitok sledovať Robina, podľa mňa v jeho najlepšej roli kariéry. Tento film Vám dá viac ako si môžete predstaviť. Film je tu nedocenený, zrejme pre jeho romantickú zápletku, ktorá ale vôbec nič neskazila, ale krásne dokreslila a podtrhla celý príbeh. ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu ubližuje len to, že nie je ladený viac do dramatického tónu. Občasný humor a vtípky ho prekvapivo zrážajú dole. Navyše mi niektoré scény pripadali až strnulo zábavné. Robin Williams je však tradične skvelý a film dopĺňa dobrá hudba. Solídne 4*. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Typická Williamsovka. Co tím myslím? Rodinný film s důrazem na lidskost, lásku, rodinu, vtip a emoce. Stejně jako to bylo např u Hooka, Táty v sukních apd. Tentokrát jde o robota, který vlastně robot není, nebo se s tím nesmíří. Jde o souboj s lidstvím stejně jako kupříkladu ve filmu Číslo pět žije. Robin Williams se s tím popral se ctí a po svém. ()

teplic 

všechny recenze uživatele

Keď som bol ešte malý ciciak, tento film ma vedel ohúriť. Teraz len sedím a pýtam sa: a stavebné povolenie na ten domček na pláži ako dostal? A materiál? Základná myšlienka fajn, ale dostal som cukrovku a zostarol o dve storočia. ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Co říct, jelikož momentálně dokoukávám klasiky tak tohle je jedna, která mi neustále unikala. Rodinná pohoda. Neurazilo, ale žádný wow efekt se taky nekonal. Dětem se to bude opravdu líbit, dospělým to má také nejspíš co nabídnout, ale jak už jsem řekl...klasika, nic víc-nic míň EDIT: zpětně musím dodat, že na ty 4 hvězdy to možná ani není a to z důvodu příliš dlouhé stopáže, která tomu jen ublížila, ale hodnocení prozatím měnit nebudu ()

Eire 

všechny recenze uživatele

Issac Asimov bol super viyionar. S dnesnou technologiu bz to slo uy lepsie natocit, ale je to film y minuleho storocia... 75% ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Columbusa, ale toto je asi môj najobľúbenejší film od neho. Robin Williams je skvelý. Nenazval by som to sladké, naopak, myslím, že tentokrát je to správne poetické. Je fajn, že sebauvedomený robot nás tentokrát nechce všetkých vyhladiť... ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Film ví co chce říct. Proč bychom neměli chtít být nesmrtelní, či proč se nebát smrti. Jít za svým cílem, ikdyby to mělo stát hodně. Bohužel Columbus vypráví lehce klišovitým stylem a někdy to příběh i kazí. Nicméně tím, že to je moje Srdeční Záležitost, tak mu budu nadržovat a dám mu 8/10 ()

tee 

všechny recenze uživatele

Téma je velmi blízké filmu Číslo 5 žije, jen je propracovanější a bere útokem lidské city na obrazovce i před ní. Robin Williams v roli robota předvádí úctyhodný výkon. Sledujete jeho postupný vývoj ze stroje až po skutečného člověka, který objetoval i nesmrtelnost, aby mohl pocítit vše krásné, co lidský život nabízí. I když někomu může jeho cesta za životem a láskou připadat hloupá rozhodně má sílu dojmout k upřímným slzám. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Opravdu preslazena limca, avsak s par vtipnymi momenty a (sic kratkymi) uvahami nad smyslem ziti. Ten priserny konec si mohli filmari odpustit. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslel, jaká to bude blbost, ale von se na to příjemně kouká. Takovej oddychovej snímek, kterej si ale dokáže udržet pozornost. A sem tam (i když řídce) se člověk i zasměje. ()

lisma 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu těžkotonážně prostý a dojemný příběh nasazený na sci-ci kostru Isaaca Asimova. Na druhou jako rodinný mainstream proč ne. ()

rixis 

všechny recenze uživatele

Vďaka mnohým autorom pred ním i po ňom sa Andrew bohužiaľ nemôže pýšiť originálnym námetom. Možno vám príde jeho životný príbeh predvídateľný, možno sa u neho stretnete s priemernosťou, dokonca sa vám možno bude zdať príliš umelý či prisladký . . . Ale aj napriek tomu všetkému v jeho plechovej tvári s určitosťou nájdete známky ľudskosti. Mám rada pána Williamsa i pána Hornera. A snáď práve kvôli nim na Andrewa spomínam len v dobrom. ()

Reklama

Reklama