Reklama

Reklama

Tví přátelé a sousedé

  • Česko Přátelé & sousedé (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozverná komedie, kde každý spí s každým. Jerry je učitel divadelní techniky, který se zapletl do románku s Mary - ženou svého nejlepšího přítele. To ale netuší, jakou lavinu tím odstartuje. Následuje spád událostí, které ovlivní nejen jejich vlastní životy s jejich partnery Terri a Bary, ale i osudy jejich známých i neznámých. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

knotie 

všechny recenze uživatele

Neil LaBute ma tendenciu mlatit svoje publikum po hlave so svojimi moralnymi presvedceniami. Ano, chapem - ludia su sebecki, neschopni milovat nikoho, iba seba a svoj uspech, su hnani primarnymi sexualnymi pudmi a zivot je len retaz povrchnych priatelstiev a sexualnych stretnuti. Ten, kto nie je drsny a suciti s ostatnymi je slaboch a zivotom prejde otlceny a nestastny. LaBute, ktory ma korene v divadle pise svoje filmy skor ako divadelne hry, preto su idealnym forom pre skvele herecke vykony (napriklad jeho oblubeny Aaron Eckhart, vzdy vynikajuca Catherine Keener). A aj ked su LaBute-ove filmy premoralizovane a cynicke, da sa na ne pozerat nie ako na "skutocnost" ale skor ako na studiu postav na temu medziludskych vztahov. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Povrchní a s narůstající stopáží stále nudnější. Marná snaha o humor za každou cenu (ten funguje opravdu zřídkakdy), marná snaha zaujmout rádobyotevřeností, která se navenek projevuje hlavně vysokou koncentrací verbálních vulgarismů. Ne že bych proti nim něco měl - tedy pokud nepůsobí samoúčelně, jako je tomu v případě tohoto filmu. Možná není fér poměřovat režiséra s jeho podstatně geniálnějším kolegou Ingmarem Bergmanem, ale tady se to přímo nabízí: Slavný Švéd dokázal s pomocí minima prostředků jít ve zkoumání sexuality do mnohonásobně větší hloubky, ať už v komediích (Úsměvy letní noci) nebo v psychologických dramatech (Mlčení, Persona). Škoda, že Neil LaBute nevyužil možnost zvýraznit téma, které se doslova vnucovalo: Ukázat, že více či méně úspěšně zakrývané mindráky a většinou už ani nezakrývaná sebestřednost protagonistů mají svoje kořeny v jedné z odvrácených stránek života ve svobodné společnosti západního typu - kterou je u ne zrovna zanedbatelné části populace stres z pocitu permanentního žití pod Damoklovým mečem hrozby neúspěchu -, a jak se tohle všechno projevuje v soutěživosti a neustálém (sebe)ujišťování o vlastních schopnostech, přičemž zde hlavní postavy nakonec víc soutěží než souloží. Vždyť i při těch občasných sexuálních hrátkách je pro ně koncentrace na dosažení co nejlepšího výkonu důležitější než obyčejné potěšení nebo dokonce přirozená radost ze souložení. ()

Reklama

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Náhodou příjemnej snímek, velice mi sedlo civilní herectví všech zúčastněných a že film byl takovej reálnej, aspoň mně to přišlo dost ze života. Třeba když muž ženě oznámil, že ví, že ví o její nevěře, žena nechytila nějakej pitomej deklamující hysterák, ale hezky potichu se rozplakala, tak jak by ste to udělali taky. Snad první film, kde mi Ben Stiller téměř nevadil a přišlo mi, že opravdu dokázal hrát. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Určitě to není film pro každýho, rozhodně ne pro toho, kdo hledá akci. Každopádně skvělé dialogy, které se točí prakticky pořád kolem jednoho a téhož, ale rozhodně nenudí. Ne-umění komunikace a vést rozhovory, nebo vést velmi špatné rozhovory, které střídá trapné ticho během času, kdy se snaží muž dostat ženu do postele; naopak důsledky přehršle špatné anebo vůbec nechtěné komunikace na vztah a vzájemné soužití. Herecky velmi zdařilé a uvěřitelné, film rozhodně není nijak agresivní ani nevnucuje prvoplánově trapné humory... ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo rčení o kameni a cihle.. No, docela dost. Nechci zabředávat, jen musím poznamenat, jak moc mě překvapila Nastassja Kinski – nikdy bych si ji nedokázala představit v roli sympatické lesbické blbky, to je jedna věc. A druhá? Máme jednu společnou věc – debilní otázky. Ale jinak si myslím, že takhle to fakt nefunguje. Ne takhle hustě, existujou přece pravidla. Sakra. Ale nechci zabředávat. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama