Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu, natočeném dle úspěšné divadelní hry (Pulitzerova cena), exceluje v hlavní roli James Stewart. Vystupuje zde jako Elwood P. Dowd, dobrosrdečný člověk ve středních letech, jehož nejlepším přítelem je šest stop vysoký králík Harvey, kterého vidí pouze on. Jeho sestra, které se nelíbí, že jí dělá ostudu, se rozhodne umístit ho do ústavu pro choromyslné, ale v tu chvíli začíná ohňostroj komických situací a zvratů... (Javert)

(více)

Recenze (81)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mary Chase, Oscar Brodney .. Mad World. Donnie Darko padesátých let, takže bez padajícího letadla a jiných opulentních efektů, ovšem stejně neslaný, nijak strhující zážitek. James Stewart je můj oblíbený harcovník černobílých bijáků a i zde ve své bezelstné roli spolehlivě vládne i dalších příjemných sekundantů je tu dost. Jenže v dialozích je to postupně únavnější, veskrze komediálně suché. Jen o tom, že blázen nemusí být škodlivý.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Základní premisa příběhu s králíkem je super a James Stewart neodolatelnej sympaťák, jenže tam je dost hodně otravnejch vedlejších postav, který mi to kazily. 70% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Nejlepší popis snímku Harvey je citátem z jiného filmu - Notting Hill: "Surreálné, ale milé." A citace z Harveyho?: "V tomto světě, Elwoode, musíš být tak moudrý, anebo tak příjemný. Nuže, roky jsem byl moudrý. Doporučuji být příjemný. A můžete mne citovat." Sledování Jamese Stewarta v roli šťastného, vřelého a laskavého Elwooda, který kamarádí se všemi a hlavně s neviditelným králíkem Harveym, bylo velmi příjemným filmovým zážitkem. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VvfXvW2wsuQ P.S.: Už den mi Harvey leží v hlavě, pořád přemítám, kdo je větší blázen, zda pohodář Elwood se skřítkem - králíkem, nebo my ostatní "normální". Zvyšuji hodnocení na plnou palbu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Laskavá komedie se skvělým Jamesem Stewartem o velkém bílém králíkovi, který probouzí v lidech ty lepší vlastnosti. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se u Donnieho Darka ptali, proč zrovna obří králík, tady to zjistíte. Vtipná, ale ne úplně veselá komedie o tom, že život s králíkem je nejspíš lepší než bez něj. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Originální nápad, vynikající Stewart. Zkrátka zábavný a překvapivě silný film o neviditelném obřím králíkovi, který by se hodil asi každému z nás. Svět by byl hned lepším místem. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh je postaven na tom, že elegánovi a sympaťákovi Jamesu Stewartovi trochu šibe a všechno dělá se svým imaginárním kámošem, králíkem Harveym. Jenže z toho postupně začalo hrabat aji mmě, protože jsem to viděl v horečce a cítil se trochu schizofrenně. Nakonec jsem byl až překvapený, jak dojemné může být shledání Elwooda s Harveym. Ale možná to bylo jen tou horečkou... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Na dnešné pomery trošku staromódna fantasy komédia, končiaca v naivnom a zvláštnom duchu, čo mi pripadalo, akoby si tvorcovia urobili z divákov prinajmenšom posmech a podcenili ich intelekt, ktorý znesie omnoho viac, než si myslia. Áno, asi zabúdam, že ide o nenáročnú infantilnú zábavu. Harvey má pár roztomilých situácií, príjemných hercov, sladký James Stewart aspoň čiastočne vynahrádza hluché miesta v scenári a snímka občas, najmä v strede, stráca iskru a švih. Slušný nadpriemer, ktorý ma nesklamal a rozhodne ani neokúzlil. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Namiesto komentára, len jeden citát, jeden postreh a jedno tajomstvo.. Citát: "Moja mamička mi hovorievala: "Elwood, na tomto svete môžeš byť buď múdry alebo príjemný. Mnoho rokov som sa pokúšal byť chytrý. Odporúčam príjemnosť. Môžete ma citovať." Postreh: Keď dennodenne vidím tie davy naháňajúcich sa, presadzujúcich sa, súperiacich a asertívne usmievavo naladených agresívnych mužov a žien často ma napadá, či niekto ešte pozná len príjemnosť pre príjemnosť. Nie pre získanie peňažného či osobného prospechu. Asi už ani veľmi nie. Nuž čo už. Napokon prezradím tajomstvo: Viete, komu je nakoniec najlepšie? Nuž tomu, kto je príjemný (prirodzene príjemný - tu neviem, či sa to dá naučiť i v dospelosti) a zároveň tomu, kto od druhých NIČ nepotrebuje. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Harvey mi připomínal kouzlo filmů z Ealing studia. Bylo v něm všeho tak akorát, hlavně vlídnost a pohoda. Je to fajn mít vedle sebe šest stop velkého králíka ... ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Harvey je staromódní konverzační komedie o čistém bloudovi - příběh o muži, který jako jediný vidí velkého bílého králíka, lidech kolem něj a nesnázích, do nichž se kvůli tomu králíkovi dostanou. - Ach jo... Můžete si říct, že trpím nevyléčitelnou melancholií a nostalgií, a budete mít pravdu. Tenhle příběh o bláznovi, který je mnohem rozumnější než normální lidé, mi zalezl pod prsty. James Stewart tak trochu připomíná Jirku Dušína a tak trochu Hugo Haase (Ikdyž je mnohem pohlednější). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Krásny námet s ktorým sa však plytvá, pretože vo filme je zbytočne veľké množstvo postáv a základnej dejovej linke, tak nie je venované adekvátne množstvo pozornosti. Ale skvelý James Stewrt to opäť dvíha donadpriemeru. 7/10 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Elwood P. Dowd je nejmilejší, nejroztomilejší a nejlepší rolí pro Jamese Stewarta! Harvey Vám rozhodně zvedne náladu, že se budete cítit stejně štastně a uvolněně jako dobrosrdečný čtyřicátník, který vidí králíka. Takhle nějak by vypadal DOonnie Darko v komediálním provedení, kdyby se točil skoro před šedesáti lety. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Film výrazně pookřívá ve chvílích, kdy je na scéně James Stewart, jenž tu předvádí naprosto vynikající herecké výkony a role mu perfektně sedí. Scény bez něj nejsou zdaleka tak dobré. ()

burina 

všechny recenze uživatele

James Stewart ako milý, prívetivý muž, ktorého sprevádza imaginárny králik. Nebolo by na tom nič zlé, keby tým neničil spoločensku reputáciu svojej drahej rodinke. Tá sa ho rozhodne strčit na psychiatriu. Nasleduje sled vtipných situácií, nedorozumení a omylov, z ktorých paradoxne hlavný hrdina vychádza ako najnormálnejší a najľudskejší. James Stewart v jednej zo svojich najlepších rolí. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ten pozitivní feeling, který z filmu sálá, je tak nakažlivý, že by před ním příušnice zahanbeně sklopily uši. Největší zásluha však putuje za Jamesem Stewartem, jehož zasněný a usměvavý sympaťák je Forrestem Gumpem 50. let - škoda, že příběh už tak objevný není a posledních 20 minut se plácá na místě, aniž by nezměrný potenciál imaginárního kamaráda, jenž učí lidi vážit si života a rozeznávat důležité hodnoty, nějak zajímavě vypointoval. 70% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý scénář a roztomilý, výtečný a dokonalý James Stewart. Pohádka o toleranci, dobrotě, ochotě k odmítání konfrontací a k chápání všech lidí kolem. Je to šedesát let staré, černobílé, filmařsky zastaralé - ale lépe by to dnes natočit nešlo. Donnie Darko se pokoušel věru marně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bolo veľkou slasťou pozerať sa na dobrosrdečného J. Stewarta alias Elwood P. Downa, úžasný a hrejivý pocit. Ak by sme mali všetci v srdci rovnakú filozofiu života ako pán Elwood, hneď by nám bolo veselšie, veď byť príjemným na ľudí sa nám vráti späť mnohonásobne. Zároveň si snímok šikovne pohráva s otázkou normálnosti v ľudskej spoločnosti, a či má v tomto smere vždy a za každých okolností väčšina morálne právo diktovať jednotlivcovi čo je správne a čo nie. Výborná vec, pre J. Stewarta ako stvorené. 85/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Související novinky

Z Enterprise za piáno

Z Enterprise za piáno

02.02.2010

A z Abramsových do Spielbergových rukou. Zachary „Spock“ Quinto minulý týden vyděsil všechny trekkies prohlášením, že má pronásledování fanoušky plné zuby a několik let nechce mít se Star Trekem nic… (více)

Halo žije – u Spielberga

Halo žije – u Spielberga

10.08.2009

Kolem Stevena Spielberga je poslední dobou neobyčejně rušno. I na čsfd jste četli, že hodlá produkovat adaptaci špiónských thrillerů o Mattu Helmovi a režírovat remake komedie Harvey. Je očividné, že… (více)

Reklama

Reklama