Reklama

Reklama

Zapruder Film of Kennedy Assassination

  • USA The Zapruder Film (více)

Obsahy(1)

Je 22. novembra 1963. O 12.30 prechádza texaským Dallasom v rámci kampane pred prezidentskými voľbami samotný prezident John F. Kennedy. Už o pár minút bude puškou Carcano M91/38 smrteľne ranený. Toto je autentický záber z onoho okamihu. (*CARNIFEX*)

Recenze (20)

Tsunami_X

všechny recenze uživatele

26 sekund které pohnuly Amerikou. Barevný záznam smrti prezidenta Kennedyho a jedno z nejznámějších, ne-li to nejznámější domácí video všech dob. Tady opravdu není co k hodnocení. Do toho NFR to asi patří, je to velký díl historie USA. ()

woody

všechny recenze uživatele

Americký prezident jede po Elm Street. Řidič zpomaluje v zatáčce. Úsmevy na všechny strany. Výstřely. Prezident má vystřelený mozek. Jacqueline leze na zadní kapotu. Bodyguard dobíhá a skáče na vůz, který odjíždí do nemocnice. ... A Abraham Zapruder se rázem stává nejslavnějším amatérským filmařem všech dob. Nejrozebranějších 26 sekund všech dob. Každá pikosekunda byla rozebrána do detailu a pečlivě popsána. A výsledek? Vždyť nikdo ani neví odkud se střílelo :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Proslulý záznam zastřelení Kennedyho při jeho průjezdu Dallasem. Ve své podstatě nehodnotitelné, ale co už. bez tohoto by nikdy nevznikl JFK, takže pro kinematografii jako takovou jde o plus, ehm, ehm. ()

dwi

všechny recenze uživatele

Autentický záznam atentátu na 35. amerického prezidenta. Kvalita obrazu odpovídá, že šlo o domácí nahrávku, která se přes noc nechtěně stala nejžádanějším amatérským videem. Co chce na tomhle někdo hvězdičkovat, nechápu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je 22. novembra 1963. O 12.30 prechádza texaským Dallasom v rámci kampane pred prezidentskými voľbami samotný prezident John F. Kennedy. Už o pár minút bude puškou Carcano M91/38 smrteľne ranený. Toto je autentický záber z onoho okamihu. Táto udalosť v nasledujúcich rokoch rozpúta vlnu mnoha otázok, na ktoré ľudia do dnes nepoznajú odpovede. Hodnotím z pohľadu "dôkazu". Nebyť tohto videa, len sťažka by do dnes existoval nejaký "hmatateľný" dôkaz, ktorý by mohol napomôcť pri vyšetrovaní tohto ohavného činu. Mimochodom, jeho vlastník samotný zachytený akt predal médiám za 25 000 dolárov. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 0/10 Efekty 2/10/// +J.F.K. ve své nejslavnější roli, událost která se zapsala do dějin -záznam bez zvuku, kvalita záznamu/// Jasně, težko hodnotitelné, přesto jsem to zkusil. Záznam jsem zhlédl několikrát po sobě a předemnou milióny jiných. Snad jen dodám, že pro mě osobně je škoda, že atentatník nebyl odhalen. Jestli vlastníte záznam se zvukem přidejte si k hodnocení 20%/// Celkem 64%/// ()

Zodd

všechny recenze uživatele

Videozáznam, který tehdy zachytil záběr na prostřelenou hlavu JFK. Možná to tehdy skončilo v jakýmsi filmovém trezoru kvůli historické hodnotě, nevím. Nechci o ní nějak pochybovat nebo si hrát na moralistu, ale za mě mimo stupnici. Aspoň píšu svůj názor, protože od toho tu ten profil de facto je. ()

Ajinka126

všechny recenze uživatele

Jak se dá něco takového vůbec hodnotit? Jak vůbec komentovat natočený konec jednoho velkého života. Historicky má nepřekonatelnou cenu. A já jsem nejednou sledovala osudových 6 vteřin a ptala jsem se sama sebe, co se dalo změnit,aby tato tragédie měla jiný konec. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Vražda v přímém přenosu, to už asi jen tak někdo nenatočí. Kolem JFK se objevuje tolik konspiračních teorií, že mě toto video nepřestává fascinovat. Po přečtení Dallasu 63 se v tom jen utvrzuji, takže u mě 89%. ()

MarekT

všechny recenze uživatele

Spolu s jednadvacátým červencem roku 1969 asi obecně nejznámější střípek z americké historie. Přesto si nemyslím, že by se zde dalo něco hodnotit... ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit. Na tento film čekala veřejnost 12 let. Po odvysílání byl veřejností vytvořen nátlak na obnovení vyšetřování atentátu na JFK. V roce 1976 tak vznikla komise HSCA. Další důležitá videa : Nix, Hughes, Muchmore a Tina Towner (+Babushka ?). To, že nebylo Zapruderovo celé video dlouho k vidění (až v roce 1969 u soudu v NO), vyvolává pochyby o jeho celistvosti a originalitě. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Co mám hodnotit na kratičkém snímku, který zdokumentoval zavraždění amerického prezidenta a ukázal, jak to vypadá, když vám hlavu prožene kulka? Hodnotím jen z úcty k JFK. ()

wosho

všechny recenze uživatele

Rvat sem todle, porno s Paris, nebo záznam z divadelního představení je krapek divné. Nejmenuje se to náhodou Československá filmová databáze? ()

1V4N

všechny recenze uživatele

26 sekundový záznam Abrahama Zaprudera z atentátu na Kennedyho. Dodnes existujú rôzne teórie a špekulácie o tom, koľko bolo strelcov a odkiaľ presne sa strielalo. Tá najpravdepodobnejšia je v podaní Colina McLarena, aj keď jedna vec mi tam akosi nesedí.. ()

Horal.P

všechny recenze uživatele

Nejznámější natočená vražda na světě. Díky tomuto záznamu přetrvávají pochybnosti, kdo skutečně v Dallasu střílel. Souhlasím, že toto nelze bodově hodnotit. ()

Reklama

Reklama