Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na první pohled infantilní rodiná komedie v podání Chrise Columbuse. Má ale své kouzlo, a přestože do Asimovovy předlohy výrazně zasahuje a mění ji, důležité věci nechává být a to je jen dobře. Jeden rád poslouží... ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně silný film (alespoň v době, kdy jsem ho ještě jako malé dítě viděla poprvé). Prostě Andrew má něco do sebe... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný zážitok a pôžitok... Rodinné sci-fi, ktoré svojou "jednoduchosťou/ zložitosťou" vytvára príjemnú atmosféru. Pôsobi síce sladko a milo, avšak nevidím v tom problem... netreba komentovať je potreba vidieť 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má asi filmy, ktoré sú pre neho srdcovou záležitosťou. A každý človek sa k týmto filmom veľmi rád vráti, kedykoľvek má možnosť. Pre mňa do tejto kategórie spadá aj film "Bicentennial Man". Hneď na úvod potrebujem povedať, že mi neskutočne chýba prítomnosť Robina Williamsa vo filme a prial by som si, aby tu ešte mohol byť. Pretože keď vidím jeho filmy a počujem jeho humor, mám pocit, že svet je trošku krajším miestom. Neviem ako inak by som popísal moje dojmy z tohto filmu, pretože vždy keď ho vidím mám pocit, že sa cítim príjemne, no súčasne prežívam aj bolesť hlavných hrdinov. Najmä Andyho. Pretože smrť je pre nás prirodzenou, no súčasne každý z nás je nešťastný, keď stratí ľudí, ktorí sú mu blízki. Problémom ale je, že pre neho je čas (ako mu Sam Neill ešte v prvej časti povedal) nekonečný. A v každom momente si to uvedomuje. A oveľa viac v druhej polke filmu, keď už nemá dokopy žiadnu rodinu a uvedomuje si, že nikto z jeho priateľov a rodiny mu neostane. A to je veľmi silné. Čo ďalej na tomto filme funguje? Láska medzi ním a Portiou. Príde mi to maximálne úprimné. A rovnako aj priateľstvo medzi ním a Hailie Kate Eisenberg na mňa pôsobí maximálne úprimne. A okrem toho komédia. Ako by mohol tento film bez nej fungovať? Nie je to len dráma, ktorá ma správneho ducha, no Robin Williams ma v tomto filme dokáže ohromne rozosmiať svojimi fórmi. A nikdy ma to neprestane baviť. Vizuálne je film skvelý, masky a make-up sú podľa mňa vynikajúce. Keby možno mám povedať jeden malý problém, ktorý tu vnímam, tak by to bol asi fakt, že po rokoch na mňa prídu záverečné momenty možno trošku zbytočne emocionálne. Ale aj tak nemám pocit, že by boli nasilu alebo, že by nefungovali. Stále sú dosť dobré na to, aby som ich veril a mal z filmu pocit, že funguje. Zakončil by som tento komentár asi slovami, že som tento film miloval ako dvanásťročný chlapec a milujem tento film dnes. A po smrti Robina Williamsa ho pozerám asi ešte radšej. Pretože od toho momentu je pre mňa záverečná smrť Andyho Martina skutočnosťou aj v reálnom živote. Neumrela len moja obľúbená filmová postava, ale stratili sme navždy aj človeka, ktorý ho stvárnil. A nech si kritici hovoria čokoľvek, pre mňa je to Williamsov najsilnejší film. A rozhodne zo mňa dostal najsilnejšiu reakciu. A rokmi pre mňa nič nestratil. V osobnom TOP 11 Najlepších filmov sa umiestnil na 11.mieste Hodnotenie: A+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film používá (stejně jako A.I.) pro zobrazení dlouhého života robota dlouhou stopáž. Nemyslím si, že je to šťastné řešení. Navíc pokud je budoucnost zobrazována převážně zbytečnými architektonickými záběry města, nečekal bych takhle laciné kulisy. Některé scény působily navzdory situaci směšně a ke konci se bohužel kumulovaly. Ale masky jsou vskutku dokonalé. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátek měl námět na fakt špičkový drama... jenže se to dalo směrem, kterým jsem to opravdu nečekal.. skoky v čase a celej ten filmovej záměr šel cestou, která se mi nakonec až tak nelibila a přišlo mi to horší a horší. Není to uplná shitka, ale mohlo to být o hodně lepší. Z části dobrej rodinnej filmek z tý druhý části romantická šmucka o rozmazleným robotovi, co chce víc a víc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slušný ale zbytečně zdlouhavý a dalo by se říci i stereotypní snímek o robotovi, který by se chtěl stát člověkem a poznat lásku a jiné lidské city. Velice dobrý Robin Williams a pár opravdu dojemných momentů. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Absolutní pecka, jeden z nejvíc nedoceněných filmů na světě.Epický, dojemný a fascinující příběh, skvělé herecké výkony a jako vždycky dokonalá Columbusova režie.Nechápu ty dementní komentáře od 3* níž.Tenhle film nemá chybu.Dojemné a citlivé sci-fi.Asimov by byl spokojenej.Oliver Platt je jeden z nejmíň doceněných herců.Vlastně všechno, co se týká týhle pecky je až nepochopitelně nedoceněné, možná kdyby si půl planety a 80% ČSFD vyndalo hlavu z prdele, pochopili by to.95%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děti se budou nudit, my dospělí zmateni. Když jsem si přečetl že film je o robotovi, který se chce stát člověkem, popadla mě nechuť se na něj dívat. Ale je Koronovirová epidemie a nemá se moc vycházet ven...Není to jen o mechanické postavě, ale také o mechanickém filmu. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám ráda roboty snad ve všech filmech, proto nechápu, jak je možné, že mi tento příjemný snímek až dosud unikal. Je pravdou, že čím víc se Andy stával člověkem, tím menší bylo moje nadšení, nicméně scéna, kdy robot s pohnutím naslouchá Dvořákově Rusalce, nebo okamžik, ve kterém si uvědomí vlastní já se pro mě stanou nezapomenutelnými, a tak mohu směle prohlásit: "Jeden je tomu rád, že tento film vznikl". ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Další velmi dojemný a silný příběh z dílny Chrise Columbuse a opět s Robinem Williamsem v hlavní roli. S tímto filmem nemám vlastně žádný výrazný problém, vše funguje tak jak má a proto nevidím důvody, proč ubírat na hvězdičkách. 90% ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

