Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu, natočeném dle úspěšné divadelní hry (Pulitzerova cena), exceluje v hlavní roli James Stewart. Vystupuje zde jako Elwood P. Dowd, dobrosrdečný člověk ve středních letech, jehož nejlepším přítelem je šest stop vysoký králík Harvey, kterého vidí pouze on. Jeho sestra, které se nelíbí, že jí dělá ostudu, se rozhodne umístit ho do ústavu pro choromyslné, ale v tu chvíli začíná ohňostroj komických situací a zvratů... (Javert)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mary Chase, Oscar Brodney .. Mad World. Donnie Darko padesátých let, takže bez padajícího letadla a jiných opulentních efektů, ovšem stejně neslaný, nijak strhující zážitek. James Stewart je můj oblíbený harcovník černobílých bijáků a i zde ve své bezelstné roli spolehlivě vládne i dalších příjemných sekundantů je tu dost. Jenže v dialozích je to postupně únavnější, veskrze komediálně suché. Jen o tom, že blázen nemusí být škodlivý.. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Harvey je staromódní konverzační komedie o čistém bloudovi - příběh o muži, který jako jediný vidí velkého bílého králíka, lidech kolem něj a nesnázích, do nichž se kvůli tomu králíkovi dostanou. - Ach jo... Můžete si říct, že trpím nevyléčitelnou melancholií a nostalgií, a budete mít pravdu. Tenhle příběh o bláznovi, který je mnohem rozumnější než normální lidé, mi zalezl pod prsty. James Stewart tak trochu připomíná Jirku Dušína a tak trochu Hugo Haase (Ikdyž je mnohem pohlednější). ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh je postaven na tom, že elegánovi a sympaťákovi Jamesu Stewartovi trochu šibe a všechno dělá se svým imaginárním kámošem, králíkem Harveym. Jenže z toho postupně začalo hrabat aji mmě, protože jsem to viděl v horečce a cítil se trochu schizofrenně. Nakonec jsem byl až překvapený, jak dojemné může být shledání Elwooda s Harveym. Ale možná to bylo jen tou horečkou... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Následující text obsahuje spoilery. Na úvod - dívá se na to moc pěkně, a to hlavně díky Jamesu Stewartovi, který by vzbudil soucit snad i v kameni. Krom toho se jedná o kvalitní holywoodské řemeslo s vypilovanými dialogy, a to nikdy nezklame. I tak jsem měl ale s příběhem jeden zásadní problém - postavy kolem hlavního hrdiny jsou často nesympatické a dělají naprosto šílné chyby (doktor, který nechá hrdinovu matku svléknout a hodit do vany!), které jsou na konci v podstatě zapomenuty (a odměněny dobrem). Jasně, Harvey je i o tom, naučit se odpouštět a hledat na lidech to dobré, jenže to by se většina těch postav nemohla chovat jako naprostí idioti. Jinak řečeno, děj se tu podřizuje scénáristovi nehledě na jakoukoliv logiku. Na jednu stranu díky tomu vznikl celkem originální film, u kterého nevíte kam se dál vivne (až na předvídatelný závěr samozřejmě), na druhou stranu jsem se pořád chytal za hlavu a ptal se postav ve filmu "proč tohle děláš?!" ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Elwood je věčný optimista a laskavost sama, prostě moc přijemný chlapík, kterých je jako šafránu. I přesto to všechno z něj jeho sestra není zrovna nadšená, vadí ji totiž jedna specifická věc a tou je obrovský imaginární bílý králík jménem Harvey, se kterým Elwood tráví každou možnou chvilku, což pro společenský život celé rodiny není dvakrát přínosné. Od toho se odvíjí celý příběh dál a je to vážně moc milá taškařice, podtržená jako vždy naprosto okouzlujícím Jamesem Stewartem v hlavní roli. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Film obsadil v roce 2008 v žebříčku nejlepších fantasy Americké filmové instituce 7. místo. (TheDude)
  • Studio Universal zaplatilo 750 000 dolarů za práva na zfilmování tohoto příběhu. (Javert)
  • Josephine Hull ztvárnila stejnou roli, jako ve filmu, již předtím v divadelní verzi Harveyho na Broadwayi. (Javert)

Související novinky

Z Enterprise za piáno

Z Enterprise za piáno

02.02.2010

A z Abramsových do Spielbergových rukou. Zachary „Spock“ Quinto minulý týden vyděsil všechny trekkies prohlášením, že má pronásledování fanoušky plné zuby a několik let nechce mít se Star Trekem nic… (více)

Halo žije – u Spielberga

Halo žije – u Spielberga

10.08.2009

Kolem Stevena Spielberga je poslední dobou neobyčejně rušno. I na čsfd jste četli, že hodlá produkovat adaptaci špiónských thrillerů o Mattu Helmovi a režírovat remake komedie Harvey. Je očividné, že… (více)

Reklama

Reklama