Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Recenze (912)

Brano 

všechny recenze uživatele

V podstate je to isté ako Kameň mudrcov. Akurát o niečo vydarenejší dej s lepším záporakom. Hlavný herci priemerný, ale tak čo už, sú to ešte deti. Celkom zaujímavý mi prišiel akurát záver. Inač je to opäť len kopa nudy a ta dĺžka tomu tiež veľmi nepomohla. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Žádnou knihu Harryho Pottera jsem nečetl, ale musím napsat, že film z hlediska vizuálních efektů je pěkný. Vím, že fanoušci knihy si stěžují, že ve filmu není tahle scéna, nebo tamta atd., ale filmaři jsou šikovní dokáží si s tím pohrát, ale přesto filmy o Harrym Potterovi nemám zrovna moc rád a to ještě tenhle je zařazen do filmů pro děti, což u trojky říct nemůžu. Je to prakticky stejné jako jednička, akorát jiný děj a trochu více scén s pavouky. ()

nK_! 

všechny recenze uživatele

Pokračování zhruba v kolejích vyjetých prvním dílem. Mladí herci stále dost nemožní, sem tam nějaká hluchá scéna zaviněná sáhodlouhou stopáží. Jako rodinné pokoukání jednou za deset let dobré, více však ani ťuk. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy nezapomenu na to mrazení když jsem sehnal tento snímek ještě předtím než byl u nás v kinech. Byl to skvělý zážitek, teď s odstupem času a shlédnutí extended verze musím říct, že Tajemná komnata malinko zaostává za prvním snímkem. Příčinu ovšem popsat nedokážu, knižní předloha se mi líbila víc než první díl ovšem film nefunguje a zdaleka nedosahuje knižní atmosféry. Pořád se ale jedná o skvělou podívanou ze které pomalu ale jistě vyprchává pohádka pro menší publikum. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Druhý diel a zrodenie Ronovej vystrašenej tváre. Už v jednotke dával podobné ksichty, ale až teraz sa naplno prejavil jeho najlepší a jediný talent :D Prvých 40 minút je to veľmi veselá komédia (asi som nenáročný) pre deti aj dospelých potom ale príde krvavý nápis na stene ako z pravého Béčkového hororu :D. Páči sa mi ako by mal Rokfort byť najbezpečnejším miestom pre mladých čarodejníkov a každý rok (nejlepšie koncom letného semestra) sa tam niečo po....melie. Vyzerá to ako keby som pri písaní komentáru zjedol vtipnú kašu, samé hlášky, rovnako ako film samotný :D Ale bože, 2 hodiny a 40 minút, to je už trochu veľa, nie? Z tej dĺžky je to miestami nudné a rozťahané. A záverečná časť plná nezáživných monológov a prednesov Toma Riddla spolu s mega nudnou záverečnou bitkou doslova jednookého (12-ročného brejlovca) so slepým, je to veľmi priemerné. A pritom, ak si dobre pamatám, v knihe bol záver minimálne desaťkrát napínavejší. A opäť sme pri večnej téme kniha vs. film.... Zhrnutie - zo začiatku vtipnejšie ako jednotka, z konca horšie ako jednotka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když jsem mluvil o prvním díle jako o fantasy pohádce, ve druhém pokračování přituhuje. Ale pořád na něj můžete nechat koukat děti. Nicméně film má větší spád a běží docela rychle. Je to prosté, kniha zkrátka byla obsáhlejší než Kámen mudrců a vše se do filmu vlézt nemohlo. Tím spí, že i tak má snímek přes dvě a půl hodiny. A trochu tím tedy trpí. Neboť milovníci knihy přijdou o některé scény, dost věcí je poněkud pozměněno. To nejdůležitější ale zůstává. Pro mě je to ale chyba, neboť pokud jste knihu četli, úbytek je pro vás značně citelný. Také se mi nelíbí výkon představitelky Ginny, která není zase tak přesvědčivá. Film značně potemněl, ale na kvalitě neubral. Stále vidíme zajímavý příběh a další souboj Pottera a (tentokrát) mladého Voldemorta. Zůstává kvalitní hudba a hlavní představitelé jsou si podstatně jistější ve svých rolích. Dal bych o hvězdu navíc nebýt dvou věcí, které jsem popsal výš. I tak se mi ale Tajemná komnata líbí. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Tajemná komnata je ještě pořád spíš dětský film, nicméně přerod do temnějších časů Harryho Pottera je už patrný. Pavouci, (pavouci a ještě jednou pavouci), krvavé nápisy na stěně, zkamenělí lidé (a zvířata), běsnící potlouk, ruka bez kostí, Voldemort v mnohem reálnější podobě... Tajemná komnata je opravdu tajemná, čím dál víc je patrné, že tady bude veškerá legrace už vážně končit. A tak nějak se poprvé ukazuje, že ani s lidmi, u kterých se zdálo, že stojí na vaší straně, to nemusí být pokaždé úplně stoprocentní. Harryho osud předurčuje, aby dospíval mnohem rychleji než ostatní děti v jeho věku, a i tohle z něj proto dělá tak skvělého hrdinu. Mrzí mě tentokrát o něco menší prostor profesora Snapea, na druhou stranu Lockhart to všechno (i když tak trochu "z druhé strany") dohání. A jestli bych někoho chtěla potkat osobně, je to Brumbál! ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Překvapivě asi ještě o něco lepší než jednička. Některé scény asi bez znalosti knihy nepochopitelné (proč šli za pavouky?), ale celkově příjemné pokoukání s zatím ještě krásně dětským pohledem na svět. 88% EDIT 2022: Beru zpět a lehce snižuji hodnocení. Naopak je jasné, proč šli za pavouky, asi jsem poprvé nedával pozor. Ale druhé nakouknutí do světa čarodějů a mudlů nemá šťávu jedničky. Ani film, ani kniha. Dobrodružství lehce temní (šachy, GW v moci Pána zla, brrr, bylo třeba ho z ní vypudit všemi způsoby), ale pořád je dost dětské. Ne dětinské. I když... Co je dětského na naprosté neschopnosti dospělých čarodějů něco udělat? V knize proběhlo několik vln opatření proti útokům, sice s úspěšností opatření proticovidových, ale aspoň snaha. Jsme blbí, ale makáme. Ve filmu pohoda jazz, dělejte si, milé děti, co chcete a kde chcete, jen některé z vás občas poněkud ztvrdne. Zamrzí zcela nevysvětlený antagonismus pavouků a monstra (i v knize), prostě jsme potřebovali potvoru a potvoru, co se sebe jako bojí, tak tam něco prdneme. Za to ztrácíte body, paní Rowlingová. I když jinak bylo vše v knize precizněji, možná až moc polopatisticky vysvětleno (kohout, ...). Nebudu to dále rozpitvávat a stručně řeknu, že i když trikově a některými záběry dvojka jedničku předčí, tak celkový pocit z ní je, stejně jako u knihy, o něco horší než u jedničky. Nejspíš i kvůli délce. Ale jsem přísný. Fakt. *** Potěší potitulková miniscéna s novou Zlatoslavovou knihou. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem měla možnost vidět prodlouženou verzi. Své hodnocení musím zvednout ze 3* na plný počet. Možná svou roli hraje i znalost toho, jak to v budoucnu celé dopadne a jak důležité věci se zde odehrály, každopádně to na mě nečekaně zapůsobilo. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Z kouzla Kamene mudrců pokračování pranic neztratilo, naopak se ještě zdvojnásobila dávka napětí a tajuplna. No a pak je tu samozřejmě výtečný Kenneth Branagh jako Zláťa Lockhart, pětinásobný držitel ceny Týdeníku čarodějek pro nejkouzelnější úsměv (oprávněně!) :D 95% ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší, než první díl, ale i tak lehce nad průměrem. Prima je skřítek Dobby, ale hlavní je závěrečná scéna s hadem, ta se povedla, ale na 160 minut to přeci jenom není až tak moc. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus dokázal vždy ovplyvniť nejednú generáciu a vytvoriť neuveriteľný zážitok (hlavne v detských časoch). Inak tomu nebolo ani pri TAJOMNEJ KOMNATE, kde sa mu podarilo skombinovať estetické prvky tvorené prostredím a hercami, spoločne s dávkou strachu a nebezpečenstva, prikorenenými filmárskym čarom. Jeden z najlepších dielov ságy. Za mňa 5*. ()

Gardis odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra má být za parodii na knihu a na Pottera? Vůbec to s knihou nesouvisí a naprosto to ignoruje půvab příběhu. Úplně to likviduje vše, co se nám fanouškům líbilo. Filmové zpracování na Harryho Pottera je to nejhorší, co jsem viděl. Nesnáším toto filmové zpracování. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší než první díl. Je to temnější a tajemnější, avšak najde se i nechutný moment - scéna s pavouky. Daniel Radcliffe zlepšil své herecké výkony, avšak v některých momentech je stále prkenný. |80%| ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Potter nám trocha potemnel, hlavní hrdinovia vyrástli, CGI pôsobí na dnešné pomery miestami úsmevne a zjemňovanie "desivých" scén robí z celej veci fantasy rodinný film. K tomu Dracov tato, ktorý s blond parochňou vyzerá ako spevák nejakej lacnej gothic metalovej kapely. Akurát som si až pri pozeraní doma uvedomil, že film trvá skoro dve a trištvrte hodiny. ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Tajemná komnata drží úroveň i tempo prvního dílu. O něco starší protagonisté se už ve svých postavách zabydleli a dospělí jim dělají nadstandardně dobré zázemí. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

7/10. Stejně povedené a stejně sterilní jako jednička. Takový ten pohádkový standart, co si rádi pustíte o vánocích. ()

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama