Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Recenze (912)

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Při mé pouti opětovného sledování Harryho Pottera jsem byl stejně jako u prvního dílu překvapen. Avšak tentokrát to bylo přesně naopak. Zatímco u Kamene mudrců jsem se divil, že to není tak dobrý film jak jsem si pamatoval, tak u Tajemné komnaty jsem si myslel, že mě vlastně tolik nebaví. A hele ono je to o třídu lepší než jednička. Největším vývojem asi prošli vedlejší postavy, které celkově zvedají kvalitu. Začátek u Weasleyových je hrozně příjemný a záporák je tu mnohem, ale mnohem lepší i když je vlastně furt stejný. Pavouci jsou mnohem lepší než chloupek a vlastně celkově se jedná o lepší snímek. Proto je pro mě ode dneška druhý díl Harryho výš než ten první. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Lepší z těch dvou počátečních pohádkových dílů, ale stejně jako ostatní díly, zkrátka nezapomenutelný. Nic bych nezměnil! ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

V podstate stejny film jen s novou zapletkou....Stejne postavy, vyjma zaporaka, mirne rozvynuti vztahu atd, ale jinak o nic lepsi nez jednicka....Spis naopak... 55% ()

Colomba666 

všechny recenze uživatele

Dvojka je bohužel nejslabší ze všech dílů, asi za to může špatně zvolená zápletka, nebo nevím. To, že je představitel Harryho prkenný, víme, vydrželo mu to do jeho bezmála 33 let, tudíž pochybuji, že se své prkennosti kdykoliv zbaví, prostě je takový, navíc, pokud jste viděli dokument ''HP 20 let filmové magie", J.K. sama říká, že si ho do role Harryho vybrala relativně hned na 1.pohled.  První dva filmy jsou zcela záměrně daleko více pohádkovější, což se mně osobně nelíbí, ale co už, J.K. knihy, které jim byly předlohou, napsala v době, kdy byly její děti malé, tudíž i děj byl směřován pro mladší diváky. Za 3 je stále dobré, ale nebojte se, všechny ostatní díly jsou lepší. :) ()

Rebel24 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a čaro pokračovania ostáva nezmenené, tvorcovia idú pekne podľa príbehu knihy, v takmer každom aspekte porovnateľné s jednotkou, no stále ostáva skvelá zábava, ďalšie odhaľovanie sveta spolu s mladými hrdinami. 90% ()

Lupas888 

všechny recenze uživatele

Lepší film než kámen mudrců.Velmi dobře natočené a překvapivá strašidelná atmosféra a proto blíž mému vkusu. Jason Isaacs a Kenneth Branagh tu jsou skvělí a táhnou to. Četl jsem i knihu a řekl bych že se drželi dost dobře( narozdíl od budoucích dílů). Fajn film, který je asi pro mladší fantasy fanoušky, ale i pro starší. Na téhle sérii jsem vyrůstal a kdybych měl vybrat jestli kniha nebo film, bude to jeden z mála, u kterých bych váhal. Celkově, ale fajn příjemný film. Dávám 7/10 ()

Martin712 

všechny recenze uživatele

Trošku lepšie než 1ka. Viac mysteriózne, detektívne, trochu aj hororové. Ale ta neuveriteľná stopáž to je moc. Je to stále rozprávka a niektoré scény sú stále veľmi prehrotené (tlieskanie 5 minút na konci, Weasleyho ksichty...)...ale stále nostalgia a je to určené pre mladšieho diváka - takeho ako som bol ja keď som to videl prvý krát. 3.2/5 ()

ZelenyPaul 

všechny recenze uživatele

Takhle měl vypadat už první díl. Byl jsem napjatý i dojatý :) Podobnost mezi oběma filmy odpovídá velké podobnosti mezi prvními díly knihy. Zdaleka si nemyslím, že by Columbus ustrnul na místě, naopak je místy odvážný až překvapivě. Pro mě osobně jde po slabší jedničce o příjemné překvapení. ()

Painer 

všechny recenze uživatele

Stejně jako nádherná Emma Watson dospěl i Chris Columbus, jelikož je zde více zajímavých momentů než v díle prvním. Jednoznačně 5. ()

