Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy populární autobiografie Jerryho Stahla, autora seriálů Alf a Měsíční svit, byla natočena černá komedie o vzestupech a pádech tohoto televizního scenáristy. Slavného spisovatele si zahrál Ben Stiller (Fotr je lotr), jeho bývalou manželku Elizabeth Hurley (Smlouva s ďáblem) a Kitty - ženu, se kterou chce Jerry sdílet svůj budoucí život - ztvárnila Maria Bello (Divoké kočky).

Jerry potkává Kitty na léčení v Phoenixu. Snad jejich podobná minulost a vzajemná fyzická přitažlivost vedou k jejich sblížení. Jeho život je jako otevřená kniha, s kapitolami o manželství z rozumu, vzestupu jeho kariéry, narození dítěte a všem, co ovlivnilo vzrůstající stereotyp... a nakonec i podlehnutí heroinu. (lukas17)

(více)

Recenze (35)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaný výkon Bena Stillera, v tomhle filmu se fakt vytáhnul a ukázal, že dokáže zahrát opravdu skvěle i v něčem jiným než jsou romantický komedie. V podstatě celej film táhne jenom on a i tak to absolutně nenudí, spíš naopak. Je to skvěle zpracovaný a natočený, možná to mohlo být trošku delší a líp ukončený, tohle bylo tak trošku neukončený, přesto se to řadí k tomu nejlepšímu kde Ben Stiller hrál ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Bena ¨Stillera nemám rád ani jako komika, natož když se pokouší o vážnou roli (čestnou výjimkou je Rabín, kněz a krásná blondýna). Jeho výkon v tomto filmu bych si troufl označit za vůbec nejslabší. Zatímco v různých fekálních zhovadilostech se jen tak neškodně pitvoří. tady zaznamenáváme snahu o tzv. velké herectví, což samozřejmě končí fiaskem. Scénář a reřie rovněž bez chuti a zápachu. Elizabeth Hurleyové to samozřejmě sluší. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde valná část filmů s Benem Stillerem jaksi mimo můj "žánrový záběr", tak si tohoto týpka/herce považuji. Civilní a nepřehrávající herecké kreace, schopnost dobře se zhostit (vážné i komediální) role, "ksichty", které i mně rozesmějí - to jen drobný výčet toho, proč si tohoto freaka vážím. Ve snímku NIKDY NEKONČÍCÍ PŮLNOC se Ben Stiller opět "předvádí" jako vynikající herec. A jsem rád, že nejen on. Realisticky vyznívající snímek, který svět a jednotlivé postavy nedělí na bílé (jen a za všech okolností dobré) a černé (póvl a děs). To vše navíc dobře zahrané, sestříhané, s dobrou hudební linkou atd. Shrnuto a podtrženo: Velmi dobrý film o drogové závislosti a jejích dopadech. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda označení drama je úplně přesné. Zdá se mi, že humor je nedílnou součástí filmu, i když výsledek vzhledem k tématu samozřejmě nemůže být tak vtipný jako většina snímků se Stillerem a Wilsonem. Ale nečekejte ani žádný druhý Trainspotting, tohle je přece jen zfilmovaný příběh skutečného člověka (se kterým se Stiller mimochodem dobře zná). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ben Stiller jako Jerry Stahl, autor několika populárních dílů seriálů Alf a Měsíční svit, stejně jako mnoha jiných celebrit, bojuje s celoživotní závislostí na drogách, sexu a slávě... Tak já nevím - jako komedie se to moc netvářilo, na vážnější film tu zase vadil Ben Stiller v hlavní roli. Možná i tím, že jsem nedávno viděl žánrově podobně laděný Muž na Měsící (komedie, drama, životopisný), tak mne Půlnoc nikdy nekončí nikterak neoslovila, ba naopak docela i zklamala. U pár scén jsem se trochu pousmál (třeba jak Ben Stiller pomáhá svému kámošovi hledat drogy, které mu pár hodin před tím šlohnul), ale to celý film nevytrhne. Potěšil snad jen Peter Greene, ve své obvyklé roli darebáka... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ben Stiller (Jerry) a Owen Wilson (Nicky) sa stretli už vo filme Cable Guy (1996). (ČSFD)
  • Tvůrci měli původně v plánu natočit pokračování, ale i když byl výkon Bena Stillera chválen, snímek byl propadák, tak od svého záměru upustili. (Terva)
  • Skupina Morcheeba složila speciálně pro film skladbu "Blindfold". Ta nakonec ve filmu nezazněla. (Fenk)

Reklama

Reklama