Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda agresívnych bitkárov chce v meste Halifax zaviesť "nový poriadok", zatiaľ čo je kanadská polícia v štrajku. Snaží sa vystrašiť všetkých zákazníkov v bare, ale nešťastnou náhodou majiteľ zariadenia prichádza o život a vodca tyranov sa následne rozhodne skoncovať so všetkými svedkami. Jednému nešťastníkovi sa však podarí uniknúť a nájde útočisko v izolovanom panelovom dome. Mladí nájomníci v dome odmietajú mladíka vydať a tyrani sa musia rozhodnúť, ako sa zbaviť všetkých obyvateľov v dome. Nebude to však také jednoduché, pretože študenti sa zabarikádujú, nastavia pasce a vyzbroja sa s jediným cieľom – prežiť. (muti)

(více)

Recenze (14)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve městě stávkuje policie, a to znamená ráj pro pouliční živly. Jedna taková banda tupých hlav se rozhodne ukázat svou fyzickou převahu v jednom z místních gay klubů. Návštěva se ale trochu zvrtne, číšník najednou leží mrtvý na podlaze. Je tedy třeba zbavit se svědků, policie nebude nefungovat navěky. Jednomu z návštěvníků klubu se ale podaří uniknout. Gangsteři ho pronásledují, on se před nimi ukryje doma u skupinky sympatických nešťastníků, kteří mu k vlastní smůle otevřou dveře. Nabídku vyhnout se problémům a uprchlíka vydat nevyužijí. Tak takhle začíná jeden z nejlepších home invasion hororových thrillerů, které jsem kdy viděl. Neznámý kanadský kousek z osmdesátých let ze všeho nejvíc připomíná nedávnou The Purge, akorát je ve všech ohledech znatelně lepší. Napínavý, temný, atmosférický, syrový, mrazivý. Obrovské překvapení a pro horror fanoušky must-see :) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bomba! Pokud jste viděli Carpenterův "Assault on Precinct 13", nebo "Escape from New York", bude se vám jistě líbit i tato neuvěřitelně obskurní "urban survivalist" rarita, jinak něco v obdobném stylu! Film byl natočený podle skutečného příběhu stávkujících policistů v Halifaxu (New Scotia) v roce '81, kdy jen několik pár hodin po jejím vyhlášení, došlo ve městě doslova k anarchii, která trvala několik dní! Zde se vlády nad městem ujímá gang pravicových extrémistů který se snaží ve městě o nastolení tzv "new rules" řádu! "Self Defense" původně "Siege" je neuvěřitelně divoký a skutečně velmi napínavý tvrdý akční film z doslova hustou a hrozivou klaustrofobickou atmosférou (celé se to odehrává v noci v jedné tmavé ulici u jednoho obléhaného polorozpadlého činžovního baráku) a brutálním násilím! Hromadná chladnokrevná poprava hostů v gay baru na začátku to jen potvrzuje! Vše neuvěřitelně realistické! Perfektní herecké výkony prakticky neznámých herců i hudba která dovede navodit tu správnou atmosféru a vyvolat ve vás pocity strachu a úzkosti! Tenhle film je nedoceněný a neprávem zapomenutý Canuxploitation skvost! Co víc si přát. Film na pozdní horkou noc jak vyšitej, pak je ale možné že horko těžko usnete. Podobné filmy krom výše uvedených; "Class 1984" nebo "Warriors". ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již zde bylo vše dost popsáno a já mohu jen souhlasit. Perfektní "home invasion", který připomíná pár starších i novějších klasik. Celé se to odehrává v noci a v přítmí, což mi tentokrát výjimečně vůbec nevadilo. Hra s přítmím je skvěle zpracována a vytváří velmi tísnivou atmosféru. Skupina útočících hovad je taková tradiční, kromě jejich bosse, z toho jde fakt strach ... Odporný chladnokrevný zabiják, navíc velmi schopný, vytrvalý a houževnatý. Útoky probíhají opět tradičně v několika vlnách. I když útočníci disponují mnohem vyspělejším arzenálem zbraní, přece jen neznají spletité chodby činžáku a skupinka sympatických "obránců" je dokáže se vším vypětím odrazit. 