Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy populární autobiografie Jerryho Stahla, autora seriálů Alf a Měsíční svit, byla natočena černá komedie o vzestupech a pádech tohoto televizního scenáristy. Slavného spisovatele si zahrál Ben Stiller (Fotr je lotr), jeho bývalou manželku Elizabeth Hurley (Smlouva s ďáblem) a Kitty - ženu, se kterou chce Jerry sdílet svůj budoucí život - ztvárnila Maria Bello (Divoké kočky).

Jerry potkává Kitty na léčení v Phoenixu. Snad jejich podobná minulost a vzajemná fyzická přitažlivost vedou k jejich sblížení. Jeho život je jako otevřená kniha, s kapitolami o manželství z rozumu, vzestupu jeho kariéry, narození dítěte a všem, co ovlivnilo vzrůstající stereotyp... a nakonec i podlehnutí heroinu. (lukas17)

(více)

Recenze (35)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych byl sjetej“ Ben Stiller si píchá heroin, píchá krásné herečky a krade drogy Owenu Wilsonovi. Ben Stiller je výborný komik, ale dělá mu problém přeladit se do vážnější role. Jeho těkaní mezi nadopovaným srandistou a nudnou troskou ústí v matný, hlavně však zcela nevtipný výkon. V této bezzubé satirce abyste nějaký vtip lupou hledali. Autor Měsíčního svitu za měsíc vydělal 5 tisíc dolarů, 6 utratil za drogy, pod jejichž vlivem napsal nejlepší věci. No a co. Cybil Shepherd byla taky narkomanka (což je navíc podáno velice opatrně a velice nenápadně). No a co. Je to ten typ malého filmu, který své tvůrce umělecky naplní, posbírá pár cen na provinčních festivalech a tiše zmizí v propadlišti dějin. Nechť. 50% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jem rád, že v té záplavě čtyř- či pětihvězdičkových hodnocení má někdo (Jalu) stejný názor jako já. Film mě dost (slabý výraz) zklamal, nenašel jsem na něm nic přínosného ani zajímavého. Bohužel... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici komedie-drama se skvelym Stillerem, ktery tentokrat nehraje jak je zvykem to co vzdy, ale hraje spisovatele co bere drogy. Prekvapive i v ne zas tak komedialni roli je super. Film ma fajn hudbu i herecke vykony a je podle skutecnyho pribehu Jerryho Stahla, podle jehoz knihy a s jeho scenarem je tento film natoceny. Treba s takovym Requiem za sen se tohle neda srovnavat, ne proto ze by to bylo horsi, ale je to proste jinej typ filmu a oproti Requiem to ma dost optimistickej konec. Je to neco mezi 4 a 5*, ale nebojim se dat 5, protoze to je rozhodne jeden z nejlepsich filmu se Stillerem. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde valná část filmů s Benem Stillerem jaksi mimo můj "žánrový záběr", tak si tohoto týpka/herce považuji. Civilní a nepřehrávající herecké kreace, schopnost dobře se zhostit (vážné i komediální) role, "ksichty", které i mně rozesmějí - to jen drobný výčet toho, proč si tohoto freaka vážím. Ve snímku NIKDY NEKONČÍCÍ PŮLNOC se Ben Stiller opět "předvádí" jako vynikající herec. A jsem rád, že nejen on. Realisticky vyznívající snímek, který svět a jednotlivé postavy nedělí na bílé (jen a za všech okolností dobré) a černé (póvl a děs). To vše navíc dobře zahrané, sestříhané, s dobrou hudební linkou atd. Shrnuto a podtrženo: Velmi dobrý film o drogové závislosti a jejích dopadech. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Do teď jsem vůbec nevěděl, že nějakej Jerry Stahl existuje. Upřímně řečeno nevidim důvod, proč zrovna o něm by se měl točit film. Že napsal scénáře k několika epizodám nějakejch stupidních seriálů a pak vyměnil psací stroj za injekční stříkačku? Takovejch neúspěšnejch scénáristů budou asi mraky... Na film jsem se podíval, protože mam rád Bena Stillera a Janeane Garofalo. Ben Stiller nezklamal, Janeane Garofalo se tam objeví asi na 3 minuty... Jinak film se dá shrnout asi takhle: Ben Stiller pořád s někym šuká a mezi tim si občas šlehne na hajzlu, dělá u toho strašný xichty a pak blábolí nějaký nesmysly. Občas má nějaký halucinace a pomalu se z něj stává troska. No prostě úžasnej námět na životopisný drama. Ale vzhledem k tomu, že bez závěrečnejch titulků má film asi 70 minut, tak se to dá vydržet do konce. Za zmínku stojí ještě celkem dobrej soundtrack (Prodigy, BT, Moby). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaný výkon Bena Stillera, v tomhle filmu se fakt vytáhnul a ukázal, že dokáže zahrát opravdu skvěle i v něčem jiným než jsou romantický komedie. V podstatě celej film táhne jenom on a i tak to absolutně nenudí, spíš naopak. Je to skvěle zpracovaný a natočený, možná to mohlo být trošku delší a líp ukončený, tohle bylo tak trošku neukončený, přesto se to řadí k tomu nejlepšímu kde Ben Stiller hrál ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Absolutní souhlas s JaLu navís se nemohu tak nějak ubránit dojmu z nelogického sestříhání filmu... Nevím proč, ale ten TV spot na konci kdyby byl na začátku by asi byl logičtější, ale film logický jako takový není, tak jaký saky paky s jeho vylepšením... ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

