Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Recenze (912)

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Po slušném prvním dílu přichází trochu horší druhý, což je podle mě dáno i slabší knižní předlohou. Pořád tam ale není nic, co by se mi jako divákovi nějak zvlášť příčilo, o čemž svědčí i udělené tři hvězdičky, naopak třeba na úžasného vyzubeného Kennetha Branagha je opravdu radost se dívat. Beru to jako slabší článek v dobré sérii. ()

KristKrist 

všechny recenze uživatele

Druhý díl..o něco lepší než první,více akce,zajímavější děj.Hlavní tři představitelé už nejsou tak roztomilí jako v prvním díle,ale o to jsou lepší jejich herecké výkony. Poprvé v sérii zazní výraz ´´Mudlovská šmejdka´´,Harry se opět utká s Voldemortem nebo-li mladým Tomem Raddlem,ve filmu se poprvé objeví Dracův otec Lucius Malfoy v podání Jasona Isaacsa. Je to pořád trochu pohádka,ale s pěti hvězdičkami :) ()

evangelos 

všechny recenze uživatele

Rowlingová napísala lepšie pokračovanie. To je faktor, ktorý veľmi pomáha tomuto filmu, pretože režisér zostal ten istý a s ním aj nevýrazný režijný štýl. A aj keď to na chvíľu vyzerá, že sa Columbus polepšil, tak to má aj tak na svedomí predovšetkým výborná, temnejšia predloha a kvalitnejšie triky. Preto je tu odrazu niekoľko pamätihodných scén ako škriatok Dobby, lietajúce auto, metlobal (ako aj v prvom dieli), pavúky v lese alebo záverečný súboj s obludou. A vďaka zaujímavým trikom a väčšej prítomnosti mágie (škriatok, auto, pavúky...) pôsobí druhý diel čarovnejšie. Problém je opäť dlhá stopáž. Tá zapríčiní to, že postupom času vypláva na povrch rutina. Mohlo to byť kratšie aspoň o 10-15 minút. Celkovo však lepší film ako prvý diel. ()

Capinka 

všechny recenze uživatele

Když se teď na ten film dívám zpětně hned po tom prvním, tak musím říci, že HP a Kámen mudrců byla opravdu taková pohádka pro dětičky... A hned následující díl je oproti tomu předchozímu tak děsivý a krvavý! Trošku se divím, že jsem z toho neměla noční můry, když jsem to viděla poprvé. ()

len17 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tento díl moc ráda nemám. Mnohem radši mám knížku, i když zahrané to bylo dobře. ()

damapo 

všechny recenze uživatele

Mírně slabší než jednička, ale pořád normální a zábavné. Dá se dívat, věci do sebe krásně zapadají, ale bohužel se jedná o poslední díl, který to tak má. V příštích už nastupují úplné výmysly. ()

WWE 

všechny recenze uživatele

Na rok 2002 slušné.. ma to ešte takú magickú atmosféru... Prvé dve časti režiroval Columbus.... V trojke to je už niečo celkom iné.. Ale zaslúži si to 5. Odporúčam ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Druhý díl opět představuje magický svět Harryho Pottera a jeho přátel. Motiv "detektivního" pátrání se tentokrát točí kolem tajemné komnaty, zla plížícího se ve zdech a přízraku dědice samotného Salazara Zmijozela. Film má stejného režiséra jako jednička, trpí tedy podobnýmu drobnostmi (přehrávání některých postav). Snape opět figuruje na pozici nejsympatičtější záporák roku, zdatně mu tu však sekunduje profesor Lockhart. ()

TheBlizard 

všechny recenze uživatele

První díl mám, neptejte se proč, radši. Má pro mne zkrátka nějak sestupnou tendenci. Pohádkové uvedení mne nějak víc uhranulo. ()

Tylos 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce méně zajímavý díl, možná proto, že všecko už tak nějak známe. tím ale nelze říct, že to není pecka! Pecka to totiž je! Harry, Ron i Hermiona jsou opět výteční, nemůžu si pomoci, ale měli by být na dvojku stále ještě krapet menší a vyjukanější (působí dost dospěle), nicméně výteční. Zjednodušování příběhu je zde daleko patrnější než v jedničce, i proto možná nedosahuje kvalit předchozího dílu. Graficky opět úžasné, exteriéry bohaté! rozhodně si nenechte ujít! ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

A jedeme z kopce, příští zastávka kanál La Manche. Velmi, ale velmi nudný díl, který se dal určitě zpracovat lépe. Stopáž je přepísklá a kdyby to mělo tak o 30 minut méně, vůbec bych se nezlobil. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

No, tak trochu zklamání. Tajemná komnata je možná trikově lepší, než první díl, rovněž dětští herci se otrkávají a přítomnost „Hamleta“ Kennetha Branagha vylepšila dojem, ovšem celek na mě znovu působí jako nekontaktní rutina, nic inovačního se nekoná, režie je sterilní a příběh se po většinu stopáže táhl jako čerstvě vařené špagety. Dávám 48% a dvě a půl * ()

ybiomehanika 

všechny recenze uživatele

Lepší než Kámen mudrců, tento díl mě baví i po dlouhých letech a je pro mě druhým nejlepším z celé série. Je to temnější, s ještě lepší atmosférou, celistvější a ze všech dílů to má asi nezajímavější zápletku. Ta na první pohled strašidelná stopáž není pro potterovského fanouška žádný problém. ()

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama