Reklama

Reklama

Sám doma

  • USA Home Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když McCallisterovi odjíždějí na dovolenou, nechají doma jen jedinou věc - a to je Kevin, jejich osmiletý syn. A když se dva nešikovní lupiči pokouší dostat do domu, Kevin musí úplně sám bránit svůj domov a přelstít lupiče ve válce, kterou vede jediným způsobem, který zná... (Bonton Home Video)

Recenze (1 226)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční rodinná vánoční pecka podle skutečné události. To bych řek, kdybych měl asi hlavu vymaštěnou sádlem z hroší frndy. Protože nemám rád rodinný ani vánoční filmy, tak tenhle film měl štěstí, že u mě neskončil v odpadu. Atmosféra 80. let z toho ještě silně dejchá (což jde vidět nejen na jejich hadrech, účesech, brýlích a blbejch kecech, ale i na českým dabingu, na škaredejch barvách a celkovým vizuálním stylu filmu a na zápletce, která jde do trapnýho happy endu). Těch pár notoricky známejch sviňárniček malýho hajzlíka, který jsou stejně dycky vidět v upoutávkách, je to jediný, čemu by se divák amatér mohl možná zasmát, ale já né. Jasně, kdysi to možná někoho oslovilo, ale dnes už na to dýchá smrt a zfetovanej Culkin. Nikdy víc! ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

"Namydlím si celý tělo od hlavy k patě toaletním mýdlem, namydlím si každej záhyb na těle, taky mezi prsty. A taky pupík, to sice nedělám, ale teď pro zábavu. Umeju si vlasy šamponem pro dospělý, pak použiju regenerační krém. Nemůžu najít kartáček na zuby, ale koupím si jinej až půjdu ven. S tím nebudou žádný problémy.” Nejoblíbenější vánoční film, nejoblíbenější rodinná komedie. Možná i nejoblíbenější komedie vůbec, kterou si už od malička v televizi nikdy nenechám ujít. A doufám, že to tak ještě dlouho bude. Vánoce bez Sám doma prostě nejsou Vánoce. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na ten den kdy jsem tenhle film viděl poprvý u babičky na videu. Bylo mi asi 10 a bylo to o Vánocích. V prosinci mi bude 22, ale tenhle film mě baví pořád stejně jako kdybych ho viděl poprvý. Tomuhle filmu nemám fakt co vytknout. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Sám doma není ničím zvlášt originální a ani nápaditý, ale svou jednoduchostí a lehkostí dokáže pobavit a navodit příjemnou Vánoční atmosféru. ( 24.12.14/PC ) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kevin poprvé sám doma, v klidu a v pohodě vyřídí lupiče. Je to možná pro někoho trochu nehumánní likvidace, neboť používá trochu nepřiměřené prostředky sebeobrany, ale když jsou ty Vánoce, tak mu to odpustíme. Ve své době to byl mimořádný námět na vánoční komedii a i dneska se na ni úplně v pohodě nechá kdykoli podívat. 70% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Legendární vyprávění o tom... co všechno je schopna jedna vy-patlaná dvojice blbců mokroušů přetrpět... aby stáhli kůži z jednoho malého MaCgyvera. :D ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Sranda, klasika... Teď bych možná hodnotil níže, ale jako dítě jsem ten film zbožňoval, takže z nostalgie... ()

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Desať, pätnásť krát som videl tento film? A nikdy ma neomrzel! Skvelá vianočná zábava za všetkých desať. Aj pätnásť :-) ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dokonalá rodinná aj akákoľvek iná komédia. Klape úplne všetko a to od začiatku do konca. Scenár, herci, réžia, výborná Williamsova hudba - skrátka bez jediného zadrhnutia. Kvôli tomu, že sa jedná "iba" o komédiu veľ ľudí prehliada aký vybrúsený klenot Sám Doma naozaj je. Všetci zúčastnení môžu byť na seba hrdí, lebo toto je právom klasika. A Marv je geniálna figúrka, ktorej eskapády a hlášky sa mi nikdy neprejedia ("Třeba spáchal sebevraždu" :-D). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dokonalá rodinná komedie s velmi dobrým Macauly Culkinem. Je tu spoustu opravdu humorných situací, které pobaví naprosto kdykoliv a hlavně výborní herci. Joe Pesci třeba.... Tohle asi nepotřebuje žádný dlouhý komenář prostě geniální komedie, která neomrzí. 90%. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Každý rok minimálně 150x v televizi, ale mně to vůbec nevadí. Vždy se na Sám doma ráda podívám a vždy u toho brečím smíchy. Jedna z nejlepších rodinných komedií. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství, snad moje nejčastěji přehrávaná VHSka. I když jsem to viděl už tolikrát, tak se u toho pořád dokážu od plic zasmát. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jediný film čo dokážem na Vianoce pozerať každý rok a nikdy mi nevadí. Ešte sa naňho aj dopredu teším. Sám doma v sebe nosí hlbšie posolstvo, snaží sa nenáročne vysvetliť o čom by mali byť Vianoce a pritom je hlavná zápletka celkom jednoduchá. Vyžaruje z nej uvoľnená atmosféra a neskutočne vie spríjemniť sviatky. Macaulay Culkin vo svojej životnej úlohe (ktorú kvôli svojmu štýlu života ani nemal moc šancu prekonať) a zlodejská dvojica dodáva správnu dávku zábavnosti a humoru. Takýchto pohodových filmov nie je veľa. A aby som nezabudol, Williamsova hudba bola geniálna. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Reboot Sám doma našel obsazení

Reboot Sám doma našel obsazení

11.12.2019

Nová verze populární vánoční komedie Sám doma se pomalu ale jistě blíží začátku produkce, snímek chystaný pro streamovací službu Disney+ tak nyní oznamuje obsazení. V hlavní roli dětské postavy se… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Sám doma, ale jinak?

Sám doma, ale jinak?

03.10.2019

Server Collider čerstvě vydal pár nových informací o nadcházejícím remaku kultovní vánoční komedie Sám doma, který dorazí na streamovací službu Disney+ nejspíš příští Vánoce. Nový snímek bude podle… (více)

Reklama

Reklama