Mič 

všechny recenze uživatele

Podla mna najlepšia Potterovka. Skvelý príbeh nie len pre deti. Hviezdičku strhavam za klišé scénu s mečom v klobúku..to bolo strašne.. ()

Benilta 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem uviděla film Harry Potter a Kámen mudrců, jsem si přečetla během čtyř dnů i stejně jmenovanou knihu. Samozřejmě, že se mi nechtělo čekat až na další zfilmování této ságy, když kniha je autorkou J.K.Rowlingovou napsaná krásně. Takže jsem si koupila i druhý díl, Harry Potter a tajmená komnata. Co se knihy týče, stejně jako Kámen mudrců je výborně zpracovaná, skvěle promyšlená a nábízí krásné vylíčení všeho, co se v ději právě odehrává. Kniha se určitě vyrovnala prvnímu dílu a kdybych se nechtěla moc rozepisovat, napsala bych, že film je stejným případem. Je opravdu těžké knihu zpracovat do filmu, ve kterém se dle mého názoru ani tolik ukázat nedá. Ale napětí, zábava a půvabnost příběhu zde nechybí. Chrisu Columbusi nechci opět nějak zvlášť výčitat jeho rutinnost, která se nese po dobu celého filmu, opravdu by neuškodilo s tím přestat. Souhlasím i s tím, že by také prospělo vtěsnání příběhu do dvou hodin, které se zde (nedivím se) nepovedlo. Nyní se Chrise také zastanu, poněvadž z tak opravdu rozepsané knihy, která se soustředí hodně i na psychologii postav vytvořit takovýhle film muselo dát práci a povedlo se. Neříkám, že je film natočen výbroně, ale stojí za to a mně se to líbilo. 4 * a s čistým svědomím. (Doporučuji se nejen koukat, ale i číst :). ()

marocco 

všechny recenze uživatele

Rozhodne o dosť lepšie než jenotka, ale tentokrát mi vadila skutočne dlhá stopáž (mohlo sa to natesnať do 2 hodín), zvlášť keď ďalšie knižné pokračovania su oveľa väčšie. Strašidelná atmosféra je vytvorená výborne. 80 percent. ()

Dorren 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo o fous lepší, než předchozí díl. Z nějakého důvodu mi byla protivná postava Toma Riddlea, nepřipadal mi věrohodný. Film bohužel stále nemá schopnost šokovat zvraty. ()

qwxyz 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na tomto filmu kdysi v kině, byl jsem naprosto spokojen. Pravda, že nyní už to vidím trochu jinak, ale český dabing je prostě dobrý a ledacos vylepšuje. Výborný je K. Branagh 72% ()

Fareo 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se pořádně nerozhodla, zda-li u mě vítězí první, nebo druhý díl. V prvním díle mám více než mnoho oblíbených scén a hlášek (taky scén a efektů, ikdyž ty efekty..no ne vždycky skvěle vzládnuté, ale moc pěkné a správně "kouzelné".) Dost už kritiky efektů, přece jenom je to Harry Potter a tudíž se s kapkou efektivity a samozřejmě i vymyšlených a smýšlených triků musí počítat a o tom to právě je. Herecké obsazení myslím docela dobré, nemám proti hlavním představitelům vůbec nic. ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Dost podobné vyznění jako u HP1, tedy usilovná snaha neuhnout od knihy ani na krok. To se daří u děje, bohužel atmosféra zamrzla na území dětského filmu (tedy vlastně taky jako u jedničky). ()

masasour 

všechny recenze uživatele

Dvojka nabrala na atmosféře a byla o něco lepší než HP1. 161 min. je opravdu dlouhá stopáž , která filmu rozhodně neuškodila. Ve filmu se pořád něco děje, ale mohlo zde být více scén na hodinách. Profesor Quiler hrál opravdového blba, který si hraje na něco jiného a neumí vůbec nic.Snape, není co dodat. Akčních scén zde bylo požehnaně. Skřítek Dobi byl praštěný a simpatický. Emma Watson vypadá opět hrozně, až od trojky vypadá k sežrání. Na to že se jedná o nejlevnější díl, tak překvapil. Zasloužených 80% :-). ()

DaNQa 

všechny recenze uživatele

Horúce leto a prázdniny, ktoré školopovinné dieťa by sa netešilo? Možno budete prekvapení ale Harry Potter, neznáša prázdniny lebo musí trčať u tety a strýka, ktorí ho vôbec nemajú radi. Navyše je veľmi smutný, pretože mu nepíšu jeho najlepší kamaráti Ron a Hermiona. Myslí si že nič horšie sa mu nemôže stať, ale keď nájde domového škriatka menom Dobby u seba v izbe, dostane skoro infarkt... Od neho sa dozvie že sa nemôže vrátiť na Rokfort pre jeho vlastnú bezpečnosť, vraj sa na Rokforte začnú diať strašné veci a preto je vylúčené aby Harry Potter sa tam vrátil... Nuž Rokfort je pre Harryho ako domov, ktorý nikdy nemal a preto Dobbyho neposlúchne a predsa na Rokfort príde. Uvedomí si že Dobby mal pravdu a vážne sa na Rokforte začnú diať strašné veci. Druhá časť Harryho Pottera sa dejovo odohráva okolo "čistej krvi". Je známe že Rokfort založili pred vyše 1000 rokmi 4 najväčší čarodejníci tej doby: Richard Chrabromil, Brigita Bifľomorová, Brunhilda Bystrohlavová a Salazar Slizolin. Traja z týchto zakladateľov spolupracovali v zhode, jeden z nich nie. Salazar Slizolin chcel aby sa sprísnil výber študentov ktorí chodia na Rokfort. Zastával názor, že čarodejnícke vzdelanie sa má poskytovať len deťom z čisto čarodejníckych rodín teda "čistej krvi". Kedže svoj názor nepresadil, tak zo školy odišiel. V hrade dal vybudovať tajnú miestnosť, známu pod menom "TAJOMNÁ KOMNATA". Ešte pred odchodom ju uzamkol až dovtedy kým sa do školy nevráti jeho pravý potomok, iba Slizolinov potomok ju bude môcť otvoriť a všetky hrôzy z nej vypustiť. A tým očistí školu od všetkých tých, ktorí podľa Slizolina nie sú hodní študovať čarodejnícku vedu, čiže študenti ktorí majú muklovský pôvod. Podľa legendy sa tajomná komnata stala domovom obludy, ktorú bude vedieť ovládnuť iba Slizolinov Potomok. Harry bude počuť hlasy, ktoré nie su dobrým znamením ani v čarodejníckom svete. Nájdu skamenelú mačku školníka Pani Norrisovú, neskôr prváka Colina, ducha Takmer bezhlavého Nicka, Justina a najneskôr skamenela aj Hermiona. Skamenelá Hermiona zovierala v ruke papierik, ktorý Harrymu pomohol celú situáciu vyriešiť, Harmiona zistila že tá príšera je obrovský had menom Bazilisk a jeho priamy pohľad do očí zabíja. Žiaden z nich nezomrel preto, pretože nikto sa mu nepozrel do očí. Pani Norrisová ho videla v odraze vody na dlážke, Colin ho videl cez objektív fotoaparátu, Justin cez takmer bezhlavého Nicka a Hermiona bola pripravená tak, že sa na všetko pozerala zrkadlom. Jediný kto počul hlasy bol Harry pretože jediný rozumie Parselčine (hadiemu jazyku) a tým už vie, že prečo pred rokom nalákal v ZOO hada, na bratranca Dudleyho. Nakoniec sa znova stretne s Lordom Voldemortom, ktorý sa vráti ako spomienka z denníka, Voldemort je slizolinov potomok. Táto druhá časť je omnoho napínavejšia ako prvá a dá sa povedať že má viacej vizuálnych efektov a perfektne výstižný zvuk, pri ktorom mi behali zimomriavky po celom tele. Touto časťou sa dokázalo že Harry Potter je s filmovaním na dobrej ceste, dúfajme že mu to ostane až do tej sedmičky :-) () (méně) (více)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama