Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tenhle film rád už poprvé, když jsem ho před několika lety viděl, a nic se na tom nezměnilo i po letech. Ten příběh je hodně zjednodušován a velké skoky vedou k tomu, že některé emotivní scény nevyznívají tak dobře, anebo naopak vyznívají moc chtěně, ale stejně je to nádherná ukázka toho, jak může vypadat láska a lidská/robotická zarputilost. Lidé mají rozhodovat o tom, kdo je člověk. Mají na to vůbec kompetence? ()

Petrson17 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy o robotech a Andrew je pro mne jeden z nejpodařenějších. Ano uznávám, takový ten typický námět, robot poznává lidský život a jeho náležitosti a touží se stát člověkem, nicméně Andrew je krásný příběh o lásce a originální pro své vtipné a naopak velmi smutné pasáže, takže zajišťuje pestrost celého filmu. Hudba, masky, výprava výborná, jinak Robin Williams mne určitě nezklamal, zahrál to opravdu skvěle. Je to spíše na 4 hvězdy ale jednu navíc přidávám za své dojetí, který ve mě film po konci vyvolal. 85 % ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bicentennial Man je příjemná rodinná "pohádka" o robotovi, jenž se chtěl stát člověkem. Na to, že je to na motivy povídky od I. Asimova, jsem čekal trochu něco jiného. Bicentennial Man je totiž klasický Columbus - v tom dobrém, i v tom špatném slova smyslu. Je to rodinná, přeslazená a dojemná rodinná podívaná v tom nejameričtějším pojetí. Herecké výkony jsou dost dobré - Robin Williams umí hrát až neskutečně lidsky a člověk mu to naprosto žere. Hornerova "dojemná" hudba je rovněž pěkná. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přepálená stopáž, výborný Robin Williams, citlivá režie zkušeného Chrise Columbuse. To jsou hlavní přenosti snímku, u kterého v závěru nezůstane jedno oko suché, ale občasná rozvleklost snímku ubírá na razanci a na výkonu. Na poprvé totiž nabídne až kýčovitě pojatý příběh o umělém muži, který hledal lásku, ale napodruhé už to bude nudit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA $58,223,861║Tržby Celosvetovo $87,423,861║ Chris Columbus sa pustil do dosť odvážneho projektu, ktorý si ide skôr v takých vážnejších rodinných osnovách a témach. Kde nie je až toľko veľa priestoru na úderné komické vsuvky ako v iných jeho projektoch. Takže na nejaký väčší komerčný úspech ani nebola šanca v rámci prevedenia filmu. Obsadenie dosť dobré a technická  stránka priam výborná. Však aj mali na to dosť tučný rozpočet na danú dobu.  Hudba od Jamesa Hornera príjemná, upokojivá, nadnášajúca. Príbeh emočne dokáže slušne zasiahnúť. Pekný film. /80%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se hlavní hrdina, robot nazvaný lidským jménem Andrew (Robin Williams), podle výrobců nazýval NDR - 114, ale podle románu byl označován jako NDR - 113. Stejně tak podle románu jméno Andrew dostal od nejmladší dcery Amandy (ve filmu ji hrála Hallie Kate Eisenberg) podle souhlásek N, D a R, které se v tomto jménu vyskytují a to z toho důvodu, že se nehodí ho v rodině oslovovat NDR. (Lucina84)
  • Film se odehrává mezi 3. dubnem 2005 a 3. dubnem 2205. (tom.nosek)
  • Robotí slečna dostala jméno Galatea po soše, kterou přivedli bohové k životu v Pygmalionu. (HappySmile)

Reklama

Reklama