V téhle stillerovce o drogové závislosti je humoru poskrovnu - a když, tak nahořko. Film se místy bere až moc vážně, ale alespoň máme tu možnost ocenit Benův nekomediální talent a vidět ho v jiné než neurotické roli. Ale opět hraje Žida, to zas jo. A fanoušci TRAINSPOTTINGU budou hodně zklamaní. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jinak čistokrevně komediální herec si svátečně střihnul také trochu vážnější roli a zdaleka to nebyla taková tragédie jak by se mohlo zdát. Bohužel ani jeho snaha nezachránila tento projekt od průměru. Herecky exceluje i Elizabeth Hurley a Maria Bello, avšak scénář je nezáživný, režie naprosto odtažitá, forma ryze televizní. A tak nám nezbývá než 88 minut koukat na hodinky kdy že už bude konec. Občas se člověku při jehlách lehce zvedne žaludek, někdy se zasměje nahořklým vtipům (kterých je bohužel velmi málo) a zbytek se tak nějak pronudí. Jestli toto měla být variace na mnoho lepších drogových filmů, nepovedla se. Škoda, Stiller za to tentokrát nemůže. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Film naozaj nie je žiadny zázrak a neprináša nič nové, ale zase ma veľmi príjemne prekvapil Ben Stiller vo vážnej roli. Feťáka zahral výborne, až bolo v niektorých chvíľach zle na jeho stav pozerať. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být klidně o alkoholikovi a výsledek by byl stejný. Tím chci říct, že hlavní tématem nejsou drogy jako takové, ale závislost a její důsledky. Ben Stiller na mě udělal opravdu dojem. Je vidět, že dokáže být dobrý vážný herec. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda označení drama je úplně přesné. Zdá se mi, že humor je nedílnou součástí filmu, i když výsledek vzhledem k tématu samozřejmě nemůže být tak vtipný jako většina snímků se Stillerem a Wilsonem. Ale nečekejte ani žádný druhý Trainspotting, tohle je přece jen zfilmovaný příběh skutečného člověka (se kterým se Stiller mimochodem dobře zná). ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to kvůli mé oblíbené dvojici Stiller a Wilson. Nakonec z toho vzešlo docela zajímavé drama o feťácích. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller ako milovník Marie Ballo a aj Liz Hurley? Tak to naozaj len vo filme. To s tým feťákom by som mu uveril skôr. Ale zahrané dobre. Najlepšie bolo ako sa v drogovom ošiali hádzali o plexisklo mrakodrapu niekde na 50. poschodí, to mi celkom tuhlo v žilách. Ale inak je to len o tom, že Ben šuká a fetuje a potom fetuje a šuká. To mi je už resumé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jména kamarádské herecké dvojice Stiller - Wilson evokují komedii. Na to zapomeňte. O komedii nejde v žádném případě. Možná naštěstí. Životopisné drama dalšího z mnoha narkomanů sice neoplývá nijak uchvacující originalitou a já sám u toho filmu vždycky přemýšlím, nakolik je to opravdu životopisné a nakolik fiktivně vymyšlené. Přesto si mě ten film získal. Snad pro naprosto netypickou roli Bena Stillera, který si s hroutícím se narkomanem opravdu vyhrál, jde vidět, že se snažil (a několikrát to i herecky přehnal). Snad pro skvělou příběhovou linii s Marií Bello, která je (ta linie) opravdu skvěle napsaná a odehraná a která (Maria Bello) je v ní neskutečně krásná a živočišná. Snad pro Elizabeth Hurley, která snad celý film absolvovala bez podprsenky. Snad pro to, že mi tento film pokaždé ukáže, že i tuctové, obyčejné a svým způsobem průměrné věci mohou být skvělé a člověk si s nimi může užít hodně zábavy. Mám ten film prostě rád. ()

Reklama

Reklama