Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

Vala 

všechny recenze uživatele

Nádherný film!Opravdu úžasné,krásný příběh,krásné zpracování a úžasné herecké výkony...Opravdu mě to dostalo... ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh plný emócii, ktorý však nemá hlavnú myšlienku. Teda aspoň vhodnú pre ľudí. Možno to bude povinná jazda pre robotov za niekoľko desaťročí. ()

Jayk19 

všechny recenze uživatele

Ne film mi nepřišel až tak přeslazený jak se tu píše,nezdravě dojemný snad,ale ne přeslazený.Dnes už mrtvý Williams to zahrál opravdu se vším všudy a držel jsem mu palce až do konce.Jedno z těch opravdu dobrých dramat které jsem měl tu čest vidět. ()

Masai 

všechny recenze uživatele

Konec mohl být asi kratší a nejspíš bych nedokázala argumentovat na obranu toho všeho čeho tam bylo opravdu … až moc … ale přesto mám tenhle film opravdu hodně ráda. Především pro tu jemnost, citlivost a slušnost. To nejhorší co tam uslyšíte je "hovno". Jinak je celý tenhle film přesně jako jeho hlavní hrdina Andy. Příjemný, milý, vtipný a vždy džentlman. Pro mě je to při každém shlédnutí pohlazení po duši. ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Moja prvá poviedka od Asimova vôbec, prečítaná ešte v 80tych na strednej, v zbierke Roboti a androidi. Samozrejme že poviedka bola lepšia (a vlastne to bola taká rozbuška k okamžitému zháňaniu ďalších diel od Asimova), ale táto adaptácia je hodne podarená - na rozdiel od I, Robot. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Ten konec už je moc, jinak ale dobrá robotická sci-fi. Bohužel zhruba poslední čtvrtina spočívá v lehkém nátlaku na divákovi emoce, což je zbytečné a naneštěstí to poznamená celý filmový zážitek. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Toto nie je žiadne sci-fi, ale romantická rozprávka s trochu netradičnou zápletkou. O možných (a veľmi pravdepodobných) problémoch spolužitia robotov a ľudí a nedozviete nič, pretože Andrew od začiatku myslí a koná ako človek. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Nečekaně krásná, vlídná, romantická sci-fi pohádka. Udělala mi radost. Robin Williams, jako asi vždy, excelentní. Jeho český dabing (zřejmě Vladislav Beneš) taky skvělý. Diváci dávající nízké hodnocení vůbec nepochopili... ()

Xylobalsam 

všechny recenze uživatele

Nemam prilis rad romanticke filmy, ale tento byl vyjimkou, nicmene te romantiky bylo nekdy az moc. Mimo jine skvely Robin Williams a masky robotu. ()

Treble 

všechny recenze uživatele

Povedené zpracování geniální povídky to je. Občas sice trošku dojíždíme na "romatický žánr", ale obsahově to má hodně do sebe. Williams se pro roli skvěle hodí a celkově to prostě má atmosféru. ()

trinan_kop 

všechny recenze uživatele

Tento film je absolútne pošlapanie pamiatky geniálneho spisovateľa Isaaca Asimova. Jednu hviezdičku dávam iba za prvých pár minút, kedy to ešte vyzeralo sľubne, ale potom sa to zvrhne na typickú americkú hlúpu komédiu, ktorá s predlohou má spoločného naozaj iba toho robota, nič iné. Ak nepoznáte Isaaca Asimova, a nič ste od neho nečítali, pridajte si kľudne 2 - 3 hviezdičky - inak to viac ako na jednu nieje. ()

estella 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu desne, ruzova bonbonierka bez chuti a napadu. Zaver jsem totalne nezvladla a proste jsem to MUSELA vypnout. Masky jsou celkem dobre, ale tot vse. ()

LooX 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o přeslazenou limonádu s ještě přeslazenějším koncem,nějak mě to chytlo za srdce a i se mi to líbilo.Navíc je to po vizuální stránce výtečně zpracované. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásnej film. Ukazuje nám že si máme vážit i toho co jsme si nevybojovali, nebo toho co už nám to příjde samozřejmé. Jako třeba života, svobody, práce i lásky. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála nejzdařilejších filmů, které jsem mohl vidět podle povídky Isaaca Asimovova - Dvěstěletý člověk (povídku lze najít v české antologii Roboti a androidi, nebo v Asimovově sbírce Kompletní robot -1984), kdy se technický lidský výrobek chce stát člověkem. Jeho cesta stát živým tvorem zabere mnoho úsilí. Vynikající herecké zpracování robota Andrewa Robinem Williamsem mi vyrazila dech. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trošku dlouhé. Zápletka tohoto filmu aji její podstata by se vešla do krádší stopáže. Každopádně se mi film líbil jeho hloubka , která možná n aprvní pohled není vidět je velmi přesná a dotýká se dost konkrétních věcí dnešní doby. Výkon Robina Williamse je najedničku (lepšího a vhodnějšího herce pro tuto roli vybrat nemohli), ale Sam Neill zahrál famozně (i přes to že měl málo prostoru, což je škoda.) rozhodně doporučuji, koukat na to může celá rodina. ()

Reklama

Reklama