Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

rawen 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si hlavně začátek, feeling jako z Asimovových povídek, od svatby a vylepšení Andrewových mimických schopností už to šlo ale dolů z kopce, přibyla klišé, vyrojily se otázky tipu proč Andrewův obličej nápadně připomíná Robina Williamse (to jsem ještě nevěděl co příjde :)) - a vše se zbytečně natáhlo a přišla nuda a očekávaný konec. Přesto se tento film pro relaxaci dá shlédnout, jen to není nic extra. AI umělá inteligence je o třídu výš, a to také není dokonalý... 7/10 ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skvelý film! Vôbec mi nevadila tá romantika a trošku prehnaná bezproblémovosť. Myšlienka je skvelá, Andrew tiež, humoru sa našlo dosť. Sem-tam ma napadli aj malé logické trhliny, ale nemožem dať inak ako 5* :-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bicentennial Man je příjemná rodinná "pohádka" o robotovi, jenž se chtěl stát člověkem. Na to, že je to na motivy povídky od I. Asimova, jsem čekal trochu něco jiného. Bicentennial Man je totiž klasický Columbus - v tom dobrém, i v tom špatném slova smyslu. Je to rodinná, přeslazená a dojemná rodinná podívaná v tom nejameričtějším pojetí. Herecké výkony jsou dost dobré - Robin Williams umí hrát až neskutečně lidsky a člověk mu to naprosto žere. Hornerova "dojemná" hudba je rovněž pěkná. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Možná trochu přehnaný hodnocení, ale já se neskutečně bavila. Celou dobu měl film spád, vtipy padaly jeden za druhym, slzičky se mi semtam taky kutálely po tváři a mělo to dokonce pointu a cíl. Škoda že takovejhle partner může bejt jenom robot. Andrew byl milej, hodnej, obětavej, sladkej, vstřícnej, láskyplnej, citlivej, chápavej, slušnej, zdvořilej, roztomilej, zkrátka dokonalej. Lidi často chtěj bejt někym nebo něčim jinym, ale Andyho nějvětším snem bylo stát se člověkem. Tenhle film celkem naučí vážit si toho, co máme a čim sme... "Ťuk ťuk." "Ťuk ťuk." "Ne, máš říct: Kdo tam, Andy." "Kdo tam, Andy." "Nee, kdo je za dveřmi." "Já nevim." :D:D ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Zahrát Columbus místo sladkobolného dojáku také trochu na vážnější, depresívnější struny, mohlo to být parádní. ()

Petrson17 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy o robotech a Andrew je pro mne jeden z nejpodařenějších. Ano uznávám, takový ten typický námět, robot poznává lidský život a jeho náležitosti a touží se stát člověkem, nicméně Andrew je krásný příběh o lásce a originální pro své vtipné a naopak velmi smutné pasáže, takže zajišťuje pestrost celého filmu. Hudba, masky, výprava výborná, jinak Robin Williams mne určitě nezklamal, zahrál to opravdu skvěle. Je to spíše na 4 hvězdy ale jednu navíc přidávám za své dojetí, který ve mě film po konci vyvolal. 85 % ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Copak ten režisér nebo zvukař, nebo čí to byl "skvělý" nápad, vůbec neuvažoval o tom, že ty ozvučené pohyby androida Andrewa budou nepříjemně syčet a pískat a divák je bude muset dlouho poslouchat??? Vždyť to je k zbláznění! Nehledě na trapné rádoby emoční chvilky, kterými nás měli s Andrewem sblížit, ale ukázali spíš neschopnost herců (zejména těch malých) něco vyjádřit. Jenže nebyla bych to já, abych jim na to citové vydírání nekývla a nenechala se vtáhnout do příběhu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v rukách nejakého iného velikána ( Chris Columbus je, ale má svoje záplaty ), a s nejakou pridanou hodinkou metráže, plus lepšie triky a veľkolepejšia výprava...mohlo by ísť o sci-fi majsterštyk, ktorého ozveny by doznievali dodnes. Základy tam boli ( námet, Robin Williams ) a pridané hodnoty, ako hudba Jamesa Hornera ( len škoda, že sa tak neúnavne vykráda ), či romantický motív. Ale vianočný hit roku 1999 sa nekonal a rovnako sa ani nekoná v tomto prípade žiadny fantastický zázrak. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém Robin Williams ještě hrál. Příjemný film s (na tu dobu) dobrými herci. Příběh zajímavý a dojemný. 75% ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejsladší robotí film? Dost možná. A taky jeden z nejnatahovanějších. Potenciálně silný příběh roztáhnut do extrému, kdy už i na to fandění hlavnímu hrdinovi jsem byla příliš znuděná. Tak nějak mi v těchto filmech začínají dost vadit ty časové posuny typu "o 16 let později." A.I. Umělá inteligence na mě zapůsobila o poznání víc (i přes svou slabší druhou polovinu). 5/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Rodiný film s docela příjemnou romantickou zápletkou a sci-fi nádechem. Robin Williams je tu prostě boží. Ovšem škoda té délky, být to jen 110minut dlouhé - nic by se nezkazilo. Takhle to působí dojmem zbytečného natahování. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Předlohu mistra Asimova mám. Dal bych klidně i plný počet,ale nesnáším americké dojáky. Z předlohy jsem takový dojem neměl. Jistě,je to emotivní (předloha),ale ne jako vykalkulovaná ždímačka na slzy. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Kdyz si v jeden den date dva vcelku vážné snímky, tak pak potřebujete něco pozitivního, tak jsem šáhla po tomhle ...a tím, že jsme o snímku nic nevěděla, tak to bylo příjemný překvapení ... na to, že je to točený v 99!! Je to sice moc dlouhý, obzvláště na tu dobu, kdy to bylo natočený, dneska už je vzácnost vidět film, co má pod 2 hodky, ale mně se ta myšlenka filmu líbila, někdyto bylo trochu přeslazený, ale nijak mě to neiritovalo. Nejvíc se mi líbila postava otce, co Andrewa koupil a ten jeho velmi přístup k Andrewovi. A hlavně, že k novým/neznámým věcem nemáme přistupovat skepticky... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný rodinný film. Romantické sci-fi. Robot Andrew se chce stát člověkem. Všechno se mu zkomplikuje, uděla všechno proto, aby člověkem byl. Nedovedu si představit, že by Andrewa měl hrát někdo jiný než Robin Williams. Film mě dojal. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ono Andrew je krásny film, no bohužial já som sa uňho trocha nudil a dej sa strašne vláčil, nič zaujímavé. Obsahovo obyčajný film a formou takisto nič moc, obyčajne nakrútené. Robin Williams je skvelý a v detstve bol Andrew moja obľúbená postava, no dnes už si uvedomujem, že je to jednoducho romantika medzi robotmi a tú ja naozaj nemusím. Navyše, keby scenár ponúkol lepší príbeh a hlavne lepšie dejové zvraty, mohlo to byť jedno z najlepších rodinných sci-fi. /60%/ ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Príjemná rodinná oddychovka, do ktorej sa R. Williams perfektne hodí. Už ako bláznivý táta v sukni ma veľmi bavil, ale pristane mu aj rola robota v obleku. Takéhoto pomocníka by som brala všetkými piatimi.. ()

Reklama

Reklama