Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mel Coplin (Ben Stiller) se vydává hledat své biologické rodiče. Při pátrání po kořenech je doprovázen svou ženou a sexy adopční konzultantkou. Zatímco se potácí od jedné bláznivé situace ke druhé, zjišťuje, že ho půvabná konzultantka svádí - ale flirtuje s ní i jeho vlastní žena! Ve chvíli, kdy najdou Melovy volnomyšlenkářské rodiče, se celá situace naprosto vymkne kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jebal jak vystřižený - akorát, že neseznamuje snoubenku s rodiči, protože je teprve hledá a vězte, že fotr-chemik A.Alda je pěkný lotr.. Na dobu vzniku poměrně otevřená komedie o krizi identity a následném poznání, že některé kořeny je lepší nechat v zemi. Pár zábavných momentů (hašteření adoptivních rodičů, homocajt Jenkins), jinak spíše Russellovy problémy s jejich načasováním, konec šumící do ztracena a neodbytný pocit, že z tohoto flirtu mohlo být něco víc. Stiller s kalhotami vytaženými do výše podpaží vzbuzoval soucit.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jelikož ten snímeček vtipně glosoval a ironizoval americký život přítomný i minulý, byl pro mne velmi vítaným a vtipným spestřením pracovně-filmového odpoledne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herce tahle komedie nafasovala hodně solidní. To se jí nedá upřít. A zvláštní je na téhle komedii také to, že jak standardní americká komedie má, co se týče kvality, většinou sestupnou tendenci, tak tahle má naopak vzestupnou tendenci. Na začátku je to s ní hrozná nuda, ale jakmile se v půlce filmu objeví táta Alan Alda, nabývá dialogový humor na parádní kadenci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $14,702,438Tržby Celosvetovo $-║ take suche Martini bez ľadu, kde je zaujímavé obsadenie a tým všetko končí, film do stratena /40%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdybych mel film k necemu prirovnat, asi to bude Fotr je lotr. Tady to funguje na podobnym principu, akorat, ze Stiller nepoznava rodice snoubenky, ale svoje vlastni. No a aby to byla nejaka sranda, samozrejme nenatrefi na ty spravny hned na poprvy. Takze je to lehce roadmovie, Stiller s Arquette a Leoni jezdi od rodicu k rodicum a film se s pribejvajici stopazi stale vice a vice zamotava, az to vyvrcholi naprosto masakralnim zaverem, obsahujicim vyhulenyho Aldu, hromadu drog, dvojku teplejch poldu, normalni poldy a spoustu dalsich postav a hromadu omylu. Takze na jednu stranu film neni kdovijak perfektni komedie hned od zacatku, az s pribejvajici stopazi, ale ke konci se to rozjede fakt paradne, plus vtipna Leoni, civilne hrajici Stiller a zestarlej ale fajn Alda, takze ty 4* dam. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která mě nejvíce pobavila ve chvíli, kdy se na scéně objevil perfektní Alan Alda v roli Stillerova biologického otce - výrobce LSD. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller v další z mnoha rolí smolaře a nešiky tentokrát cestuje po USA a hledá svoje biologický rodiče a zažívá nejrůznější absurdní situace. Ale rozhodně to nestojí jenom na Stillerovi. Alan Alda, Lily Tomlin, Richard Jenkins a moh bych vyjmenovat v podstatě všechny herce, který všechny ty bizarní postavičky zahráli perfektně. Kromě trochu pomalejšího rozjezdu a nevýraznýho konce se tomu dá těžko něco vytknout. Překvapuje mě celkem nízký hodnocení. Mně se tahle komedie rozhodně líbila. Humor mi trochu připomínal filmy Woodyho Allena. 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád herca Bena Stillera. Zreje ako víno. Čím je starší, tým sa mi zdá byť lepší. V roku 1996, keď natočil film "Flirtovanie s katastrofou", to však ešte nebolo celkom košer. Komédia o tom ako sa snaží nájsť svojich biologických rodičov, pričom precestuje pol Ameriky a zažije množstvo nepredvídateľných situácií, ma moc nepobavila. Poslednú pol hodinku to trocha ožilo, keď sa na obrazovke začal objavovať Alan Alda. Rozhodne som však očakával od tohto titulu viacej. ** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Zdejší procenta přesně odpovídají tomuto filmu. Bena mám rád, ale zde to nebylo úplně ono. Možná to bude tím, že je to 20 let starý film, protože kdybych to viděl v té době jako dítě, možná bych si to oblíbil. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Takový ten žánrový průměr, v podstatě každý si v tehle komedii něco najde, ale jako celek je to nevyvážený film. Za mě 65% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Důmyslné provázání narativních linií a pro Russella již typické zobrazení tématu rodiny. Tentokrát však vtipně a sarkasticky - průměrná americká rodinka se vydává na road-trip přes státy hledat biologické kořeny svého otce. Vypointované situace a solidní humor napoprvé dokáží pobavit, ale je dost možné, že tato zručně odvedená komedie upadne do zapomnění ihned po závěrečných titulcích. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hlavně v první půlce je to jak filmy Woody Allena z dob, kdy byl vtipnej. Neurotický hlavní hrdina s neméně podivnou rodinou a ještě divnějšími postavičkami, které potkává cestou. Nechápu, proč to tu má tak málo procent, za mne je to výborná komedie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela zábavné a zvláštně jiskrné. Až u tohohle filmu mi došlo, že jsem vlastně snad ještě neviděl Stillera v (mně) sympatické roli. Tahle jeho role je až na pěst. Arquette ve zmijovce je boží, Leoni má tradičně neskutečnou jiskru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý je postavený na veľmi jednoduchej zápletke a ktorý sa snaží stavať všetky humorné scény na nedorozumeniach, ktoré postihnú hlavného hrdinu v podaní Bena Stillera pri hľadaní jeho biologických rodičov. Film má ako keby jasný smer, ktorým je konfrontovanie sa s minulosťou. Arquette, Leoni aj Stiller sú vo svojich úlohách veľmi presvedčivý, bohužiaľ im film nedovoľuje naplno rozvinúť ich charaktery. Nedáva im dostatočný priestor na správne uchopenie charakterov a tým pádom postrádajú hĺbku. Sú tam vlastne len preto aby slúžili vtipom, ktoré ale práve kvôli tej absencií hlbších charakterov postrádajú zábavnosť. Na druhú stranu je to ale veľmi milý film, ktorý síce nemá posolstvo ale nenudí práve vďaka rôznorodým postavičkám. Určite sa nejedná o nejaký pamätný film, dokonca je to jeden z tých filmov na ktoré veľmi rýchlo zabudnem, ale nenudil som sa a vidieť Jenkinsa a Brolina ako dvojicu homosexuálov, je tiež jav, ktorý asi už vo filme pekne dlho neuvidím. Inak sa jedná o čistý priemer. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Ben Stiller opět boduje svou, už jsem přesvědčen, že neúmyslnou, nešikovností před kamerou, která funguje jako výborný hromosvod na stres a dokáže vás rozesmát. Navíc netlačí na pilu, což platí i pro Davida O. Russella. Jediným mínusem tak zůstává scénář, který postrádá výraznější nápad a jede s až příliš evidentní myšlenkou do cíle. Jednotlivé situace tak často působí jako levobočky pro pobavení. Jasně, jde o komedii a koho to zajímá? Ale vedle Malé Miss Sunshine se tenhle snímek musí v tomto ohledu hodně krčit. Jo, a potěšila mě Patricia Arquette, která sehrála roli nechtěné svůdkyně naprosto dokonale. Tři a půl. [červen 2009] ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Byť nedostal mnoho prostoru, absolutně nejlepší na této komedii je Alan Alda, který srší vtipem a podává naprosto přirozený výkon. Ostatní v čele s bláznivým Stillerem se mu nedokážou vyrovnat. Film trpí nevyrovnaným scénářem a překombinovaným závěrem. Komedie je to navíc dost řídká na vtip, nečekejte, že se budete za břicho popadat – spíš se občas uchechtnete. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Americká situačno-bláznivá komédia v štýle starších francúzskych komédií. Čo na ňom oceňujem ešte viac, je to, že popri prvoplánovej zábave núti diváka sa zamyslieť aj sám nad sebou. Lebo takéto zrkadlo zamrazí ešte viac. ()

Reklama

Reklama