To sme tu už tých robotických romantík mali. Ľudia už majú vo filmoch za miláčikov roboty, všadejaké zvierata nevynímajúc hady, či pavúky, len zabudli mať radi seba samých navzájom. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Možná to někoho dojalo. Mně ne. Souhlas s Oskarem - koukání do zdi nemusí být vždy ta horší alternativa. Rodinný film v tom nejhorším slova smyslu. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem měl možnost vidět film, který mně velmi zasáhl!!! Tento film je naprosto nádherný. Příběh o robotovi, co se chce stát člověkem, jenž je natočen naprosto spičkově. Tohle se prostě režisérovi povedlo znameňitě. Celé dvě hodiny jsem se dobře bavil a seděl jsem naprosto uchvácen. Robin Williams se na tuto roli parádně hodí a jeho výkon je fantastický a navíc je to samozřejmně sympaťák. Krásnou hudbu ke snímku složil James Horner, jehož hudba je naprostým skvostem. Možná, že by se ve filmu našla i nějaká ta myšlenka, že nikdo zde nebude navěky a že každý musí umřít. Také bych neměl opomenout krásně dojemný konec při kterém mi i nějaká ta slzička ukápla. Já si nemůžu pomoci ale dávám 5*! ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Prvních hodina je dost dobrá a i v průběhu druhé poloviny tohoto nesmyslně dlouhého filmu se objeví několik velice vtipných momentů. Nicméně by Andrew zasloužil skončit na šrotišti. A rozhodně by neškodilo zkrátit film tak o půl hodiny. Nebýt jako vždy skvělého Robina Williamse, tak by nebylo o čem mluvit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vizuálně náramně pohledná, vtipná a zároveň i velice inteligentní pohádka o robotovi, který se stal člověkem. Postupně stále víc a víc patetická a sentimentální, ale tentokrát mi to skoro vůbec nevadilo. Zvídavé děti ale i dospělé může tento film přivést ke spoustě podnětných a zajímavých ontologických úvah, ale leckteré jiné diváky bude asi dost spolehlivě nudit. Kromě výborného scénáře jsem ocenil i krásnou výpravu, skvělou trikovou práci (hlavně na postavě robota Andrewa) a navíc se mi ještě strašně líbila robofilní Embeth Davidtz v obou rolích své dvojrole. A Robinu Williamsovi jsem jeho androida bezvýhradně věřil, skvělý výkon. ()

Reklama

Reklama