20 posledních minut je pak naprosto excelentnéch až hororových. Napětí a syrovost od začátku do konce. Chlad z filmu je nekompromisní, film od začátku vpálí divákovi pecku s tím že "tohle nebude žádná srandička hochu!!". A taky není ... i když jsem koukalpozdě v noci na zatemnělou VHS verzi, neusnul sem a s napětím držel palce hlavním hrdinům. Excelentní kousek!! Pro mne obrovské překvapení, vůbec nechápu, proč něco takdobrého zatím nevyšlo na nějakých modernějších nosičích (dvd/blu ...). Skvěle se na to dívá a je to kus pečlivě odvedené práce!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Policejní štrajk, vraždění je cajk! Možno se pousmát nad hereckými výkony, přesností improvizované bazuky či přínosem nevidomého odborníka přes odposlechy se sklenicí na zdi, ale od úvodního nastínění charakterů postav sledujeme jízdu napínavější než na okrscích postavených americkými tesaři. Hromadná poprava v baru, ksichty homofobních „strašáků“ z Nového řádu, práce s omezeným prostorem a jeho klaustrofobními účinky a úplně poslední záběr, který je stylově „shocking“, ale zároveň s ohledem na předchozí dění přirozený. V rámci home invasion žánru zaprášený poklad z kanadské půdy.. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Žiaden z 3,5 nezbedníkov z premnožených, hermeticky uzavretých "horrorových" skupín nebol ochotný podať link, tak som musela absolvovať YTortúru, aby som na X x dopozerala ten " mustsí". Ale OK bolo to fayn, tú 4ku si to obháji, no pučenie s linkami je za 5úderku, ktorú náležite do budúcna využijem. ( koukni disgustize). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když banda vymaštěnců vpadne do podzemního baru pro LGBT, páč poldové stávkují, a křičí na osazenstvo, že jsou nemocní, tak je naprosto jasné, kdo těmi nemocnými je. Jakmile se primitivci rozhodnou pro vytvoření nových pořádků, podle nich samozřejmě lepších, nastává katastrofa. Naštěstí osazenstvo domu nejsou žádná ořezávátka, byť tak většina z nich vypadá, a nehodlají dát svoji kůži lacino. Formálně dokonalé - skvělá kamera, hudba, lokace - a dějově napínavé až do samotného nekonečně prodlužovaného konce. Těch možností, kdo koho zabije, se často ukáže tolik, že zatímco je řešíte v hlavě, nabídne se úplně jiná. Poprava evokuje 2. světovou válku, až z ní mrazí. A pak koupelna, schodiště, střecha, jedna hutná scéna střídá druhou. A smrtka máchá kosou o sto šest. Film, co spoustu současných strčí hravě do kapsy. p.s. film je dostupný ve výborné kvalitě ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Parádní oldschool home invasion, ve kterém se paradoxně pár stávkujících policajtů v době ochromení veřejného pořádku rozhodne dát najevo krom svých pracovních problémů také své jiné, řekněme nacistické, smýšlení. Odnese to škaredě gaybar, načež je nezbytně nutné odstranit všechny očité svědky, takže drsná nahánečka může začít. Jedná se bezesporu o zapomenutý kousek, který jsem si bohužel musel užít jen ze snad VHSripu, což stojí v cestě plné palbě, jinak se jedná o výbornou thrillerovou zábavičku. Za zmínku stojí snad ještě hlavní záporák Doug Lennox, kterého určite všichni znáte jako záporáka z první Policejní akademie. 85% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Self Defense je film kterej jsem měl pěkně dlouho ve chci vidět. Jenže v tom množství filmů co tam mám prostě a jednoduše zapadl. Tím, že ho nedávno ohodnotil kolega Astaroth12 mi ho připomněl a já si ho tak rychle pustil než na něj o5 zapomenu. Příběh filmu je celkem jednoduchej. Fízlové stávkujou a tak myši mají pré. V tomhle případě zločinné živly. Banda výtržníků vtrhne do baru a začnou dělat pořádek. Nešťastnou náhodou tu ale zemře majitel baru a kápo bandy se rozhodne zbavit všech svědků. Jednomu se však podaří utéct. Ukryje se v panelovém domě kde jsou i další lidé kteří se dají téhle bandě na odpor. Dle zdejších % a hodnocení většiny mých kolegů jsem čekal asi o něco víc. Mě osobně to až tak nevzalo. Za mě to jsou „jen" 3hvězdy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel tak bravúrne prepracovaný home invasion, ktorý mapuje širší záber postav. Vo veľa prípadoch tato kategória si vystačí s pár postavami či na jednej alebo na druhej strane. Tu ich na oboch stranách je niekoľko a tak o vzrušujúce momenty nie je núdza. A začalo to tak nevinne. A to policajným štrajkom a rozhodnutím, že jedna úderná partička ide urobiť poriadky v jednom miestnom gay bare. Ale ako to býva, nejde nič podľa plánu a zvrtne sa to do masakru. Ten masaker v bare bol predzvesťou toho, že film nebude pre jemne publikum a to sa aj vyplnilo. Na strane jednej hlúpy agresori a na strane druhej skoro bezbranné obete, ktoré boli do diania násilím vtiahnuté a v strede je tajomný hráč, ktorý presne vie čo robiť a ako sa v tejto situácii zachovať a to chladne a bez súcitu. A to bolo na filme tak ohromné, že i keď sa išlo pomaly do finále, tak hlava celej operácie len vyčkávala na ten správny moment a tak o ponurosť a vypätosť nebola núdza. Film je surový, precízne prepracovaný a s chladným nádychom krutosti. Povodne som dal silné 4*. ale keď sa jedna o tak neznámy Kanadský Home Invasion, ktorý je fakt užasne mrazivý, tak tú 1* nemám problém ešte pridať. Som veľmi rád, že som mohol tento film vidieť a vobec toho neľutujem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kanadský thriller „Self Defense“ není sice vyloženě hororem, ale hororové prvky má silné, a to hlavně díky tomu, jak dobře je zde zachycena atmosféra, kdy se opravdu jedná o hon kočky na myš, kdy se nevinní lidé snaží o to, aby přežili v konfrontaci se zabijáky. Na to, jak snímek „Self Defense“ vypadal nenápadně, jak není až tak známý, se ukázalo, že tohle je něco, co stojí za vidění. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, Karlos80zas vypisuje ody na tento film, a viem, ze sa to odohralo kdesi v akejsi kanadskej prdeli v 1981 roku. To ale neznamena, ze ide hned o perfektny film. Pred tymto filmom mal reziser Palo Donovan len akysi film Juzny Pacifik 1942, a ten som nevidel, a ani nechcem. Reziser tam urcite nemal skusenosti s filmarinou, ani nevedel viest hercov ... no a tu sa m ividi to iste- reziser vidno ze nema skusenosti s filmarinou, nevi viest hercov, su to vacsinou same nezname mena, Tom nardini, Daryl Haney ...... hm, to mi fakt nic nehovori. Film sa odohrava v noci, dokonca v jednej ulici pri akekjsi ruine - a Karel hned zacal o perfektnej obskurnej atmosfere, klaustrofobia ... no podla mna je pravda hodne pichlava a boli - reziser tou nocou chcel zamaskovat neskusenost, amaterizmus a neschopnost viest hercov .... myslim si ze nikto poriadne ani nevedel hrat : 30 % ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Tématicky ne nepodobné Carpenterovu Přepadení 13. okrsku, akorát ti "herci" a dialogy to srážejí. Díky slušnému finále to na průměr ale dosáhne. ()

Reklama

Reklama