Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S. J. Parker uzavřela se svým kamarádem kuriózní sázku. Když nenajdou do svých třiceti let toho správného partnera, skočí spolu z Brooklynského mostu... Joe a Lucy jsou nejen spolubydlící, ale i nejlepší přátelé. On je malíř, beznadějně zamilovaný do krásné sousedky Jane. Ona je terapeutka, která zase trpí beznadějným vztahem k svému příteli Dickovi. Joe a Lucy sa rozhodnou, že jestli do měsíce aspoň jeden z nich nebude schopný vytvořit stabilní vztah, spáchají společně sebevraždu skokem z brooklynského mostu. Sousedka Jane přichází na Joeovu vernisáž obrazů a on nasbírá odvahu oslovit ji. Ani střetnutí Lucy s Bwickem, výstředním milionářem, nedopadne podle jejich očekávaní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nebýt Sarah Jessicy Parkerové a Bena Stillera, kteří jsou docela legrační, byla by to jedna z těch rozvleklých, nezáživných a rádoby intelektuálních komedií, které si říkají "nezávislé" a snaží se přinést na plátno postavy, které by rozšířily armádu neurotiků z Manhattanu v podání Woodyho Allena. Takových už jsem viděl celou řadu a ani tahle ničím zvláštním nevyniká. Prostě průměr. 50% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No co s tímhle filmem? máme tu nezáživnou konverzační komedii která se potácí na křehkém molu jež ji odděluje od hladiny vody do který kdyby spadla, kledne na dno a neštěkne po ní ani pes. Váhám mezi jednou a dvěma hvězdičkama, protože si nepamatuju že bych se u filmu zasmál nebo alespoň pohnul koutkem rtů abych to mohl za smích dejmetomu pokládat. Herec a režisér v jedné osobě Eric Schaeffer chtěl patrně využít vlny romatických komedií která zaplavila devadesátá léta, ale jak po režijní tak po herecké stránce vyhořel. Nepomohlo mu ani pár dobrovolných hasičů typu Bena Stillera či v hlavní roli uváděné Sarah Jesici Parkerové. Zkrátka ani romantika a ani zábava. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevím, co si o tomto romantickém filmu myslet. Chvílemi je nezáživný a velice průměrný, zatímco jindy je skoro až geniální. Samozřejmě je třeba si na rovinu říci, že to, co tenhle film dělá zajímavým a atraktivním není ani tak příběh, jako spíše naprosto perfektní herecký výkon Sarah Jessicy Parker, které to zde nesmírně sluší a být jejím spolubydlícím, tak bych ji asi jen jako kamarádku brát nemohl. A pak je tu samozřejmě Ben Stiller, který dostal možnost se v tomto filmu perfektně vyřádit a tu možnost využil do sytosti. Mně tenhle film přišel docela kouzelný a hlavně velice atypický, protože tohle rozhodně není ten druh romantické komedie, kterých se točí mnoho, tenhle film vybočuje z řady a právě takové filmy, které se snaží se odlišit od jim podobných filmů mám velice rád. Kdybych řekl, že tenhle film jsem si neužil, tak bych zřejmě lhal, ale stejně tak bych lhal i kdybych řekl, že jsem se u toho vůbec nenudil, protože některé dialogy jsou opravdu docela nezáživné. Ale jinak mě tento příběh z Manhattanu zaujal a já teď absolutně nevím, jak hodnotit, protože to je přesně mezi třema a čtyřma hvězdama. Vidím to tedy na 70% a asi nakonec zůstanu u těch tří hvězd, protože hlavní mužský hrdina mi byl velice nesympatický a některé pasáže filmu byly nudné, takže s příhlednutím k těmto faktům volím tři hvězdy. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film vcelku ráda, je to takovej kouzelně praštěnej příběh s vcelku příjemnýma postavama (hlavně umělec Bena Stillera byl neodolatelnej:). ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Lucy (Sarah Jessica Parker) a Joe (Eric Schaeffer) uzatvorili dohodu, že ak do dňa, kedy Lucy oslávi tridsiatku, nebudú mať stálych partnerov, skočia spolu z Brooklynského mosta. Jednoduchá zápletka jednoduchého príbehu jednoduchého filmu z roku 1996 je typickým zástupcom romantických komédií končiacich sa predvídateľným happy endom. Zapodievať sa snímkou bližšie a "rozpitvávať" jej príbeh nemá veľký zmysel, keďže prvá veta dokonale vystihuje celý dej, ktorého vyvrcholenie si možno ľahko domyslieť. Na diváka v prípade počinu, ktorý Eric Schaeffer, inak pravdepodobne jedna z najmenej výrazných tvárí histórie svetovej kinematografie, aj režíroval, nečaká žiadne výrazné prekvapenie. Romantika a humor. Nič viac. Respektíve "humor". Ale to závisí od toho, kto má aké vysoké (či skôr nízke) nároky. Herecky obstojné predovšetkým zo strany Sarah Jessicy Parker a celkom aj Bena Stillera. Na Elle Macpherson sa zase z princípu dobre pozerá. Ako zaujímavosť možno uviesť, že v jednej zo svojich prvých rolí tu vystupuje mladá Scarlett JohanssonIf Lucy Fell je klasickým príkladom what you see is what you get romantických komédií. Do maximálnej možnej miery ide o oddychovú záležitosť, ktorá však prekvapivo neurazí. Priemerný počin navyše dokáže osloviť skvelým alternatívnym rockovým soundtrackom v podaní skupiny Marry Me Jane, ktorý dokonale pasuje k newyorskej výprave, z ktorej doslova srší atmosféra deväťdesiatych rokov v tom najautentickejšom podaní. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Nakonec s bídou 3. Jako mnoho dalších romantických komedií, v úvodní třetině výborné dialogy při špičkování správně trhlé ústřední dvojice. Pak už děj klopotně spěje do předpokládaného přeslazeného závěru, což má zřejmě vyvážit přehnaně excentrická postava B. Stillera (nezdařilo se). ()

Vlad odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film som musel pozerat proti svojej voli a bolo to horsie ako mucenie. Tupe, ploche, trapne, neromanticke, ubohe... ()

Reklama

Reklama