Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale změny, které byly udělány oproti knižní předloze se tady velmi vymstily. Snaha o co nejvíc akce u baziliška se mi nelíbí a podle mě by se mohl tento "zabitý" čas věnovat něčemu zajímavějšímu - třeba více kouzelnickým hodinám. Druhý problém vidím v Danieli Radcliffovi. Zdá se mi, že v tomto díle hraje ještě hůř než v předchozím a je to jediná postava, kterou bych si velmi snadno představila přeobsazenou jiným hercem (vlastně bych tuto změnu velmi přivítala). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přece jen o něco dospělejší, temnější a v celkovém součtu tedy i lepší, nežli díl první. Přihlouplá nasládlost a infantilnost je rovněž na ústupu, za což vděčíme jak autorce předlohy, tak i přece jen o něco starším hlavním hrdinům. Vizuální efekty jsou tentokráte o poznání propracovanější a sekvence s "očarovaným balónem" je strhující. Snad jen Williamsova hudba je tak trochu nezáživná a ve většině pasáží v podstatě kopíruje díl první. Tajemná komnata je však mnohem barvitější a emocionálně nabitější, než předchůdce. Gigantická stopáž ani zdaleka nevadí tak, jak by se mohlo zdát a i přes téměř tříhodinovou délku se pocit nudy dostavoval za celou projekci zřídka kdy. Skutečně značný upgrade. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglická spisovateľka Joanne Kathleen Rowlingová napísala v roku 1997 prvý román o mladom čarodejníkovi. Jeho titul je "Harry Potter a Kameň mudrcov". Už o rok neskôr sa objavilo na pultoch kníhkupectiev pokračovanie s názvom "Harry Potter a Tajomná komnata". Obe tieto knihy boli aj sfilmované. Prvá v roku 2000 a druhá v roku 2001. Obe ich režíroval skúsený Chris Columbus. Po filmárskej, technickej a hereckej stránke sú to vysoko profesionálne spracované produkty. Tieto aspekty v kombinácii so štedrým rozpočtom zaručili divácky i komerčný úspech. Druhý diel rozvíja osudy Harryho Pottera a jeho priateľov, predovšetkým Rona Weasleya a Hermiony Grangerovej, ktorí spolu s ním študujú v Rokfortskej škole čarov a kúziel. Potomok Salazara Slizolina otvoril tajomnú komnatu a oslobodil monštrum, ktoré ohrozuje všetkých študentov, čo nemajú čistú čarodejnícku krv. Harry Potter sa pokúsi zabrániť stratám na životoch. **** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Columbus bol asi príliš zviazaný dohľadom Rowlingovej. Pri verzii na DVD som si pri sekcii : Rozšírené scény všimol, že to nie sú rozšírené, ale vynechané scény a z týchto scén boli vo väčšine úplne zbytočné, ale jedna, pri ktorej som si lámal hlavu, ako sa to auto objavilo v lese pri záchrane pred pavúkmi si asi tvorcovia povedali, že ušetria 30 sekundový záber ... Ak to pôjde týmto tempom, tak na tretí diel sa už asi nebude dať pozerať .... V jednotke boli scény viac prepracovanejšie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Knihy nečtu, ale filmy o Potterovi se mi líbí ikdyž tedka čekám na (snad) nejlepší 3díl. Mám rád Cuarona :)) Kvalita Chrise Columbuse jako režiséra je úměrná velikosti rozpočtu (za hodně peněz to ujde za málo ne :D) a docela mě mrzí, že takhle netalentovaný a rutinérský pracovník dostal do rukou první dva díly. Až tedka producenti nastolili trend měnění režisérů (i kvůli čas zatížení) a tak se stává každý díl nečím nezaměnitelným. Snad je toto poslední průměrný díl, který je zachranován mladými herci a pohádkovým prostředím. ()

Galerie (211)

Zajímavosti (133)

  • Dům Weasleyů – Doupě – byl skutečně postaven poblíž vesnice Alnwick v Dorsetu. (ricky4)
  • Harry uhodí obřího pavouka svítilnou a ta mu následně vypadne z ruky. Je však vidět, že ji Harry pustil až chvíli po udeření pavouka, protože Daniel Radcliffe neměl při natáčení úplnou představu, kde se bude pavouk vyskytovat. (Franta)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama