Reklama

Reklama

Sám doma

  • USA Home Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když McCallisterovi odjíždějí na dovolenou, nechají doma jen jedinou věc - a to je Kevin, jejich osmiletý syn. A když se dva nešikovní lupiči pokouší dostat do domu, Kevin musí úplně sám bránit svůj domov a přelstít lupiče ve válce, kterou vede jediným způsobem, který zná... (Bonton Home Video)

Recenze (1 227)

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů (společně s 2.dílem), který můžu vidět každý rok znovu a znovu (nejen o Vánocích) :D miluju soundtrack i hlášky z filmu, Kevina, toho starého pána, co odklízí sníh, Marva, Harryho, koledy hrající obzvláště v kostele, vzpomínky, které na tenhle film mám, prostě všechno :) ()

_Jimmy_ 

všechny recenze uživatele

Milujem Sam Doma ci uz jednotku alebo dvojku. Klasicka poctiva filmarcina na cele s Chrisom Colombusom. Perfektny scenar, soundtrack, vtipy, vedlajsie postavy a maly Kevin v ktorom vidim svoje detctvo. Zimna idilka, ktora patri k vianociam. Mysienka filmu, ktora je zamerana na pohodu k vianociam aby bola hlavne rodina spolu. 5* a videne asi 30 krat este na pozicanych VHS. ()

janespeare 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jedním slovem DOKONALOST! Úžasný příběh, skvěle ztvárnění a dokonalá hudba. Spousta humoru a vánoční nálada v jednom. Zábavné od začátku až dokonce a to bez výhrad! Téhle komedii prostě právem patří 5 hvězd. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Opět jsem si o Vánocích připomněl tuto geniální komedii o malém Kevinovi, který vytrestá dva zlodějíčky. "Harry, jdu do baráku". Tento film už prostě k Vánocům neodmyslitelně patří a nemohu hodnotit jinak než 100 %. Snad jen krátký komentář k chybám ve filmu, které jsou zde zapsané: 1) Buzz sestře říká, že bydlí na nejnudnější ulici celých Spojených států amerických, a přitom na začátku poukazuje na souseda pana Marleyho a říká, že je to sériový vrah. Podle mě se určitě nejedná o chybu ve filmu, protože historku o sériovém vrahovi si Buzz pouze vymyslel, aby postrašil Kevina, z děje však jasně vyplývá, že soused žádným sériovým vrahem není, tedy skutečně se může jednat o nejnudnější ulici, 2) digitální budík Panasonic, který mají Kevinovi rodiče na nočním stolku, má na sobě výslovně napsáno, že je záložně poháněn bateriemi, když vypadne proud. Opět se nemusí jednat o chybu ve filmu, protože záložní baterie mohou být vybité, nebo je třeba Kevinovi rodiče do budíku jednoduše nevložili. Hledejme tedy skutečné chyby ve filmech a nesnažme se za každou cenu hledat chyby, kde žádné nejsou… ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad je za 5*, ako aj prevedenie a nekonečná vianočná klasika pre radostnú uvoľnenú atmosféru vedieť si vážiť rodinu a zachrániť vianoce pre deti s riadnou dávkou humoru a akcie. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Fuller! Go easy on the Pepsi. Kevin, you are such a disease. Everyone in this fuckin family hates me. Then maybe you should ask Santa for a new family. Families sucks. I hope I never see any of you jerks again. Docela mu rozumím. Jsem nevěděl, že to je tak depresivní. Co si mám ted pustit. I wish they would all just disappear. We slept in! Did you count heads? No clothes on anybody. Sickening. Firecrackers! I will save these for later. Angels witch Filthy Souls. I m eating junk and watching rubbish. Zachary (00.24.54). Keep the change, you filthy animal. I have a terrible feeling. Did you close garage (dochází dnes podruhý po Katherine Blum)? Did I turn off the coffee? We didnt forgot him. We just miscounted. I forgot my reading glasses. They all told me from their own mouths. Its almost too easy. Thats the silver tuna. Its a gem. Crowbars up. Only a wimp would be hiding under a bed. I m a man of the house. I m not afraid any more. Ta mamina je docela prcavá. Kolik jí je dnes? This is Christmas. The season of perpetual hope! If I have to sell my soul to the devil himself, I am going to get home to my son. No offense, but arent you a little old to be afraid? You are never too old to be afraid. Basement. If you turn on the lights, its no big deal. You can get beat up for wearing something like that. Hes a kid. Kids are stupid. Bless this highly nutritious microwavable macaroni and cheese dinner and the ppl who sold it on sale. Se rozdělej, no jasně. Se tomu tlemím jako malej. I will rip his head off. You are dead kid. Why the hell would you take your shoes off? Why the hell are you dressed like a chicken? Harry, dont move. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na Kevina byla vzdy nalada, je to ale let uz, nostalgie se v tomhle pripade nezapre, nedavno jsem videl tenhle dil na nemcich a musim priznat, ze ceskej dabing patri snad mezi ty nejlepsi na svete. Ten nemeckej mi absolutne nesedl. Tohle uz mam jaksi spojene s vanoci. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Sám Doma 1 i 2 bude navždy v mém dětství a vlastně i dospívání i dospělosti ... :D srdcovka, která se stala klasikou minimálně na konec roku kdy za oknem sněží a vánoce jsou za dveřmi. Kolikrát ani ty Vánoce nemusí přicházet a přijde nálada a chuť na Kevina a "Mokrý Bandity". Jsou filmy u kterých není potřeba hledat to dobré a to špatné. Protože u něčeho takového jako je Sám Doma není potřeba diskutovat! ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Sám doma je klasika, a i když je člověk už dospělý a to mordování zlodějů vnímá jinak, tak je to pořád dobrá nálož zábavy, která stále baví i děti. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, která nesmí chybět žádný rok. A pokaždé si lze najít něco nového, čeho jste si předtím nevšimli. Obsazení perfektní a miluji ve filmech tohoto typu aplikaci tzv. Čechovovy pušky, tedy že se spousta věcí a mechanismů nejdříve ukáže, aby mohly být později použity v praxi. Vše navíc doplňuje ikonická hudba Johna Williamse. ()

