Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale změny, které byly udělány oproti knižní předloze se tady velmi vymstily. Snaha o co nejvíc akce u baziliška se mi nelíbí a podle mě by se mohl tento "zabitý" čas věnovat něčemu zajímavějšímu - třeba více kouzelnickým hodinám. Druhý problém vidím v Danieli Radcliffovi. Zdá se mi, že v tomto díle hraje ještě hůř než v předchozím a je to jediná postava, kterou bych si velmi snadno představila přeobsazenou jiným hercem (vlastně bych tuto změnu velmi přivítala). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, tedy napsat, že mě nízké hodnocení celkem překvapuje. Nepatřím mezi ty lidy, co milují fantasy a přes zamlžené brýle v každé chvíli počítají čtverečky na mapě Dračího doupěte, ale tenhle Potter se mi líbil. Řekl bych, že je lepší než jednička. Sice je utahaný, ale konec je celkem zajímavý a chílemi i napínavý. Takže 4* se mi zdají býti adekvátní. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

O něco málo slabší než první díl. Děj je sice napinavější, strašidelnější, akčnější. Ale na druhou stranu je zde také více hluhých míst. Zbytku filmu není moc co vytknout. Obsazení je skoro totožné s jedničkou, takže opět kvalitní. Williams odvádí slušný standart a Dobby je udělanej opravdu dobře(jsem moc zvědavej na Gluma). Velice dobrá zábava, ale opět ne bezchybná. Třeba už to příště pod novým režisérem konečně bude za 100%. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám pro Columbusovy adaptace HP v srdci měkké místečko. Protože nesnáším škrtání v ději, a u takového Ohnivého poháru jsem opravdu trpěl. Columbus nic neškrtá. Vlastně jede prakticky scénu od scény a nedává do toho nic víc, než jen poctivé řemeslo. A mně to docela dost vyhovuje. Aspoň u prvních dvou (kratičkých) dílů. Fakt, že je to zbytečně dětské, se lehce zapomíná, když je na plátně Zlatoslav Lockhart. Vynikající casting. Nesmíme zapomínat ani na Skřítka "přivřu si uši do dvířek u trouby" Dobbyho. Láska. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je oproti prvnímu dílu temnější, ale stále je zde propast mezi knihou a samotným filmem, který je stále určen spíše dětským divákům. Některé scény jsou zbytečně umírněné (boj s hadem) a jiné nebyly natočeny pro jistotu vůbec (hostina duchů). Harry Potter a tajemná komnata tak zůstává profesionálně natočenou rodinou zábavou, která však tvrdí, že je Harry určen pro děti. Což však, vzhledem ke knihám, tak úplná pravda není... ()

Galerie (211)

Zajímavosti (133)

  • Jude Law byl zvažován do role profesora Lockharta (Kenneth Branagh). Tvůrci se však shodli, že je herec na ztvárnění této postavy příliš mladý. (cihlenka)
  • Ve scéně, kdy je Colin (Hugh Mitchell) přinesen na ošetřovnu a Brumbál (Richard Harris) se chce podívat, zda nevyfotografoval útočníka, film po otevření fotoaparátu vzplane. Na filmu z fotoaparátu Argus by však nemělo být nic vidět i bez vzplanutí, protože film nebyl vyvolán a navíc byl znehodnocen stykem se světlem. (Hannzig)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama