Reklama

Reklama

Sám doma

  • USA Home Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když McCallisterovi odjíždějí na dovolenou, nechají doma jen jedinou věc - a to je Kevin, jejich osmiletý syn. A když se dva nešikovní lupiči pokouší dostat do domu, Kevin musí úplně sám bránit svůj domov a přelstít lupiče ve válce, kterou vede jediným způsobem, který zná... (Bonton Home Video)

Recenze (1 226)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dobrá nenáročná zábava. Může vám připadat trochu naivní, plná logických chyb (což taky je), ale podle mě si nehraje na nic víc a já osobně se při ní zasměju. Lety prověřená vánoční klasika :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dnes už po zásluze stálice zlatého fondu rodinných komedií. Snesitelné pro dospělé, neuvěřitelná kůlna pro mladší publikum, prostě příklad toho jak se to povede jen jednou za dlouhý čas. A unikátní práci Johna Williamse asi není třeba připomínat. Zpětně se můžeme asi jen pozastavit nad dalším zmařeným osudem dětské hvězdy, ale to k tomuhle sluníčkovému filmečku nepatří;) 80% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, uvědomil jsem si, že už jsem se takhle dlouho nezasmál a obdivoval film, který obsahuje skvělé nápady a gagy. Stejné pocity mám po shlédnutí druhém, třetím, čtvrtém, pátém, šestém, sedmém.......... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem snímek viděl poprvé v kině v Paláci kultury oslovoli mě to hlavně vánoční atmosférou, místy jsem se nad prckovou obranou bavil,ale celkově jsem nezměrně přál vítěství zlodějům . Tenhle film hodnotí člověk asi jinak když ho vidí sám doma a nebo v Paláci kultury. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších, jestli vůbec nejpovedenější rodinný film, který jsem jako malý miloval a i dnes mi dokáže navodit příjemnou vánoční atmosféru. Macaulay Culkin byl tenkrát malý, roztomilý a hlavně ještě ne bohatý a tak se bylo čím bavit. Krom toho zde hraje, i když krátkou chvíli, můj oblíbený John Candy a tak není co řešit. Kdykoliv v televizi dávají Sám doma, můj čas a oko padne na něj a nemůžu se vždycky dočkat na tu chvíli až si budou po baráku rozdávat ty pizzy, chvíli na to odjedou a on zůstane v celém domu sám. Nádhera. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $285,761,243Tržby Celosvetovo $478,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,265,616Tržby za predaj DVD v USA $67,867,689 ║ Taká Vianočná klasika ako nič iné, aj keď dá sa povedať, že u tohto filmu prišlo z mojej strany na ráznu prejedenosť. Aspoň na 10rokov by to nemali dávať v TV, lebo dávať to každé Vianoce dookola je už trošku moc a preto sa pre mňa tento film stal takým Vianočným postrachom. /100%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nevim co na tom filmu vidim. Pokaždý co ho vidim tomu klučinoj fandim. Přeju těm zlodějům to samé a pořád se na to dá dívat i po letech :) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

I kdyz Macaulay Culkin je pro me jen obycejny rozmazleny americky spratek, film samotny je opravdu vybornym sledem casto genialne vychytanych pasti na zlodeje. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::: Panebože co k tomuto filmu říci ? Asi jen to, že dnes už je to kultovní komedie, kterou zná každý. Culkin byl prostě zázračné dítě. Co se s ním ale děje dnes, to neví nikdo . . . :::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Home Alone Main Title (Somewhere In My Memory) [4:53] ,2. Holiday Flight [0:58] ,3. The House [2:27] ,4. Star of Bethlehem [2:51] ,5. Man of the House [4:32] ,6. White Christmas - The Drifters [2:40] ,7. Scammed by a Kindergartner [3:55] ,8. Please Come Home For Christmas - Southside Johnny [2:40] ,9. Follow That Kid! [2:01] ,10. Making the Plane [0:52] ,11. O Holy Night [2:47] ,12. Carol of the Bells [1:25] ,13. Star of Bethlehem [2:58] ,14. Setting the Trap [2:16] ,15. Somewhere In My Memory [1:04] ,16. The Attack on the House [6:53] ,17. Mom Returns and Finale [4:19] ,18. Have Yourself a Merry Little Christmas - Mel Torme [3:04] ,19. We Wish You a Merry Christmas/End Title [4:15], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale vylízal sa z toho. Za takých šesť, sedem týždňov. Dokonca začal znovu rozprávať.“ Ako jasné, je tam plno momentov, pri ktorých si trieskate hlavu a vravíte si, aké jednoduché bolo tomu všetkému predísť, ale proste hlavným hrdinom je 8-ročný chlapec. Ja som každopádne nikdy nepochopil (ani v dvojke), ako si niekto hlasy z televízora môže pomýliť s reálnymi hlasmi. Spolu s dvojkou, Perinbabou, Mrázikom a griswoldovskými Vianočnými prázdninami, najultimátnejší vianočný film na svete. Môžete ho pozerať dvakrát do roka: na Vianoce vás naočkuje (ak ju ešte nemáte) správnou zimnou náladou (rozprávková výprava tichej zasneženej uličky, do chladnej noci svieti vianočná výzdoba, jedinečná hudba Johna Williamsa, kostolný chorál) a cez leto vás schladí a vráti vás v čase do doby, kedy svetu vládli ticho a pokoj. Chris Columbus režíruje jedna radosť a ak môžeme niečoho ľutovať, snáď len toho, že rolu Daniela Sterna odmietol tvorcami pôvodne zamýšľaný Robert De Niro, čím by dosiahla kombinácia s jedovitým Joeom Pescim (Mafiáni) maximálnu brutalitu. I bez toho sa však jedná o stopercentnú vianočnú rodinnú komédiu s diabolskými akčnými komiksovými scénami, výborným hereckým obsadením (Culkin, Heard, Candy) a s vynikajúcimi dialógmi. Keď som bol malý, samozrejme bola absolútnou bombou hlavne druhá polovica na tému home invasion, ale čím som starší, tým si viac vychutnávam aj prvú. Famózne hlášky a dialógy ("Povedz dobrú noc, Kevin." - "Dobrú noc, Kevin."). Kultový film. "Jasné, že môžeš spať spolu so mnou. Ale len cez moju mŕtvolu."). Inak, sranda je, že to každý pozná aké "ten film, v ktorom chalan bráni svoj dom pred dvojicou lupičov", ale v skutočnosti samotnému dobíjaniu patrí až finále, povedzme cca 20 minút čistého času. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zivotni role Macaulay Culkina, jedna z mejch nejoblibenejsich rodinnejch komedii a film, bez kteryho by to nebyly ty pravy vanoce a kterej se nikdy neomrzi. Tady nema asi cenu nic moc psat, tenhle film musel snad videt kazdej, takze jen zminim, ze ackoliv na pasti dojde az v zaverecny pulhodince a z filmu si clovek pamatuje hlavne je, i dej predtim je paradni, navic je tu mladej Kieran Culkin a Pesci se Sternem jsou naprosto giganticky dokonala dvojka vymletejch zlodeju. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tuhle komedii mnozí zatracují, protože hlavní hrdina Kevin se místy jeví jako malý psychopat, mučící nebohé zločince. I kdybych s tím souhlasil, pořád by mi to bylo sympatičtější než sbory vymydlených naducaných andílků, které už žánrem rodinné komedie prošly. Macaulay Culkin je jedno z mála filmových dětí, které mi nevadí. Ale k filmu samotnému - na rodinnou komedii je to opravdu velká legrace, vynikající, nezbanalizovaný scénář, kvalitní herecké výkony ve vedlejších rolích (Joe Pesci, Catherine O´Haraová, John Heard) a řekl bych, že na stejné úrovni (překvapivě) je i dvojka. 100% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na co jsem tak ještě mohl zapomenout .. NA KEVINA! Aneb není nad to, když je člověku smutno a náhodou mu kurzor myši přistane na složce "Home Alone". A ne, není to moje složka s pornem, ta se jmenuje... ale vždyť to je vlastně jedno. Kevin nezklamal, zjistil jsem, že jako malému mi přirostl k srdci víc, než jiné dětské filmy (zdravím E.T.ho) a tak dodnes funguje jako takový talisman pro instantní zvednutí nálady. Sledovat malého kluka, jak se pomocí domácky vyrobených nástrah vypořádává se dvěma ne-zrovna-inteligentními lupiči a do toho zkoumá základní rodinné hodnoty je zkrátka k nezaplacení a něco, co za určitých situací může přinést více, než by se na první pohled mohlo zdát. Už ať jsou tu Vánoce :) ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Reboot Sám doma našel obsazení

Reboot Sám doma našel obsazení

11.12.2019

Nová verze populární vánoční komedie Sám doma se pomalu ale jistě blíží začátku produkce, snímek chystaný pro streamovací službu Disney+ tak nyní oznamuje obsazení. V hlavní roli dětské postavy se… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Sám doma, ale jinak?

Sám doma, ale jinak?

03.10.2019

Server Collider čerstvě vydal pár nových informací o nadcházejícím remaku kultovní vánoční komedie Sám doma, který dorazí na streamovací službu Disney+ nejspíš příští Vánoce. Nový snímek bude podle… (více)

Reklama

Reklama