Te_reza odpad!

všechny recenze uživatele

Zvládla jsem 10 minut, na ty rodiče by měli zavolat sociálku. Vtipný to není co by se za nehet na malíčku vešlo. ()

Juraxin 

všechny recenze uživatele

Tak takto presne vážení, má vyzerať nefalšovaná vianočná komédia. Jednoducho ide o najlepší vianočný film všetkých čias, aj tak by sa dala tato milá komédia nazvať. Dnes už ide bezpochybne o kultový film, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou každej jednej domácnosti predovšetkým vianočných časoch. Ide o film bez ,ktorého si Vianoce neviem ani predstaviť. Sám doma je film na ,ktorý sa na Vianoce najviac teším. Film, ktorý vám ponúka úžasný scenár postavený na jednom magickom prianí, ohromný humor, skvelé herecké výkony, očarujúcu vianočnú atmosféru, zlatého Calcina, fenomenálnu hudbu od Johna Wiliamsa ,a mnoho za hlavu pritiahnutých scén ,a veľmi múdru zápletku o dvoch zlodejov, ktorý chcú vykradnúť najpokojnejšiu ulicu v celom Chicagu. Čo je pre túto ohromnú ,vianočnú, fenomenálnu komédiu veľmi charakteristické. Ide o film, ktorý vás bezpochybne pobaví a vy si užijete nespečte momentov, ktoré sa vám dokonale vryjú do pamäte a vy sa na nich príjemne pobavíte. A musím podotknúť že ide o najlepší film čo Colombus za svoju kariéru natočil, škoda že na to nikdy nenadviazal. Čo je vskutku škoda. Ale napriek tomu sa nemá začo hanbiť, lebo vytvoriť niečo také výnimočne ako je sám doma si žiadalo veľmi veľa času a  kvalitnú réžiu na vznik niečoho takého dokonalého. Jednoducho Sám doma je perfektná oddychovka, ktorú si púšťam každé Vianoce a nikdy ma nesklame, pretože dokáže naštartovať tú pravú pohodovú, vianočnú atmosféru. No žiaľ za poslednú dobu sa mi zdá, že takto dobrých vianočných filmov je neúreky málo. Rozhodne jeden z filmov, bez ktorých u nás nemôžu prebehnúť tie pravé Vianoce. 100% ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Tak který film je tou skutečně nejsilnější vánoční klasikou, která svoje kouzlo pojí se svátečním obdobím tak silně, že se mu nejde o Vánocích vyhnout a bez jeho reprízy by se nedaly Vánoce považovat za kompletní? Vedle odlehčenějšího a více stylizovanějšího Grinche je to za mě právě Sám doma, který těsně nestíhá na duo Láska nebeská a Pelíšky, bez kterých si také nedovedu svátky představit, jen už tohle roční období svojí důležitostí dávno překonaly.. A kromě sledování některých českých pohádek se vyplatí si žánrově odskočit právě do jednoho amerického sídliště, kde zůstal doma osamocen Kevin McCallister... První úvodní díl započínající celou značku a koncept, který nakonec i přes stále hlubší pokles následující po druhém díle, servíroval další a další pokračování s novými herci. Možná bych i obětoval navazující sequel, aby tímhle jediným pokusem koncept navždy skončil. Už ani nevím, kolik jich je, poslední vyšel před dvěma lety, ale jisté je, že se žádný nikdy nepřiblížil spolupráci Chrise Columbuse a Macaulaye Culkina.. Jednoduchý příběh, kdy se rodina McCallisterových namísto tradičního odžití vánočních svátků na zasněženém předměstí v rodinném krbu, rozhodne začít něco nového a s celou širší rodinou odcestovat do Paříže. Jenže při složitém logistickém ránu, kdy jim nezazvoní nařízený budík, tak ve spěchu doma zapomenou nejmladšího z dětí Kevina a při svém roztržitém odletu do Paříže si toho na dost dlouho vůbec nikdo nevšimne.. A Kevinovi, jemuž se představa trávit Vánoce v netradičním prostředí s celou rodinou, v níž je jako nejmladší outsiderem a neustálým terčem posměšků, nikdy zvláště nelíbila, se tak plní sen, že může na svátky zůstat sám doma a udělat si Vánoce naprosto ve své režii.. Komu by se nechtělo někdy zůstat doma samotnému, kdy je všechno jen podle Vás a nemusíte v ničem brát ohledy na druhé, ale když Vám je teprve osm, možná přece jen nejste na podobný úkol připravení a trávit celý čas sami může být zákeřný oříšek... Sám doma tuhle představu po většinu času ukazuje jako tužebný zážitek, který navíc v případě eliminace početné rodiny může přerůst v nejkrásnější dobrodružství v celém životě.. Kevin je vůbec skvělým obrazem nebojácného dětského hrdiny, který i přesto kolik má strachů, jim umí čelit a vypořádat se s nimi. Žije ve čtvrti, kde řádí několikanásobný vrah s lopatou na sníh. Bydlí v domě, kde ve sklepě čeká rozžhavené monstrum. A navíc vánoční nepřítomnosti obyvatel ulice využijí dva zlodějíčci tzv. Mokrý banditi - Harry a Marv, kteří během toho, co rodiny tráví svátky kdesi mimo, vkrádají se jim do domovů a připravují je o veškeré cennosti, a kdyby to nestačilo, navrch všem navštíveným domům pouští naplno kohoutky s vodou. Je zřejmé, že velký rodinný dům McCallisterů, který by měl být na svátky opuštěný, bude jejich dalším terčem.. Leckteré dítě by se okamžitě rozuteklo na policii (a že by to nebyl špatný nápad), zatímco ale Kevin se rozhodne svůj domov chránit a zlodějům jejich prácičku zkusí znepříjemnit sérii nástrah a pastí... Sám doma je skutečně kultovní rodinný kousek, který si užijí diváci všech věkových kategorií. A nutí samotné diváky přemýšlet nad tím, jak by se v podobné situaci asi zachovali.. Kevin má svůj "bojový plán" v němž chytá zloděje do předem připravených pastí, kde jde o další případ, kdy násilí je vysoce vtipnou složkou filmu. A každá bolest jakou jasně definovaní záporáci obdrží, je zdrojem instantního smíchu. Vždyť přece kdy dostanete žehličkou, nebo bosí stoupnete na vánoční baňky.. Nesmírně vtipný snímek, který okouzlí svojí dětskou optikou a sympatickým hlavním hrdinou, jenž je v roli nejmladšího možná i ztělesněním některých diváckých vzpomínek. A i když jde primárně o zábavu, dokáže Sám doma dojímat na svojí rodinné lince, která snadno přiměje diváka přemýšlet o svých rodičích jako o hrdinech, s kterými vždy chcete vánoční svátky trávit bez ohledu na aktuální vzájemnou nevoli... Nevím, jak vypadají Vánoce bez Kevina, ale moc dobře znám ty opakované záchvaty smíchu, když se znovu ozve "Proč sis zul boty, ty blázne?" anebo ještě nesmrtelnější "Harry, jdu do baráku.." Macaulay Culkin zcela oprávněně nedávno představoval svoji hvězdu na hollywoodském chodníku slávy, protože tohle je jeden z nejformativnějších filmových zážitků velké řady tolika dětství, který nic neztrácí na svém kouzlu ani po bezmála třiceti letech... Nesmírně laskavá, vtipná a nakonec i napínavá náplň Vánoc a současně nejlepší americký vánoční film! A já proto na Kevina nikdy nezapomenu.. 95% () (méně) (více)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Reboot Sám doma našel obsazení

Reboot Sám doma našel obsazení

11.12.2019

Nová verze populární vánoční komedie Sám doma se pomalu ale jistě blíží začátku produkce, snímek chystaný pro streamovací službu Disney+ tak nyní oznamuje obsazení. V hlavní roli dětské postavy se… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Sám doma, ale jinak?

Sám doma, ale jinak?

03.10.2019

Server Collider čerstvě vydal pár nových informací o nadcházejícím remaku kultovní vánoční komedie Sám doma, který dorazí na streamovací službu Disney+ nejspíš příští Vánoce. Nový snímek bude podle… (více)

Reklama

Reklama