Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Recenze (912)

fmash 

všechny recenze uživatele

Zábavné, to rozhodně. Jestli mi něco lezlo krkem, byly to metody Dobbyho, jež plně definují celkový styl vyprávění Rowlingové. Čili hodně na efekt, hodně absurdně, bez ohledu na logiku a zdravý rozum. Divte se, ale moc nepřemýšlejte, jestli by to opravdu fungovalo. Z hlediska výpravy, celkové zábavnosti, efektů a cílů diváka, jenž chce vidět svého hrdinu v akci, však není moc co vytýkat. Kdyby to nebyl Harry Potter, nebyl bych asi tak shovívavý. Není to sice můj hrdina číslo jedna, ale ctím jeho ambice a nakonec i výsledky. Trochu slabší čtyřka. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie, Columbusová réžia opäť dominantná spolu s hlavným hrdinom. Vizuál vylepšený, nové postavy, nové zápletky a nový smer čarodeja vpred. Dej vkusný a vôbec nie dramatický. Paráda so strany autorov...75% ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tento film způsobil prazvláštní jev v rámci mého týdenního režimu. Obvykle totiž v pátek večer odpadám a upadám do spánkového komatu již tak kolem osmé hodiny večerní... nyní jsem díky komnatě vydržela ve stavu bdělém až do půl jedné. Z toho se dá usuzovat, že film byl opravdu napínavý a poustavý. Stále však sama sobě nechci přiznat, že se mi HP filmy líbí a bráním se tomu. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Ach Dobby, ty malý milý domácí skřítku, škoda, že tě bylo ve všech filmech tak málo. Tajemná komnata je opravdu tajemná, tento díl byl o poznání strašidelnější než Kámen mudrců. Nápisy na zdi krví, zkamenělá paní Norrisová, pavouci, pavouci, a ještě jednou pavouci (jakožto arachnofobik jsem měla v některých scénách co dělat, abych to vydržela) a obrovský slizounský bazilišek. První návštěva Doupěte, které jsem si líp ani představit nemohla, rodinka Weasleyových je prostě úžasná. Fordka, Vrba mlátička, Zlatoslav Lockhart - geniální - zase Famfrpál, Kostirost, Aragog, Ufňukaná Uršula, mnoholičný lektvar, dívčí umývárny, Nebelvírův meč, Tom Raddle, deník, zub, Ginny, fénix Fawks... Columbus prostě umí. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* konečně jsem si po dlouhých letech doplnil nevyřízený rest ze základního filmového vzdělání a zkouknul celou fantasy sérii o čaroději Harry Potterovi. Díky mému věku mě už šílenství při vydávání jednotlivých knížek minulo a tak mi muselo stačit jeho filmové ztvárnění. Převedením na filmová plátna se znásobila jeho strašidelná stránka a v mnohých případech mi už nepřišla příliš vhodná pro dětského diváka, i když pro mladého čtenáře je to limitované jen jeho fantazií. Nemůžu říct, že by mě celá série přišla zbytečná a nebavila, i když ke konci jsem se na další díl těšil čím dál míň a dokoukal jen ze zvědavosti jak to paní Rowlingová chce uzavřít. Občas mi přišly scény v jednotlivých dílech zbytečné, předvídatelné, opakující či bez souvislosti a naivní, ale základní kostra příběhu je docela dobře postavená a stejně jak roste hlavní hrdina, tak se vyvíjí i okolí. K Harry Potterovi už nemám důvod se vracet a celá série je dobře zpracována a protože jednotlivé filmy nemá smysl samostatně sledovat, dal bych ji výslednou známku za 3*. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

balba 

všechny recenze uživatele

Tajemná komnata vás nadchne.Je to temnější příběh plný strašidelných tvorů.Tento díl je pro děti jak stvořený.Domácí skřítek Dobby je perfektní. ()

marcek 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně asi nejslabší díl, i když nebyl vůbec špatný. Nelíbil se mi zas až tak moc jako ostatní, už jenom proto, že se mi nelíbila ani kniha, když jsem si ji četl ()

lekr 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší jak jednička nicméně rozdíl je poznat až na konci kdy konečně Harry společně s filmaři trochu přitvrdil a vytvořil aspoň trochu mystery akční finále s dost dobrým počítačovým baziliškem....celý příběh je však jinak také trapnou fraškou se sice několika dobrými hláškami nicméně celek připomíná místo pohádky pohádkovou komedii pro mladší generace ( tak bych se vyjádřil i ke knížce ) protože scény kdy Harry, Ron a Hermiona vaří na kouzelnickej hajzlech lektvar mi opravdu připomíná Jak pejsek a kočička pekli dort....inu výsledek byl podobný.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moc roztahany film, ktory ma sialenu dlzku 161 minut, co je na mna prilis vela. Niektore sceny som pretacal, lebo sa to nedalo pozerat. Trikovo je to sice na urovni, ale fanusik Harry Bordelu ani Rowlingovej rozhodnie nie som. 60 % ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Trojica je o čosi dospelejšia a tak môže bojovať s ešte väčším nebezpečenstvom. Kniha je lepšia a film je trochu horší ako jednotka. 75% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je, v dnešní době, stejně jako první spíše už jen nostalgická záležitost, přesto, že herci zde mají 12 let se reprojekci nebráním, a nemůžu říct, že bych se na to musel dívat z principu - je to sice pohádka, ale mám na ní spoustu vzpomínek, a reprojekce je vždy perfektní. Naposledy shlédnuto 29.12.2011 s kamarádem v rámci 22hodinového maratonu - všechny díly HP a bez přestávky, takže s respektem ^^ ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě nejděsivější film z celé série. Jelikož mám hrůzu z pavuků, tak jsem tenhle díl viděla asi méně často než ty ostatní. Pavouci mi prostě nedělají dobře a celou dobu jsem soucítila s Ronem. Ale celkově má film hodně desivých momentů, ať je to slyšení hlasů ve zdi, nápisy napsané krví na zdech, obrovský pavouci, ještě větší bazilišek a opět návrat mladého Voldemorta. Opravdu za mě nejděsivější díl z celé série HP. Efekty jsou lepší, příběh napínavý a konečně se potkáváme s Luciusem. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

701. hodnocený film: Je to fakt až k nevíře, ale celá sága o Harry Potterovi mě vážně chytla takovým způsobem, že se sám vlastně i sobě divím, jak jsem mu propadl. Moc mě vždy baví případy a záhady, které musí parta kolem Harryho šetřit a s jakými novými postavami se vždy setkají. Tenhle 2. díl jsem sice viděl už kdysi, ale nedával jsem mu takový důraz a hlavně pozornost, takže jsem si vlastně ani nic nepamatoval. Nyní mě opět tenhle film nadchl a mohu jen doporučit. Opět skvělý příběh a skvělá hudba, která má fakt úrověň. 4* jsou tedy na světě a s napětím mohu jen očekávat další díly... 4* ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Mnohem povedenější než první díl, sice výrazně ubylo komediální stránky, ale přibylo mysteriózna, což je jedině dobře. Jen škoda že sem prasečí synek nedostal víc prostoru, apon jako v jednotce :-( ()

Džef! 

všechny recenze uživatele

lepší než ten díl předtim... tenhle je srozumitelnější a už neni tak dětský... alias Kouzelná školka xD ()

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama