Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tenhle film rád už poprvé, když jsem ho před několika lety viděl, a nic se na tom nezměnilo i po letech. Ten příběh je hodně zjednodušován a velké skoky vedou k tomu, že některé emotivní scény nevyznívají tak dobře, anebo naopak vyznívají moc chtěně, ale stejně je to nádherná ukázka toho, jak může vypadat láska a lidská/robotická zarputilost. Lidé mají rozhodovat o tom, kdo je člověk. Mají na to vůbec kompetence? ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Film při odpoledním žehlení pro matku na mateřské dovolené. Colombus a Zemeckis rozhodně nejsou dobří režiséři. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Sakra co k tomu napsat, mohl bych chválit a chválit a napsat asi tak 20 řádků, spíš to nechám na vás a jen vytknu lehké nedostatky. Bohužel jsme zase svědky amerického přeslazení. Také Williams dle mého se do této role moc nehodí. Jinak je to krásný a lehce i poučné mohu jen a jen doporučit. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než "A.I. Umělá inteligence". Více romantiky, smutku. Na konci jsem brečela jako snad nikdy. Chris Columbus prostě umí točit hezké rodinné filmy a nejen ty. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

První část sbližování Andyho a rodiny a uvědomování si jeho osobnosti s vynikajícím Samem Neilem se mi líbila moc, ale pak se film zbytečně vlekl a připadal mi nekonečný. Mám moc ráda Spielbergovu A.I.. umělou inteligenci, která je dojemná, ale zároveň dost drsná. Tohle je spíš film pro děti, ale to je hlavně režisérem. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Dle mě brilantní záležitost, kterou jsem viděl snad už dvacetkrát a nepřestává se mi líbit. Jeden z mých nejoblíbenějších, nejhezčích a dle mého skromného názoru a s ohledem na zdejší hodnocení nejvíce nedoceněných filmů vůbec. Jeden vždy rád poslouží... ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až priveľmi sladučké. Nebyť prehnanej dávky cukru, tak by ani nebolo čo vyčítať. Ale keď to muselo byť... ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Krasne, ale extremne preslazene. Skoda, ze tento film nenatocil Kubrick... Takova moje guilty pleasure... Jako herce ho miluju, ale vzdycky me trosku stval ten jeho usmev, ted mi chybi, r.i.p... ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Inteligentní sci-fi k zamyšlení o problematice robotiky. Dosti zdlouhavé,pomalé a nudné, ale velice pěkné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Chrys Columbus /Sam Doma 1 a 2/ natocil vyslovene priemerny film o robotovi v domacnosti. Uvod dobry, ale stredna cast filmu sa potom dost vlecie a dialogy sklzli az do podpriemeru. Skoda, Columbus po tomto natocil este prisernejsieho Heryho Potrata : 60 % ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Robinu Williamsovi uverím aj to, že je robot. Zahral to parádne a presvedčivo. Keď som bol menší, mal som slzy na krajíčku. Dojemné. 75% ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Film obsahující množství zásadních myšlenek týkajících se samé podstaty lidství. Jenže podává je tak dětinskou formou, zabalené v pouťových cukrkandlových šustivých obalech, že se z nich dospělému divákovi při ochutnávání samou lepkavostí upatlávají prsty, přeslazeností překrucuje jazyk a přebarveností převalují oči v sloup. "...A pak přijde něco jako smrt a oddělí tě od tělesné schránky... Ale tvá milovaná je stále s tebou... Je to zázrak... Dojdeš až do nebe a vrátíš se živý..." ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc se mi líbilo Spielbergovo zpracování domácího robota, protože to nebyl "jen" pouhý příběh, ale bylo v tom něco víc. Film to byl sice moc hezký a z teoretického hlediska mu není co vytknout, ale na mě to bylo strašně ploché, prázdné a předvídatelné. Nicméně Asimov umí a tak to na nadprůměr pořád stačí. 70% ()

Reklama

Reklama