Reklama

Reklama

Recenze (4)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Byť zápletka s pomstou je sympatická, průběh filmu pak spíš nevýrazný. Ale určitě plus za dobrý casting a prostředí aljašského městečka. Poutá postava nerudnýho antihrdiny i blonďatý sráč záporák. Finální zúčtovaní jsem doufal údernější. A ano, "the most bourbon-filled movie I've ever seen." ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vic je bývalý polda, kterého právě pustili z vězení a on se rozhodl pomstít mafiánovi, který mu nechal zabít rodinu a nyní si v klidu žije pod jiným jménem na Aljašce. Musím říct, že největší síla tohoto noiru spočívá právě v nádherných exteriérech aljašského přístavního maloměsta a okolní přírody. Jinak se jedná o takový lepší průměr. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Pulpová chuťovka. Tour de force z Frisca na Aljašku. Priamočiara noirová cesta pomsty, kde nie je jedna scéna navyše. Ex-poliš vychádza po 3 rokoch z basy a jeho prvé kroky vedú do záložne, kde si zaobstará zbraň. Pre fanúšikov Ačkovej klasiky The Big Heat (1953) priam povinnosť. Režírujúci herec Mark „I Never Forget“ Stevens prináša celú plejádu mikro-momentov, ktoré si užijú milovníci brakového noiru: blikajúci neón, cigaretový dym víriaci pri lampe, zostrelenie klobúka namiesto hlavy, mávnutie ako signál barmanovi k trojitému burbónu a drsné hlášky: „Je iba jeden dôvod, prečo ešte stojíš na nohách. Jeho chcem viac!“. Naposledy som si práve takto užil Red Light (1949). ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Uplne bezvadnej b-noir (nebo chete-li pulp noir) s mym oblibenym Markem Stevensem. Zaujala tez zajimava Joan Vohs a blondatej megapadouch Skip Homeier. 4+ ()

Reklama

Reklama