Reklama

Reklama

Sám doma

  • USA Home Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když McCallisterovi odjíždějí na dovolenou, nechají doma jen jedinou věc - a to je Kevin, jejich osmiletý syn. A když se dva nešikovní lupiči pokouší dostat do domu, Kevin musí úplně sám bránit svůj domov a přelstít lupiče ve válce, kterou vede jediným způsobem, který zná... (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 226)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

! Pozor! Tento film by měli vidět všichni zloději, kteří se na vánoce chystají vybílit nějaký ten dům či byt, zatímco se jejich majitelé rekreují ve Francii nebo jsou na svátky u příbuzných ! I když je snímku už 18 let, je to stále kupodivu velmi dobře koukatelné! Samozřejmě u toho nejde přemýšlet, protože dvojice zlodějíčků by si asi Kevina dala hned naprvní dobrou na talíř jak dobře propečeného krocana...A co. je to komedie pro celou rodinu a navíc je to takové mile vánoční. I po letech jsem se musel obdivovat některým kaskadérským výkonům. Například ty držkopády na namrzlých schodech... :-) a Marvovo rošlapávání žároviček bosou nohou pod oknem :-). Každopádně Pesci a Stern své ,,vodní bandity'' dali dokonale - až mi jich bylo líto. Nejlepší bylo jak poldové vždycky ohleduplně zločincům stlačí hlavu dlaní když už je spoutané je cpou do policejní káry aby si snad o rám auta neudělali bebí a nežalovali policicsty za brutalitu. Tady to bylo také tak jenže jakmile se policista dotkl Pesciho temene hlavy (tedy zbytků čepice a kůže) - zaskučel : ,,Nešaheéééj mi na hlavu'' !!!! :-)))) No to jsem se chechtal na plno i já ! Takže i já dávám 4 angličáky pod poslední stupeň schodů. * * * * ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dnes už vánoční klasika, co si budeme namlouvat. Malý Culkin tehdy ještě byl roztomilý malý spratek, Daniel Stern a Joe Pesci nám dali zavzpomínat na starou dobrou slapstick comedy v nejčistší podobě a závěrečná scéna spolehlivě roztopí vánoční motory i v leckterém cynicky laděném jedinci... Sám Chris Columbus je v tomhle žánru navíc naozaj doma... 80% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, bez které si nejde představit Vánoce. Miluju na tom filmu úplně všechno - dokonalé obsazení a herecké výkony, nádhernou Williamsovu hudbu, dům McCallisterů, smrtící smršť gagů, jakož i dojemný závěr. Macaulaye Culkina si tady prostě nejde nezamilovat a v roli Kevina je dokonalý, což jsem si teď znovu potvrdil, když jsem to poprvé viděl v původním znění s titulky, a měl tak konečně možnost slyšet jeho hlas. Byl to trochu nezvyk, protože člověk je samozřejmě zvyklý na český dabing, ale jsem rád a moc se mi to líbilo. V některých momentech tam sice dostává logika na frak, ale ta odzbrojující zábavnost podle mě přebíjí vše, a znovu jsem si to moc užil, i když to znám v podstatě nazpaměť. Btw. nechápu lidi, kteří tady píší, že vždycky fandili těm zlodějům - jak někdo může říct něco tak idiotského?! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Sám doma je moje největší srdcová záležitost. VŽDYCKY mě zastaví od jakékoliv činnosti a připomene mi dětství. A tam uvnitř mě něco tak příjemně šimrá. Vánoce bez Kevina by nebyly Vánoce. A jak už někdo psal, je to nenáročný film pro celou rodinu. Milovala jsem ho jako malý prcek a myslím, že ho budu milovat i jako babička. Škoda, že Macaulay Culkin už pak nic pořádného nedokázal. Někdo to má se slávou naopak... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená vianočná pohodovka, spolu s dvojkou. Väčšinu ľudí z mojej generácie tento film pobavil a mňa takisto (keď sa k nám dostal, mala som už rozum, ale ešte som nebola dospelá). S dostatočným časovým odstupom (na Vianoce:-) sa naň môžem pozerať znova a aj keď všetky gagy poznám a už sa nesmejem, oddýchnem si...a basta. Sternove ksichty plné bolesti, zákernosť Pesciho, "nevinná" prefíkanosť malého Culkina, furianstvo Catherine O'Hara a v neposlednom rade aj pribrzdenosť otecka Hearda - to všetko sú chutné detaily, ktoré spolu tvoria kolorit tejto pozerateľnej rodinnej komédie (takých je stále menej). ()

Galerie (122)

Zajímavosti (112)

  • Kevinov (Macaulay Culkin) dom na strome bol postavený iba kvôli filmu. Po natáčaní bol zbúraný. (leila22)
  • Samotná role "toho chytřejšího" z obou padouchů byla původně psána pro Roberta De Nira. Ten ale nabídku hrát Harryho odmítl, proto byl osloven Joe Pesci. (Akesha)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Reboot Sám doma našel obsazení

Reboot Sám doma našel obsazení

11.12.2019

Nová verze populární vánoční komedie Sám doma se pomalu ale jistě blíží začátku produkce, snímek chystaný pro streamovací službu Disney+ tak nyní oznamuje obsazení. V hlavní roli dětské postavy se… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Sám doma, ale jinak?

Sám doma, ale jinak?

03.10.2019

Server Collider čerstvě vydal pár nových informací o nadcházejícím remaku kultovní vánoční komedie Sám doma, který dorazí na streamovací službu Disney+ nejspíš příští Vánoce. Nový snímek bude podle… (více)

Reklama

Reklama