Reklama

Reklama

Harry Potter a Kámen mudrců

  • Velká Británie Harry Potter and the Philosopher's Stone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před deseti lety položili čarodějové Brumbál, Hagrid a McGonagallová na práh domu Vernona a Petunie Dursleyových miminko s jizvou na čele. Je to malý Harry Potter, syn Petuniiny zemřelé sestry. Dursleyovi se o něj sice starají, na rozdíl od vlastního syna Dudleyho mu však neprojevují příliš lásky. Když se blíží Harryho jedenácté narozeniny, zjistí ke svému překvapení, že dokáže mluvit s hadem. V den narozenin mu čaroděj Hagrid doručí dort a dopis. Harry se dozví, že jeho rodiče byli čarodějové a nezahynuli při obyčejné autonehodě, ale v boji se zlým Voldemortem. Jizvu na čele si odnesl z tohoto boje. Nyní má právo nastoupit do učení ve Škole kouzel a čar v Bradavicích. Hagrid mu pomůže nakoupit školní pomůcky, včetně kouzelnické hůlky, a potom ho pošle na nádraží, kde z tajného nástupiště 9 3/4 odjíždí expres do Bradavic. Ve vlaku se Harry skamarádí se sympatickou Hermionou a dobráckým Ronem. Společně se pak dostanou na prestižní kolej Nebelvíru. Díky mimořádnému talentu k létání se stane novým chytačem nebelvírského famfrpálového mužstva. Po zápasu čeká žáky Vánoční volno, kterého Harry, Ron a Hermiona využijí k pátrání po tajemství, které střeží v podzemí školy trojhlavý pes. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 218)

wendelin9 

všechny recenze uživatele

4* si podle mě tento snímek zaslouží díky dvoum faktům - za 1. nejvěrněji (ze všech zatím natočených filmů) zachycuje knižní předlohu; a za 2. obdivuhodné výkony tehdy ještě malých herců... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Skoro by se až zdálo, že se v roce 2001 s fantasy snímky roztrhl pytel. Po Pánovi prstenů, který bezesporu přinesl do filmu něco nového přišel i Harry Potter se stejnou myšlenkou. Fenomén prvního desetiletí jednadvacátého století se po téměř deseti letech dostal i ke mně a nemůžu říct, že by mě nebavil ... možná bych tomu klučinovi sundal ty brýle, jenomže to už by asi nebyl Harry Potter :-) ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

První díl Harryho Pottera na mě měl o hodně kladnější působení, než jsem viděl další díly. Je na filmu strašně moc znát, že Chris Columbus je mistrem v rodinných filmech a chybělo mi tam nějaké napětí, boje a celkově to působí strašně strojeně. I přes tyto mouchy jsem si malého Harryho oblíbil. Za mě 70% ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl dává promyšlenou vizuální podobu kouzelnickému brejlounkovi i celému prostředí, v kterém se série odehrává. Týmová práce, která staví na nadstandardní kvalitě propojení celku a detailů, dramatické i komediální složky, příběhu a postav. Plnohodnotné dětské drama o životních výzvách, osudovém nebezpečí, přátelství, odvaze a sebeobětování. Stejně jako knižní předloha nové měřítko tvorby pro děti. Bonusová * za propracovanou výpravu a hudbu, podporující všechny emoce. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Rozjezdová záležitost, kde se musíme seznámit s hlavními hrdiny a oblíbenými kratochvílemi v Bradavicích. Navíc se nám musí vydefinovat Dobro a Zlo a k němu přiřadit figurky na pomyslné šachovnici. To vše lze asi natočit i zábavněji, než se panu Columbovi povedlo. Takže mu za to napařím 60% a jdu na další díl. ()

Deyw odpad!

