Reklama

Reklama

Film, film, film

  • Sovětský svaz Фильм, фильм, фильм
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Sovětský svaz, 1968, 20 min

Obsahy(1)

Ruská animovaná groteska pomocou jednoduchých gagov paroduje výrobu historického filmu od písania scenára, cez jeho komplikované schvaľovanie, až po strastiplné natáčanie.
Postava ťarbavého režiséra nás prevedie celým procesom filmu a v každej vypätej situácii dostáva komický až ironický náboj. Najkrajšia časť filmu je scéna s malým dievčatkom, ktoré sa snaží vynervovaný režisér naučiť správať sa detsky.
Výtvarná forma a grafická skratka ruskej karikatúry podstatne zvýraznila celkový dojem a kvality tejto málo známej grotesky. (Joski)

(více)

Recenze (8)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film o filmu. Či spíš o všech filmech, co kde kdy vznikají a o potížích, se kterými se tvůrci potýkají. Zvláště chození po kancelářích různých komisí a nespolupracující dítě byly přímo libové scény. ()

Reklama

kwietitze 

všechny recenze uživatele

Animovaný snímek vtipným způsobem (a beze slov) vypráví o vzniku hraného filmu. Ve dvaceti minutách je zobrazeno mnoho z problémů, které pronásledují filmové tvůrce odjakživa. Počáteční boj scénáristy s tvůrčí krizí, který se střídá s chvilkovými polibky od múzy, končí napsáním scénáře. Scénáristu pak navštíví neurotický režisér, aby se spolu se scénářem vydali na maraton trpělivosti ke schvalovacím komisím. Když se jim konečně provede film prosadit, nastává ta nejtěžší chvíle – najít správné filmové architekty, střihače, výtvarníky, lokace a herce a začít konečně natáčet… Kouzlo tohoto svižného snímku spočívá v jeho animaci, kdy jsou pomocí kresby, pohybů a vizuálním metafor rychle a jednoduše představeny jednotlivé profese a prostory - scénárista je bojácný dlouhán s brýlemi, skladateli při komponování projíždí ateliérem tanky a masy lidí, pro které skládá hudbu, paní s klapkou je dobromyslná obryně a celé filmové studio vypadá jako nekonečné bludiště se spoustou tvarů a světel. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný kraťas mě opravdu pobavil. Myslím, že realizaci filmu vystihl skvěle, realisticky a docela věrně. Všechno to mělo spád, nápad a film po celou dobu bavil. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama