Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

Obivan 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se tento film velmi líbil. Dojímavý, poutavý příběh s trochou humoru. Chvílemi byl trochu zdlouhavý, ale nijak nepříjemně. A taky se mi líbila hudba. Prostě film o robotovi, který byl tak trochu jiný ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Další z laskavých rodinných filmů šitých Williamsovi na míru, jak mě je líto, že už tenhle herec nic dalšího nenatočí.....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac, čakala som spracovanie presne podľa poviedky, ale toto ma milo prekvapilo. Celoživotná neúnavná snaha robota stať sa človekom fyzicky, psychicky aj právne tu je veľmi citlivo podaná. Tento film môžem pozerať vždy, keď ho dávajú, patrí medzi moje obľúbené. ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a originální film o moderním problému vypořádávání se s umělou inteligencí, která konkuruje té lidské. Skvělý android Robin Williams ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Robin Williams, je dobrý komik, ale tento film ma moc nedostal. Je zbytočne dlhý, a pomalí. Ešte mu vytknem aj plánovanú "sladkosť". Čo ma zaujalo? Tak to boli masky. Roboti boli vyrobený precízne. Dávam 45%. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Bylo to v několika určitých aspektech nedokonalé. Ale jak se říká - nedokonalost je znakem jedinečnosti. Navíc se film nedrží očekávané šablony a je tedy docela překvapivým. Před lety jsem hodnotil za průměr, po opakovaném zhlédnutí však měním své úvahy a dávám takřka plný počet. 9/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelý sci-fi film so srdcom s úžasným námetom a nemenej úžasnou hereckou legendou Robinom Williamsom. Jeden zo skvostov a trošku zabudnutých klenotov filmového plátna. Podľa mňa neprávom opomínaný a upozadený o dva roky mladším samozrejme absolútne dokonalým, ale emotívnym záverom zrovnateľným AI. Kým AI ide na vec od začiatku a je jasné, že je to v podstate sci-fi dráma od prvých okamihov, tak Bicentennial Man ide na to pozvoľna a v podstate klame telom. Ale keď sa preklopí do záverečnej roviny a ukáže svoje srdce a dušu, tak to stojí za to. Väčšinou majú plagáty na sledovanie snímku dokonale navnadiť, tu to robili presne naopak, pretože tá Robinova "prvotná" robo karikatúra/podoba ukazovala na niečo iné, ako sme v konečnom dôsledku dostali. Ja však za to nesmierne ďakujem a len by som bol zvedavý, či to bola náhoda, takto klamať telom od plagátov, cez upútavky a väčšinu deja, alebo dokonalá filmová práca. Ale u Columbusa si myslím, že asi to druhé. Odporúčam všetkými desiatimi prstami. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Andrew je jeden z Columbusových "vážnějších" a dramatičtějších snímků. Zvolil si velice neobvyklé téma z prostředí modernizované společnosti plné robotů, do které zasadil nejprostší lidské city. A co víc, nechal na jednom z nich (v podání Robina Williamse), aby nám je všechny náležitě přestavil a připomněl, co vlastně znamenají. Příběh samotný je rozdělený na 2 části.Tou první je touha Andrewa stát se plnohodnotným člověkem napříč tomu, že člověk není dokonalý a on místy úplně nechápe jeho chování. Druhou částí je jeho cesta k poznání opravdové lásky, kterou si se svým cyborgovským zevnějškem nemůže dovolit. V ztávěru se nám oba dva příběhy nádherně spojí a je na každém, jak to na něj zapůsobí. Já jsem hold na tento druh "promlouvání" k lidem, takže díky, Chrisi! 80% ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, při kterém mám na konci opradvu veliký knedlík v krku. Ale trochu mě zaráží zdejší hodnocení. Očekával sem že se film bude nácházet s přehledem v "červené" sekci, protože nemám prostě pocit, že by tomuto snímku něco chybělo. Z mého pohledu minimálně 85%. A ta Hornerova hudba je absolutně zničující. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu docela baví a nemá problém udržet divákovu pozornost, jenže pak vystupuje na povrch hloupost scénáře a neuvěřitelná přeslazenost. ()

eagle-eye odpad!

všechny recenze uživatele

Existují díla, díky kterým bych byl pro rozšíření žebříčku hodnocení o "filmový průjem".... Andrew by stál někde hodně v čele adeptů do této kategorie... ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Bicentennial Man může mít jednoduchý děj, může být krapet dlouhý a může to být téma, které tu už párkrát bylo. Ale pořád je to nadprůměrný rodinný film, ve svém žánru špička. Robin Williams se opět předvedl v tom nejlepším světle. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Doják, ale můj nejoblíbenější film s robotí tématikou a téměř není rok, kdy bych ho neshlédl znova. (Ano, už jsem ho viděl 13x). Smrt Robina Williamse jsem skoro obrečel. Na jeho památku si dnes pustím znovu tenhle film. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle rok sem zakončil brutální hovadinou... První hodina eště docela ujde, časový roviny odsejpaj v tempu "tak akorát" (za to je ta jedna *), ale pak se všechno zastaví a film div nezačne couvat. Ani standartně dobrej Oliver Platt to nezachrání. Asi 20 minut před koncem už sem to vypnul a bylo mi úplně fuk, jak to dopadne. Doufám, že origoš od Asimova mi spraví chuť. ()

Reklama

Reklama