všechny recenze uživatele

viděl jsem v TV...po 10min sem to musel vypnout...panebože...nechápu to hodnocení...humus...ještě, že sem viděl jen tu chvilku...vidět všechny díly tak by jste mě našli v bohnicích jak se tam snažim lítat na koštěti a u toho řvu, že jsem harry potter...hrůza,děs a bída... ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Úžasný začiatok nádhernej časti môjho života. Na základnej škole som HP strašne žrala a film bol pre mňa niečo úžasné. Využila som každú chvíľu, ktorú som mohla stráviť s týmto jedinečným príbehom, všetky články v časopisoch boli moje, vlastnoručne nakreslený portrét Harryho mi visel na stene, do kina som šla s fazuľkami všetkých chutí.... Film splnil moje očakávania a moje fantázie som videla na veľkom plátne. Filmový Harry Potter je taký, akého som si ho predstavovala pri čítaní knihy, tvorcovia dokonale vystihli atmosféru tohto príbehu... a užívam si to dodnes :) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Dokonalý detský film pre 21. storočie. Nikdy nezabudnem, ako okúzlene som pozeral na tú rozprávkovú atmosféru. Dovtedy fenoménom Harry Potter nedotknutý, stal som sa v momente znovu dieťaťom. Obrovský hrad plný kúziel a tajomstiev, zasadený do rozprávkovej krajiny, oheň v starodávnych krboch a postele s nebesami, hostiny, sviece vznášajúce sa vo vzduchu a meniaci sa strop veľkej sály, premiestňujúce sa schodiská a pohyblivé postavy v obrazoch... och ach, stelesnený detský sen! ()

Columbus 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice slaba pohadka, ac plna technickych kouzel, absolutne bez kouzla. Dlouhe, nezazivne. Tohle nam sem nevozte. Jsme narod Sekoruv a Erbenuv.... i kdyz.... uz taky moc ne... ach jo. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Když dávám tomuto snímku 4 hvězdičky, tak mu ještě trochu přidávám. Film jsem viděl už dvakrát a proto mám možnost jej posoudit s jistým odstupem. Musím napsat, že co se týká děje, že to zase takový zázrak není. Často jsem postrádal logiku ve vývoji děje a s úsměvem jsem sledoval, že hrdinové mají hned na všechno recept. Každý problém byl vyřešen do minuty. Stále mám srovnání s naší Arabelou. Spojení dvou různých světů - pohádková říše - říše lidí. Je to poměrně nový film, takže mohu ocenit trikové efekty. Snímek je důkazem toho, že může být úspěšné něco, co je hojně propagováno. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Velmi efektní podíváná pro děti, to se musí nechat... Bohužel nebýt to adaptace "slavné knihy" (která je pochopitelně lepší než film) tak po tomto snímku neštěkne ani pes. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

...aneb jak lze převést knihu na plátno slovo od slova. Barevná a barvitá pohádka, která má potenciál uspokojit znalce i ignoranty předlohy. Místy poněkud strašidelná, ale to dnešní děti rády, hlavní představitelé jsou tu ještě roztomilí a Alan Rickman velice sexy. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Špilbergovec Williams vytváří tak podmanivou kakofonii zvuků, že čert vez mi tu jeho symbiózu s tím slavným židovským direktorem! Štěně Harry si tou hopsá po hradu bradavickém se svými kolegy, přičemž učivu se věnuje vpravdě pomálu - spíše mastí s Ronaldem partičku šachů nebo sám vymýšlí konspirační teorie, jež by nejvíce pošpinili čestného a nadmíru inteligentního Snapea. Dumbledore je prakticky k vidění pouze na výročních žranicích, McFlenegenová se ve své kočičí podobě prohání za hlodavci obývající sklepení a konečně ňouma Hagrid hraje mariáš o Švédského ostrokřídlého! 90% Celosvětový výdělek k 23. 2. 2014: $974,755,371, což je 7,8 násobek budgetu..........19. nejvýdělečnější snímek historie a zároveň 2. nejvýdělečnější film se série Harry Potter ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Věrná adaptace knihy a kouzelné ještě pohádkové dobrodružství které jsem četl pětkrá a viděl dvacetkrát a pořád mě to baví. Dokonalé a ještě jednou dokonalé. Naprosto senzační, úžasně kouzelné a ti nejlepší britští herci plus hlavní trojice v čele s Emmou Watson. 100%. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Reklama

Reklama