Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Recenze (912)

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Na dětský film poměrně temný příběh, bezchybné vizuální a hudební zpracování dotváří silnou avšak stále kouzelně naivní atmosféru. Přibylo i několik skvěle obsazených postav (Lucius Malfoy, Zlatoslav Lockhart, Ufňukaná Uršula) a Dobby, bez kterého by to prostě nebylo ono. "Tajemná komnata je znovu otevřena. V Bradavicích už není bezpečno." ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tady se budu už jenom opakovat...Já prostě Harryho miluju...Je to o životě a pokud je vám víc než 20, tak se vám to líbit nebude, pokud nemáte v sobě stále to dítě, kterým jste kdysi byli...Za mě 100% ()

majec4 

všechny recenze uživatele

O cosi lepsie ako jednotka. Nenudil som sa pri tom tak casto. Dej je kus dospelejsi, temnejsi, no aj tak je to miestami take nemastne neslane. Stopaz mi pride prestrelena, ale nemozem povedat, ze by som tych 160 minut pretrpel. Najviac ma pobavilo, ze veci sa zacali diat okamzite ako Harry vstupil do skoly. Vsetko sa deje len kolo hlavnej trojky, ostatni akoby tam ani neboli. V celku to ale funguje, ideme na trojku. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Asi lepší než první díl. Rozhodně temnější. Na druhou stranu opět hloupá pohádka. Tahle škola je plná nebezpečí a běžně by v ní docházelo ke ztrátám na životech. ()

kaze 

všechny recenze uživatele

Fakt je tento Potter dljý a myslím si, že zbytočne. Columbus to príliš kopíruje podľa knihy akoby nechcel, aby sa divák niečim prekvapil. Keď ste čítali knihu, nemá vás tam čo prekvapiť... ()

deathka 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanatický zastánce Harryho Pottera, který by stál frontu na lístky týden před premiérou, nečetl jsem každou jeho knihu pětkrát, z pohádek jsem také již poněkud vyrostl, ale musím konstatovat, že jsem se během filmu docela příjemně bavil. Jediné co mi poněkud kazilo dojem z filmu byl český dabing, který mi přišel chvílemi poněkud rušivý. I když slyšet záporňácký hlas pana Trávníčka taky není k zahození ;-). ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička. Když už ne jinak série o Mr. Potterovi neprospěje filmovému průmyslu tak alespoň tím, že nám dá možnost vidět opravdu velkou koncentraci skvělých, většinou britských, ksichtů. Mí favorité jsou Branagh, Rickman a Isaacs ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Na HP 2 jsou stále poznat chybičky Chrise Columbuse i Daniela Radcliffa, ale je trošku lepší, než díl první. Jak kniha, tak film se stává komplikovanějším a strašidelnějším ... taková čarodějná detektivka :-). Stále to není ono a výsledný dojem pořádně kazí závěrečný vševysvětlující monolog Toma Raddlea-Vy-Víte-Koho a docela zdlouhavý a nudný souboj s baziliškem. ()

joker2 

všechny recenze uživatele

Pořád pohádka, tentokrát už ohraná. I při čtení druhého dílu jsem nechápal, proč byl napsán. Vždyť je navlas stejný jako ten první a nepřináší nic nového. ()

hobbitko 

všechny recenze uživatele

Až na ty závěrečné typicky columbovské (čti americký rodinný film) scény, kde je pathos víc než snesitelný, je to moc pěkné. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se objevuje několik momentů, které se mi nelíbí, nebo jsou hodně přehnané - např. neskrývaná nenávist nevlastních rodičů Harryho Pottera. Jinak je to opět velmi povedený film, stále ještě působící na dětského diváka jako pohlazení. V dalších dílech se to bohužel mění, a tím to dle mého názoru ztrácí na kvalitě a výchovném efektu. Děti by alespoň v pohádkách měly poznat, že pravda ještě existuje a může i zvítězit. Silnější 4 *. ()

Heroesak 

všechny recenze uživatele

Strašidelnější a napínavější než první díl, zároveň zábavné. Oproti prvnímu dílu lepší závěr, to je však dáno knižní předlohou. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

V lecčem velmi podobné prvnímu filmu, jen příběh je tentokráte propracovanější a temnější, i když samozřejmě stále v rámci neškodné dětské zábavy. 60 % ()

Eragon93 

všechny recenze uživatele

O trošku temnější než jednička, dětštější než trojka. V tomhle případě je knížka o dost lepší než film (i když jsou triky jako např. bazilišek nebo létající Ford Anglia dobře zpracované, nedokážou překopat slabší místa). Tentokrát slabší 4 hvězdičky. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus drží kvalitu nastolenou předchozím dílem a odhaluje malému i velkému divákovi další tajemství mocenských bojů ve světě čar a kouzel. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Další díl, tentokrát o tajemné komnatě, ve které přebývá bratranec žížaly Jůlie a není radno se s ním střetnout pohledem. Film je opět o trochu víc roztáhlejší a Columbova režie o hodně víc znuděnější. Dětští herci se od prvního dílu příliš ve svém hereckém umění nezlepšili, jen trochu povyrostli. Jejich neumětelství ale vyvážil Kenneth Branagh, který si svoji postavu narcistického Zlatoslava vyloženě užíval, někdy až příliš. Filmařsky však dvojka trpí stejnými neduhy jako jednička - absence humoru a dětského pohledu. Silně pochybuju, že by si britské děti nedělaly legraci z učitelů, neříkaly si přezdívkami a občas jim neujely nervy. Filmu chybí právě ty odlehčující momenty a vedlejší linky, díky nimž by byl uvěřitelnější. ()

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama