Reklama

Reklama

Kirikou

  • Belgie Kirikou et la sorcière (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kirikou se touží dostat z matčina lůna co nejdříve na svět. Jenomže tam se ukáže, že jeho africká víska je v moci zlé a krásné čarodějnice Karaby, která vysušila studny a odvedla neznámo kam všechny muže. Kirikou se vydává do hor za mudrcem, aby odhalil slabou stránku čarodějnice. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (27)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

A pak že jsou dnešní děti předčasně vyspělý, kam se hrabou na tohohle černouška, který nejenže uměl chodit, ale překonal několik rekordů v běhu na různé vzdálenosti, pěkně zacházel s dýkou, myslelo mu to neuvěřitelným způsobem a to všechno v první den po svém narození. A kdyby to někomu nestačilo, tak hezky mluvil už v matčině děloze a porodil se sám! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animáku nechýba originalita a dosť netradičné poňatie. Jeho animácia je jednoduchá, ale sympatická. Najprv som mal možnosť vidieť pokračovanie, ktoré mi vôbec nesadlo. Tento prvotný film je ale o niečom inom, má kontinuálny rozprávkový, možno viac čiernobiely, príbeh a nebyť množstva (dokonalých) ženských pŕs na Afričankách, odporučil by som animák aj deťom. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ani netušíte, jak jsem byl dnes příjemně překvapen, když jsem zapnul televizi a běželo tam ''tohle''. Kirikou je tak neuvěřitelně jednoduchý, ba až primitivní film, že to až vyráží dech. Odehrává se bez nějakých zastávek tak šíleně přímočarým způsobem, že jsem si musel vzpomenout na mladé časy, ale to sem nepatří. Rozhodně jsem se nechal dost unést, protože něco tak ztřeštěného jsem neviděl už léta. Konečně po dlouhé době film, u kterého se můžete pohodlně uvelebit a nechat se unášet příběhem, ve které nenaleznete ani jednu složitost. Dětem se to musí opravdu líbit. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animovaný film z Belgie, který se ve spoustě věcech liší od těch klasických komerčních animovaných filmů, co známe. Tohle je vyloženě film určený pro festivaly a ne do narvaných kinosálů. Je možná i více pro dospělé než pro děti. Kirikou je malý, hodně malý chlapec, který jde zachránit svůj kmen před zlou čarodějnicí Karabou, která vysušila studny. Karaba je nesmírně krásná, vypadá jakoby i měla umělá prsa a podle mě je po Brigittě Nielsen z PRINCEZNY FANTAGHIRO tou nejpřitažlivější filmovou čarodějnicí. A to je tahle kreslená. Ostatně umělá prsa, anebo alespoň hodně pevné a veliké mají všechny ženy ve vesnicích. Viděl jsem jen u jedné, která je měla vytahané, tak jak to mívají africké ženy v kmenech. Každopádně tahle nereálnost opravdu neuškodí, ba naopak. :-) Co se týče samotné animace, tak je taková neobvyklá, přesto se na ni krásně dívá. A Kirikou je podle mě takovej malej Minehawa, Vinetou či Mauglí atd. Na své spletité cestě se podhrabává půdou, v níž musí bojovat s tchořem. Pak se převleče za ptáka, protože Karaba má robotickou kameru ve formě elektrické žáby, která každého sleduje. Jenže jeho převlek je tak opravdový, že se mu začne i dvořit nějaký africký dudek. Chvílemi je to sranda, chvílemi nuda, ovšem ve výsledku se jedná o zajímavý animovaný film s neobvyklou animací. [554. hodnocení, 24. komentář, 76%] ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil náhodou a říkal jsem si, co je to za ptákovinu a po chvilce sledování si mě to získalo a přes jednoduchý přístup, velmi kouzelný film, který zaujme obrazem i zvukem. Příběh mě chytl a nemohl jsem se od filmu odtrhnout. Zůstal jsem mile překvapen, hodně povedený animák, který podrtí většinu animované USA produkce. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama