Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

marien1039 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně se ten film moc líbil, ale chápu, že je to svým způsobem strašný kýč. Nicméně ho mám moc ráda. Je smutný, veselý, romantický i dramatický. ()

Tommy858 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl před více jak deseti léty a nedávno jsem si říkal, že je čas se podívat znovu. Film na mě velmi zapůsobil a líbil se mi dokonce o něco víc než A.I. - Umělá inteligence. Krásný film plný emocí, krásné hudby a vůbec, hodně nutí k zamyšlení a po shlédnutí ve vás něco zanechá. Něco pozitivního. Takové filmy mám rád. ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by byli tvůrci svázaní knižní předlohou. Z původní povídky nezůstalo skoro nic. Výsledný film je komedie/rádoby drama - na můj vkus moc přeslazený, moc americký. Do sci-fi bych tohle určitě neřadila. Průměrná rodinná zábava, kde se občas objeví pár vtipných scén. Slabé 3 hvězdičky. ()

reccal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z nejsilnějších filmů, co jsem kdy viděla. Je to sice hra na city, ale sežerete to i s navijákem. Robin Williams je excelentní a snad jsem žádnému z robotů nikdy tolik nedržela pěsti. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád trošku sci-fi, trošku komedii, a miluje herce Robina Williamse, tak ať neváhá se na tento film podívat. Krásný dabing, plný vtipů, Vás nenechá chvíli v klidu. Ale to myslím při filmech s Robinem až na nějaké vyjímky je skoro vždy. Jako rodina máme rádi více jeho skvělých filmů, ve kterých je schopen dokázat, že to jako herec opravdu umí. Proto všem doporučuji nejen tento film, ale i jiné filmy ve kterých Robin Williams hraje. ()

Royaldell 

všechny recenze uživatele

Kdyby se režisér z plných sil nesnažil srdceryvnou hudbou Jamese Hornera z vás vyždímat všechny emoce už od začátku,možná by to byla i fajn podívaná. Takhle jste měli chuť brečet už u patnácté minuty,kdy holčička s Andym tahají dříví. Jedna z mála pozitivních věcí na tomto filmu je samozřejmě jeden a jediný Robin,který byl prostě geniální. ()

Qer 

všechny recenze uživatele

Tento snímek ve mně vyvolává celou řadu emocí téměř od začátku do konce. Neustálá konfrontace s koloběhem života, se žitím a umíráním, ale i samotným smyslem bytí, mi navozuje jakýsi vnitřní neklid a nutí mě přemýšlet. K tomu dopomáhá úžasná stylizace, hudba a samozřejmě vynikající Robin Williams, jehož Andy je má nejoblíbenější postava ztvárněná tímto hercem. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Super film o lidskosti a cestě k ní... Opravdu si tento film zaslouží pozornost a stačí si ho vychutnat ... ()

CHYREN 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl už dávno, ale dnes se mi připomněl. Naprosto fenomenální. Mozek se člověku s trochu širším rozhledem rozběhne jako splašený kůň. A do toho všechny ty emoce. Oceňuji na něm jednu velmi vyjímečnou věc: Je víc lidský, než drtivá většina filmů jen o lidech. Za dveřmi je doba, která bude řešit podobná morálně-etická dilemata. A kolem r. 2150 AI navrhne a ve spolupráci s lidmi vytvoří skutečného "nadčlověka". Nikoliv jen tím, že nebude svázán hranicemi smrtelnosti, nebo je přinejmenším posune o několik řádů dál, nýbrž i tím jak moc usvědčí nás lidi, že považujeme jakoukoliv vyšší inteligenci za odtrženou od soucitu, empatie, odpouštění a souznění. Protože tak to bude - roboti budou víc lidští, než lidé. V dobrém i zlém. A otěže osudu našeho druhu nám budou vyklouzávat z rukou stále víc. To není tragédie, nebo sýčkování ... to je evoluce. ()

Zabriskie 

všechny recenze uživatele

Tento film, který možná budí dojem, že půjde o další stupidní rodinnou zábavu s Robinem Williamsem (Dr. Flastr, Flubber), je skvělá existenciální podívaná s nádhernou výpravou. ()

majklfly 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavní postava ato i potom, co se přemění v Robina Williamse. Vzorem slušnosti, chrličem vtipů (úžasná scéna) a hodinářem :). Fandil jsem mu a oceňoval strojený pohyb Robina. Přirovnal bych to k nedělnímu obědu, kdy se přede mnou objeví nádherná flákota, ale bez kaše, rýže nebo aspoň chleba...člověku nějak pomalu začne odcházet chuť a jinak velmi chutný oběd se změní v touho ho tím vidět. A asi nějak takhle chutnal ten film.. ()

Alenkita 

všechny recenze uživatele

Když v sobě Andrew objevuje city, poslouchá desku s Dvořákovou Rusalkou, "Mesíčku na nebi hlubokém" v češtině. ()

Reklama

Reklama